Verslag W&L G3 – Lokerse G2 : 5 – 3

Onze eerste echte topper van het seizoen vond plaats in het kleine Veltem, deeldurp van Herent. Een eindje rijden dus en omdat de wedstrijd smiddags om 1u gespeeld werd hebben we voor de gelegenheid onze schare supporters meegebracht. Met maar liefst 4 tot de nok gevulde auto’s (vol met babyspullen en speelgoed) gingen we op weg.
We waren opnieuw met z’n vijven op het wedstrijdblad. Mireille is jammergenoeg opnieuw geveld door klierkoorts (ook op haar werk). Wij wensen haar met zijn allen een zeer spoedig herstel toe.

De dubbels:
Mul/Buik vs. Thomas Wijnhoven/Freek Ceymeulen (B1/B1)
Een soortgelijk scenario als vorige week tegen de Pluimplukkers. De eerste set niet onaardig spelen en aanvankelijk zelfs resoluut de leiding genomen… maar in het tweede deel volgde een verzwakking waardoor de 1ste set toch nog naar de tegenstanders gingen. Bij aanvang van de 2de set waren we die opdoffer nog niet volledig te boven. Vooral Buik’s kopje ging hangen bij dit scenario waardoor de 2de game uitdraaide op een overrompeling.

Kristel/Caroline vs. Gaelle Cleerens/Greet Louw (B2/B2)
De eerste set eindigde op hetzelfde moment als bij de heren… en ook de tussenstand was identiek. 21-19 voor W&L. De W&L-dames speelden in een halve mixopstelling en daar kregen Caroline en Kristel geen grip op. In de 2de game ging het pas echt peilsnel bergaf en won W&L met duidelijke cijfers.

2-0 achterstand. Onze favoriete voorsprong lag nu in het kamp van de tegenstanders.

De enkels:
1ste heren: Kasteel vs. Thomas Wijnhoven (B1)
Ook Kasteel was niet meteen mee met het hoge niveau van onze tegenstanders. Hij speelde “zo triestig als Allerheiligen”… kortom hij slaagde er weer in zijn humor aan te passen aan de seizoenen. De eerste set kon hij toch nog eindigen met 16 op het bord. Maar Thomas is een stevige B1 (op het tornooi van de Pluimplukkers zelfs ingeschreven in den A) en dreef het tempo in de 2de set nog wat op. Exit Kasteel.

2de heren: Buik vs. Wim Van Herck (B2)
Het enige wat ik wist van de tegenstander was dat ie in enkel al gewonnen had van Johan Muller. Men weze verwittigd. Buik startte zeer stevig, vooral met de korte service dwong hij Wim tot veel fouten en Buik schoof naar een makkelijke overwinning (21/7). Maar in badminton begin je in de tweede set terug bij 0-0 en Wim kwam nu wel volledig in de partij. De 2de set ging dan ook verdiend naar hem. In de belle slaagde Buik er in meteen een mooie voorsprong op te bouwen. Bij het draaien stond het 11-6. Buik maakte nog 2 punten op rij en kon daarna de wedstrijd op safety uitspelen.

1ste dames: Caroline vs. Karolien Hauwaerts (B1)
Eén van de betere B1’s in het circuit en ze greep Caroline direct bij de keel. Het kopje ging snel hangen en de eerste set ging simpel naar W&L. Hauwaerts was beter, maar in de 2de game speelde Caroline voor wat ze waard was. Met enkele knappe punten (+ adrenalineboost) nam ze zelfs het voortouw in de 2de game. Even bleef het spannend Hauwaerts sprong opnieuw op en over Caroline. Toch knap gespeeld van Caroline.

4-1: We need a miracle!!!

2de dames: Kristel vs. Gaelle Cleerens (B2)
Kristel kon haar belabberde niveau van in de damesdubbel niet opkrikken. Met een schuddend hoofd ging de eerste set nipt naar Gaelle.
Een paar tips (haren backhand is den andere kant, ze is links 😉 en droppen, veel droppen) later lukte het gelukkig wel. Kristel dwong Gaelle tot lopen en dat beviel haar niet echt. In de derde set kraakte Gaelle volledig. Kristel stoomde op een 21-5 zege! (ofte na het draaien maakte de tegenstander geen enkel punt meer). That’s the spirit

4-2… we still need a miracle, want W&L had dit seizoen nog geen mix verloren.

De mixen:
1ste mix: Kasteel/Kristel vs. Wim Van Herck/Karolien Hauwaerts (B2/B1)
Lieten zich deze keer niet rollen door de tegenstanders. We waren beter. Maar Kasteel en Kristel lieten de 18/13-voorsprong alsnog schieten. Ze lieten het gelukkig niet aan hun hart komen. De 2de en de 3de game draaiden ze het ritme nog wat hoger en kwamen de W&L’ers niet meer terug.

2de mix: Mul/Caroline vs. Freek Ceymeulen/Greet Louw (B1/B2)
De match van een gelijkspel of net niet. Mul en Caroline begonnen zeer goed aan de wedstrijd. Het overwicht van de aanval werd afgedwongen en zo stoomden ze op hoog niveau naar knappe winst in de 1ste set. Maar het verschil was klein, vooral Freek deed het overwicht heel lichtelijk in de andere richting overhellen. En Greet kon zowat elke bom van ons duo (want ze hebben allebei een bom in de arm) retourneren. Vraag niet hoe of waar hij uitkomt… maar twas telkens aan de andere kant van het net. Een derde set werd afgedwongen… en de spanning steeg want iedereen in de zaal volgde deze wedstrijd. Vrij snel kwamen Mul en Caroline op achterstand. Hun spel werd opnieuw iets dominanter maar ze slaagden er niet in die achterstand kleiner te maken dan 2 punten. Knappe partij maar jammer genoeg net niet genoeg voor winst.

Eindstand 5 – 3. Het was zeer nipt, maar als er één ploeg mocht winnen waren zij het wel.
In de terugronde is alles nog mogelijk, maar we moeten vooral zorgen dat we iets beter van start gaan, we hebben het weggegeven in onze dubbels.
Na nog een kleintje gedronken en nog iets veel kleiner gegeten (een pakske chips dat we zelf gekocht hebben) te hebben zijn we huiswaarts gekeerd. Iedereen was moe… vooral “our 6 little monkeys” die gene second op hun gat gezeten hebben. Maar twas een plezante verplaatsing.
Zondag volgt onze eerste thuismatch tegen de schijnbaar ongenaakbare leider Antwerp. Wie weet maken we de competitie opnieuw spannend.