Verslag Yonex Youth Cup Edegem

Hierna een (kort – nee, t’is een lang geworden) verslagske over de prestaties van de Lokerse deelnemers aan de laatste YYC van het seizoen.

JE-11: Stein Bondroit. Onze Stein kwam terecht in een poule met, zoals steeds sterke tegenstand. Nochtans trok Stein met volle moed ten strijde en dit leverde in zijn eerste partij winst op in drie sets. In zijn tweede wedstrijd was de tegenstrever wat te sterk en moest Stein dus het onderspit delven in twee sets. Maar zeker in de eerste set was Stein zeker nog verdienstelijk. In de derde poulewedstrijd ging Stein nipt de boot in met twee nipte sets (twee keer 21-19). Hier zat misschien wel winst in, maar zeker een goede presatatie alweer van Stein. Al heb ik deze gegevens wel van horen zeggen, want de jongsten begonnen deze keer vroeg, tewijl de ‘ouderen’ pas later in de namiddag moesten aantreden. En zo kwam het dat we mekaar eigenlijk gekruist hebben.

In het dubbel gaf de vaste partner van Stein ‘afwezig’, waardoor hij in deze discipline niet kon aantreden. Tenslotte kunnen we stellen dat Stein dit seizoen zeker veel bijgeleerd heeft in deze edities van de YYC. Hij zal daar volgend seizoen zeker de vruchten van plukken.

JE-15: Jordy Van der Sypt en Sam Van den Broeck.

Jordy moest al aantreden in de poules terwijl Sam als reekshoofd pas later in actie moest komen. Jordy werd ingedeeld in een poule met de altijd moeilijke Maxime Arnalsteen. De twee andere deelnemers werden als ‘zeker haalbaar’ ingeschat. En zo geschiedde; In zijn eerste wedstrijd haalde Jordy het zeer overtuigend van een Waalse deelnemer, winst met 3 en 5. De tweede wedstrijd was dan Maxime. En Jordy ging zich niet zo maar laten wegdrummen. Dit resulteerde in drie knappe sets met uiteindelijk Jordy als winnaar. Met momenten werden er echt wel knappe rally’s gespeeld. En met deze winst was poulewinst al grotendeels verzekerd. De derde wedstrijd werd op routine gespeeld en zonder problemen gewonnen in twee sets (17 en 18). In de eerste ronde na de poule werd Jordy uitgeloot tegen 1ste reekshoofd Marijn Put. En die blijkt toch nog een maatje te groot te zijn, verlies in twee sets. Maar we onthouden toch zeker de knappe prestatie tegen Maxime.

Sam kwam als reekshoofd in actie tegen een andere poulewinnaar, met name Yves van Oirbeeck. Op het Belgisch had Sam daar nog zeer vlot van gewonnen, en de eerste set deed ook nu weer vermoeden dat het niet anders zou zijn. Maar op het einde van de tweede set, met drie matchpunten voor Sam, vond Sam de tijd gekomen om er wat mee te gaan spelen. Hij verloor daardoor vijf punten op rij, resulterend in verlies van de tweede set. In de derde set zette Sam wel de puntjes op de i, maar eigenlijk was dit de set te veel. En deze verspilde energie zou hem zuur opbreken in de daaropvolgende partij tegen Thijs Demeyere. Dit was reeds een halve finale, en Sam lag gebrand op winst. Maar een sterke Thijs laat zich niet zo maar opzij zetten, na twee energievretende sets was het voor Sam voorbij. Verlies dus met 15 en 17.

JD-15: In deze reeks werden Sam en partner Marijn alweer uitgeloot tegen Jordy en Florian in de halve finale. Daar geraken was voor beide teams geen probleem. In beider kwartfinales werd vlot de maat genomen van hun respectievelijke tegenstrevers. En in het onderlinge duel kwam nu wel duidelijk aan het licht dat Sam en Marijn de laatste weken veel progressie gemaakt hebben, zowel individueel als wat het samenspel betreft. En waarschijnlijk zijn Jordy en Florian wat over hun hoogtepunt heen. Na een erg onderhoudende partij, met vooral een boeiende tweede set, gingen Sam en Marijn door naar de finale (winst met 9 en 16). De finale was dezelfde als de finale in de B2 op het tornooi van Lokerse BC. Tegenstrevers waren TSS/TSD collega’s Thijs Demeyere en Nick Marcoen. Na alweer een zeer hoogstaande partij met zeer knappe en snelle rally’s, ging de winst deze keer in drie sets naar het duo Thijs/Nick, al kregen Sam en Marijn in de tweede set wel een wedstrijdpunt, maar dit werd jammer genoeg niet gegrepen.

Slotsom na dit YYC-seizoen :

Sam eindigt op een zeer verdienstelijke vierde plaats in het enkel, en behaalt een knappe tweede plaats in het dubbel.

Jordy wordt gedeeld 8ste (met Florian) in het enkel, en behaalt een mooie derde plaats in het dubbel.

Stein strandt ergens rond de 10de plaats in het enkel (wat zeker een mooi resultaat is gezien zijn jonge leeftijd), en ook in het dubbel bekleedt hij een plaats in het midden van de rangschikking.

Al bij al een mooie prestatie van de drie Lokerse Youngsters. Voor Sam en Jordy is het nu gedaan, tijd voor het grotere werk dus. En Stein zal de volgende jaren nog zeker van zich laten horen in dit circuit.

-Werner-

2 gedachten over “Verslag Yonex Youth Cup Edegem

  1. Alweer bedankt voor het mooie verslag Werner !!!Volgend jaar mag je nog komen supporteren én knappe verslagjes pennen!Dirk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *