Wannes Soenen doet het weer!

Het zijn drukke tijden in het Yonex Belgian Junior Master Circuit. Afgelopen zaterdag stond het derde tornooi op de agenda. Na Oost-Vlaanderen en Limburg werd ditmaal in West-Vlaanderen gespeeld waar BC Gits een bronzen editie organiseerde. De spelers uit de Lokerse BadmintonSchool waren met 13 aanwezig en leverden weer knappe prestaties!
Wannes Soenen & Kobe Huyghe heer en meester in jongens dubbel U13

Wannes & Kobe (Lokerse/Wit-Wit Ronse) bevestigen hun beresterke prestatie uit Dilsen door opnieuw de tornooiwinst weg te kapen. In de kwart- en de halve finale schakelden ze de Waalse selectiespelers Delvenne/Saber en Bourleau/Picard. In een bijzonder hoogstaande finale werd in 2 sets gewonnen van de Zweed Elias Jansson Loukili & Martijn Ombecq (Oostrozebeke). . Vooral de manier waarop 2x een achterstand werd opgehaald was fenomenaal. Echt topbadminton van deze twaalfjarigen! Een dikke proficiat Wannes & Kobe!

Yannick Bauwens & Jente D’haese voor het eerst in de finale

Nog een knalprestatie kwam van de kant van Yannick & Jente in het jongens dubbel U11. In de halve finale schakelden ze in een zware driesetter Carrette/Verstrepen (Enghien-Silly) uit. In de andere halve finale nog Lokers volk. Onze verrassende eerstejaarspelers Jarne Maes (De Nieuwe Snaar- LBS) & Wannes Huyghe (Wit-Wit) moesten evenwel hun meerdere erkennen in het 1e reekshoofd Luca Gerondal (Rixensart) en de Portugees Miguel Suarez. Yannick & Jente speelden een tactisch sterke finale maar Gerondal/Suarez trok in 2 sets (21-18/21-17) de winst naar zich toe.

Ook in het enkelspel U11 leverden onze 3 jongens mooie prestaties. Eerstejaars Jarne Maes won een poulewedstrijd. Yannick & Jente plaatsen zich beide wel voor de kwartfinales. De loting zorgde er echter voor dat zij onder elkaar moesten uitmaken wie naar de halve finale ging. In een match zonder medelijden won Yannick in 3 sets.
In de halve finale stond Yannick voor de derde keer tegenover Luca Gerondal. Met dank aan coach Thierry De Decker ging Yannick tot het uiterste maar het mocht wederom niet zijn; na in elke set op setpunt te hebben gestaan moest Yannick zich gewonnen geven met 22-20 & 23-21.

In het jongens enkel U13 mogen we ook tevreden terugblikken op de prestaties van de Lokerse-spelers. De eerstejaars Jonah De Smedt & Simon Van Moeseke verweerden zich kranig maar moesten hun meerdere erkennen in de één jaar oudere reekshoofden. Ze werden beiden 2e in hun poule. Tim Redant werd 3e in zijn poule maar dat had eerder te maken met een minder gunstige loting. Hij verloor oa. van de Zweed Likouli. Wannes Soenen kon zich wel plaatsen voor de kwartfinale en mocht zich bewijzen tegen diezelfde Zweed. In 3 sets moest hij zich toch gewonnen geven. Likouli won later het tornooi (zonder setsverlies).

3e plek voor Femke Christien in meisjes dubbel U13

Femke Christien (Drive – LBS) had opnieuw tegenslag met haar loting in het enkelspel. In het meisjes dubbel kon ze zich wel doorzetten met haar gelegenheidspartner Janelle Rypens (Rumst). Ze werden knap derde!

Leergeld voor onze U15

Dries De Puysseleir, Lennert Heynderickx, Esslyn De Pauw & Bjarne Verleysen speelden allen 8km verder in de sporthal van Kortemark. Niet leuk voor de sfeer natuurlijk. Gelukkig stond trainer Nathan hen bij. Als eerstejaars heb je het uiteraard niet onder markt. Een poulewedstrijd winnen zat er voor de meesten wel in maar zich plaatsen voor de eindtabel niet. In het dubbelspel hadden Esslyn & Bjarne pech in de loting met het eerste reekshoofd. Dries & Lennert haalden de kwartfinale in het dubbel. Sara Vydt is terug van weggeweest! Na een jaar blessureleed heeft ze natuurlijk wat achterstand in te halen. In de poule van het meisjes dubbel U15 werd ze envenwel al 2e in haar poule.

LBS bevestigt dus de knappe prestaties van Dilsen. De Lokerse jeugdspelers halen 1x goud, 2x zilver en 4x brons.
Volgende week al verhuist het gebeuren naar de provincie Antwerpen. We kijken nu al uit naar een volgende topprestatie van onze jeugd


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *