Verslag Wit-Wit G3 – Lokerse G7: 7-1

Op maandag 12/10 mochten we naar het verre Ronse om er de 3de gemengde partij te geven. Nu wisten we al op voorhand dat het een zware kluif ging zijn dus gingen we met het voornemen ons vooral te amuseren. Toen wij (Eef, Dirk en Inge) nog volop aan het genieten waren van het vakantie-achtige landschap, waren Mats, Tom en Céline al aangekomen. Na de ietwat eigenaardige kleedkamer formaliteiten waren we toch allemaal op tijd in de zaal om aan de opwarming te beginnen. Dat bleek geen overbodige luxe omdat WitWit met uitsluitend C-spelers was komen opdagen.

 

In de herendubbel kregen Tom en Dirk C1-Christophe Dusoulier en C2-Julien Foucart op hun brood. Ondanks het feit dat onze jongens misschien iets teveel het spel van de tegenstander volgden, werden ze niet volledig weggespeeld. Dirk zei achteraf ook dat ze misschien meer hadden moeten droppen maar dat hun tegenstanders dan waarschijnlijk wel iets anders gingen vinden om de match terug over te nemen. De strijd eindigde wegens het overwicht van de thuisploeg op 21-12 en 21-10.

 

De damesdubbel dan: Céline en verslaggeefster Inge moesten het opnemen tegen routineduo Inge Goeminne en Julie De Vos, beiden C2. Céline en ik worstelen nog steeds met het probleem dat we elkaar niet aanvoelen en dat hadden de andere dames dan ook snel door. Vanaf het begin spaarden ze ons niet en gingen volle bak in de aanval. Beide dames hadden een stevige, verre slag waarbij ze ons zonder veel moeite in de problemen brachten. Toen het ongeveer 10-1 was zakte de moed duidelijk tot in onze schoenen, wat we ook probeerden, we kregen steeds pluimen terug waar we ons geen raad mee wisten.

In no time was set 1 over en uit: 21-2. De raad die we van Mats meekregen was: probeer u gewoon wat te amuseren in de 2de set. Iets minder paniek en stress aan onze zijde zorgden ervoor dat we toch iets beter meespeelden in de 2de set: 21-6.

 

Dan maar snel naar de enkels. Mats maakte zijn come back in zn enkel na een jaar blessureleed, doordat hij dit seizoen alleen nog maar met plastic shuttles heeft gespeeld, ging hij vastberaden zn tegenstander Christophe, ook C1 dus, vragen of hij de match met plastic wilde spelen. Het antwoord was kort en krachtig: NON! Ahja, we zaten aan het randje van Vlaanderen, twee matchen ver en de communautaire problemen waren al begonnen! De eerste set was eventjes opwarmen voor Mats: 21-14. Niet direct beginnen overdrijven dus. De tweede set was ongeveer een kopie van de eerste, wat ons opviel is dat Mats zn backhand nog steeds zalige punten oplevert maar dat zn forehand soms niet ver genoeg raakte. Toch ging Christophe met de overwinning lopen: 21-14.

 

Op het zelfde moment speelde Eef tegen C1 Sophie De Brakeleer. Eef speelt maar sinds begin dit jaar en speelde een verdienstelijke partij. Sophie hield het overwicht, wat ook logisch is maar Eef ging goed mee en slaagde er vooral in de 2de set in een aantal mooie rally’s te spelen en ook zelf punten te scoren. Setstanden 21-3 en 21-7

 

In de HE2 mocht Dirk pluimkes slaan met C2 Julien. Weer dat klassementsverschil maar Dirk liet zich niet doen, toch stak Julien de eerste set op zak: 21-11. In set 2 kwam Dirk plotseling op dreef zodat hij een eindje uitliep op Julien. Na de korte pauze op 7-11 begon de miserie… Julien had de pauze gebruikt om weer op adem te komen en zich te vermannen. We wisten niet wat we zagen toen Julien vervolgens genadeloos de opslag afluisde en Dirk geen enkel punt meer gunde, set 2 dus ook 21-11. Echt niet geestig…

 

Céline kreeg de opdracht om het C2 Julie zo moeilijk mogelijk te maken. Céline heeft best een stevige slag en liet zich niet zomaar inpakken door Julie. We merken nu al dat ze al veel vooruitgang heeft geboekt sinds de eerste competitie match en dus best goed bezig is. Er blijft natuurlijk wel het klassementsverschil waardoor de match eindigde op 21-10 en 21-6.

 

De mixen moesten onze eer redden. Mats en ik mochten GD1 tegen C1/C2 Christophe en Julie spelen, Eef en Tom speelden GD2 tegen C2’s Julien en Inge.

 

In de eerste set vond ik niet direct mijne draai, we speelden goed mee maar we kregen toch 21-14 tegen. Mats geloofde erin dat we de 2de set konden afsnoepen, dus maakten we het ineens een beetje spannend. Ik kon een paar aanslagen verijdelen aan het net en dankzij Mats zijn zwierige sprintjes achteraan op het veld en deskundige smashen haalden we zowaar de set binnen 19-21. We merkten ook op dat Eef en Tom ook een 3de set hadden geforceerd, na 21-15 en 12-21. Goe bezig zenne!

In set 3 gingen we de overkant opeten, volgens Mats toch. Nu moest dat toch lukken dat Christophe ondertussen doorhad dat ik in bepaalde situaties sta te slapen waardoor zij een kleine voorsprong opbouwden. Ondanks het feit dat Mats mij na een paar keer roepen wakker had gekregen moesten we set 3 toch laten aan de thuisploeg. Flink balen dus.

 

Maar de hoop was nog niet verloren, Eef en Tom waren goed op dreef en maakten set drie af met 17-21. Veel kan ik over onze eerreddende match helaas niet zeggen want ik stond dus te slapen op het plein ernaast.

 

De meisjes van Ronse kwamen vragen of we nog iets mee gingen drinken op de markt. Céline had ’s anderendaags een test voor fysica en moest zorgen dat ze goed wakker was en trok huiswaarts. De mannen van Ronse waren met de noorderzon verdwenen, maar het was best gezellig in het caféetje op de markt, met de vrouwen van WitWit en nog een andere ploeg die voor boterhammen gezorgd hadden.

 

Wat we deze keer onthouden:

* De procedure van de sleutels voor de kleedkamers in Ronse is wreed omslachtig.

* Dirk was zeer tevreden van zn mix met Tom :o)

* Dirk gaat niet meer pauzeren op 11 als hij het speloverwicht heeft.

* Mats was liever ergens anders geweest tijdens zn enkelspel.

* Eef en Céline gaan nog gevaarlijke enkeldames worden.

* Het duurt niet lang om een vrijwilliger te vinden om in de auto tussen de twee  

   meiskes te komen zitten, vooral nie als er veel bochten zijn.

* Als ge uwe slinger laat buitenhangen, riskeert ge dat die nat wordt.

 

Inkie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *