Vlabad 2H – Lokerse 12H

Een goed voorbereid kapitein maakt op voorhand een planning op om te weten wanneer wie waar verwacht wordt. Een niet goed voorbereid kapitein hoort ’s morgens dat zijn ploeg ’s avonds moet spelen. Helaas behoor ik tot de tweede categorie.

Wakker wordend met een spreekwoordelijke tas koffie (het echte goedje krijg ik niet binnen), werd ik opgeschrikt door een SMS van Rik. H12 moest die avond zowaar richting Oudenaarde trekken. Geen spelers en geen chauffeur en een rijbewijsloze kapitein… zou dit nog opgelost raken?

Gelukkig wel, want reeds om 11u had ik al een chauffeur en 1 speler (+ mezelf). Tegen de middag bleken het al 2 spelers te zijn en had ik dus slechts nood aan één extra helper. Goed op tijd – not – overtuigde ik Thijs om mee een pluimpje te gaan slaan.

Nu, ondanks de gietende regen en een nat pak kwamen we naar Lokerse normen vrij behoorlijk aan in Oudenaarde. De jeugdtraining was er nog bezig, maar onze tegenstanders bleken gelukkig ook op post.

In de dubbels werd geopteerd om de oude rotten Thijs en Pieter te koppelen aan jonkies Dieter en Lukas. Goeie keuze zo bleek, want zowel aan de zijde van Thijs als aan die van Pieter wonnen Dieter en Lukas hun eerste competitiewedstrijden. 0-4 na de dubbels, droomstart.

De kapitein (ik dus) mocht dan aantreden tegen een meer dan taaie d, en hoewel ik in de eerste set nog nipt de tanden stuk bleek, bleek de ijzeren conditie van ondergetekende voldoende om de wedstrijd in drie sets naar me toe te trekken.

0-5 en de overwinning was binnen. De rest van het verslag volgt nog, maar nu moet ik afronden, lieve lezertjes.

Eén gedachte over “Vlabad 2H – Lokerse 12H

  1. Zeg kapitein Pieter, moet jij niet opbiechten dat je pas om 17u met zekerheid een chauffeur te pakken had? Enne … de aanbieding van het leren rijden (met de auto wel te verstaan) is nog steeds geldig hoor 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *