Wie wordt de ploeg vant Waasland???

Verslag”ske” De Mintons H1 – Lokerse H1

Gisteren trok H1 voor de derby naar Mintons 1 om voor eens en voor altijd uit te maken wie nu eigenlijk de ploeg vant Waasland was….

Florian zit nog steeds met een weerbarstige patellapees, dus hij moest jammer genoeg weer forfait geven….Jordy en Sander gingen rechtstreeks vanuit Gent rijden, Kasteel, buZZe en den Buik vertrokken vanaf de sporthal van Lokeren, althans dat was toch de bedoeling. Kasteel en buZZe waren ruimschoots op tijd, enkel den Buik was nergens te bespeuren….

Na 10 min wachten toch maar eens gebeld, en onze supersub zat doodleuk het thuistoilet te misbruiken na een copieuze maaltijd!!

“Huh, hoe, 19u30?!? Ik zal dat dan verkeerd gelezen hebben zeker… Weete wat, kom mij anders bij mij thuis oppikken, jullie moeten hier toch bijna voorbij mijn deur passeren, moehahaha….” dixit den Buik 🙂

Achteraf hoorden we dat hij eigenlijk alleen thuis was met zijn 20-jarige babysit ( die weliswaar heel verre,verre familie bleek te zijn), doch hierover geen details…..

Na een omzwerving langs den Totem waar nog enkele racketjes werden opgepikt, en waar nog vruchteloos werd gezocht naar shorts voor den Buik, arriveerden we uiteindelijk toch aant schoolke in de Hofstraat. Tegelijkertijd kwamen Sander en Jordy toe, kort gevolgd door onze succes-supporter Tony. 😉 Ook parkeren bleek nog een hele klus, want de omgeving stond tsjokvol auto’s…

En zo gebeurde het dat we 5 min te laat aan de sporthal arriveerden, waar een ongeduldige Jurgen ons reeds stond op te wachten aan de deur. buZZe slaakte een zucht van opluchting, want gelukkig mochten we toch nog van start gaan ondanks de laatijdige aankomst.

Het is ooit anders geweest deze week….

De matchen dan…. De Mintons speelde met zijn bijna sterkste opstelling: Jurgen, Michiel, Tim, Bram en Wesley. Enkel Nees moest geblesseerd toekijken.

Door de uitzonderlijke prestaties in de afgelopen matchen, werd er op sterkte gespeeld, wat wil zeggen dat Kasteel en buZZe op HD1 stonden!! 🙂

HD1 Kasteel/buZZe vs Jurgen/Michiel

Hier kunnen we eigenlijk vrij kort over zijn. In het begin van elke set konden we nog de schijn hoog houden, maar we werden ‘gewogen en te licht bevonden’. Een koude Kasteel en een iets te relaxte buZZe zorgden voor een reeks van rechtstreekse fouten. Ondanks een gigantische lachbui (reden: Michiel die Kasteel in 1 rally 6x probeert te jossen, doch dankzij het fantastische voetenwerk van Kasteel werd het punt wel binnengehaald!) gingen we toch in 2 sets den boot in….

Tegenlijkertijd werd HD4 betwist Sander/Jordy vs Wesley/Bram

In een echt goeie vorm zouden onze jongens kipkap gemaakt hebben van dit tweetal. Nu weliswaar speelden de Mintons-boys goed mee, en ze sleepten zelfs een 3de set uit de brand die gelukkig voor ons toch winnend kon afgesloten worden!

1-1 Eeuwige optimist Nees geloofde er nog in: “een 7-1 kan nog hé Mintons!!”

HD2 Jordy/Sander vs Tim/Jurgen

Hier waren onze jongens duidelijk wel op de afspraak. Jordy haalde als vanouds een resem schijnslagen boven die Tim en Jurgen naar alle hoeken van het veld deden lopen (op sommige momenten probeerden ze naar alle 4 de hoeken tegelijkertijd te lopen….). En ook Sander deed niet onder en maakte een serie mooie punten. Alleen nochalance aan Lokerse zijde maakte het op het einde nog spannend, maar de overwinning kwam nooit in het gedrang!

HD3 Kasteel/Buik vs Wesley/Michiel

Op voorhand werd dit al bestempeld als dé cruciale match die moest gewonnen worden, wilden we minimaal met een punt huiswaarts keren… In de 1ste set speelden Kasteel en Buik goed en ze maakten het ook gecontroleerd af. De 2de set werden ze helaas helemaal overlopen, vooral onder druk van een snelspelende Michiel. De beslissing viel dus in set 3, waar onze voorzitter en ondervoorzitter jammer genoeg telkens een paar punten achterliepen. Geen nood: bij een 19-17 tussenstand riep Buik “moneytime hé” en vanaf deze magische woorden speelden Buik en Kasteel plots foutloos en maakten ze 4 punten op rij!! Supergoeie winst van een goeie Buik en een ijzesterke Kasteel.

1-3 voor na de dubbels…. Het zag er weer goed uit!!

Maar na de dubbels komen de gevreesde enkels. Onze ploeg bleek goed opgesteld, en we hadden kans op 2 enkelwinsten wat ons de overwinning zou opleveren.

Jordy vs Tim

In het begin wist Tim niet waar hij eerst moest zijn, en maakte Jordy brandhout van Tim. Enkel de gebruikelijke nonchalance van Jordy zorgde ervoor dat de cijfers niet te hard waren in set 1. In set 2 ging Jordy jammerlijk genoeg verder met het ‘laid back-spelletje’ waardoor Tim beter en beter in de match kwam. U raadt het al: set 2 ging verloren en ons jonge talent moest vol aan de bak voor alweer een 3de set. Doch geen reden tot paniek, want Jordy zette knap de puntjes op de i en kon de ontmoeting alweer met een clean sheet afsluiten!! Het gelijkspel was al een feit….

Buik vs Bram

Hier kunnen we ook kort over zijn. Toen ik dacht dat ze gingen rusten op 11, bleek de match al gedaan te zijn…. Waren het de opspelende darmen of het gebrek aan beweging op het veld, maar Buik zijn match duurde minder lang, dan het toiletbezoek net na de match…. 🙂

Sander vs Wesley

In normale omstandigheden zou het David tegen Goliath moeten zijn, en zo leek het in te gaan in set 1. Sander liet geen spaander heel van Wesley en won met sprekende 21-9 cijfers. Doch alsook met Sander weet je nooit! Waar hij in het begin hoge toppen scheerde in al zijn matchen, sluipen er nu al wat meer fouten in zijn spel, waar Wesley gretig gebruik van maakte door set 2 te pakken. Gelukkig besefte Sander dat we door een overwinning bijna zeker gered waren, hij duwde wat meer door in set 3 en die werd dan ook weer vlot gewonnen. De 5 stond op het bord en zo ging Lokerse alweer met de overwinning lopen!!

Enkel buZZe vs Michiel moest nog gespeeld worden voor de statistieken. In het begin draaide ik goed mee en kon zelfs met voorsprong rusten op 11. En na enkele lange rally’s kreeg Michiel ei zo na een astma-aanval, en met een 14-10 voorsprong begon ik zelfs te geloven dat winst erin zat. Jammer genoeg besloot Michiel op dat moment dat hij er genoeg van had en maakte op talent 11 punten op rij!! Nog nooit meegemaakt…..

Set 2 ging gelijkop tot 16 ongeveer, waarna Michiel alweer een tussenspurtje plaatste tot 19-16. Desondanks gaf buZZe niet op en kwam terug tot 20-19, maar aangezien Michiel’s vriendin aan het kijken was, liet ik de winst uiteindelijk toch maar voor hem…. 😉

Doch 3 – 5 winst voor Lokerse H1, waardoor we allicht definitief gered zijn, en zelfs op plaats 2 komen!! Mintons daarentegen zal de komende matchen alle zeilen moeten bijzetten wil het volgend seizoen nog in 2de liga spelen….

Na een verkwikkende frisse douche (met dank aan Jordy, Kasteel en Buik om het warm water op te gebruiken) volgden we de Nees richting een gezellig café’ke waar nog 3 Mintonners zaten….

Ondertussen was Tony al met Jordy onderweg naar de Culture Club om Jordy zijn geslaagde examen(“vraag 1: weet ik niet, vraag 2: weet ik niet, vraag 3: weet ik niet, vraag 4: damn, geen vraag 4 meer…. 🙂 ) te vieren. Alsook Sander nam vroegtijdig afscheid, hij wou liever op de Fyra zitten wachten dan mee te gaan op après….

Daardoor misten ze een fantastisch ‘bordje mix’ met niet alleen kaas en salami, maar ook frieten, frikandellen, bitterballen, croques, loempia’s,…. En of dat smaakte!! Hartelijk dank daarvoor….

Ook het gerstenat vloeide overdadig wat de verhalen alleen maar ten goede kwam. Enkel Nees en buZZe beperkten zich tot het drinken van cola’kes, maar het is bekend dat beide heren geen alcohol nodig hebben om een verhaalke te starten.

1 quote wil ik toch nog vermelden: Er is blijkbaar een bepaalde Mintonner die moeilijkheden heeft met de Nederlandse spelling, en “wanneer hij 20 regels schrijft en er zitten geen 40 fouten in, dan mogen ze mijne kop eraf halen!!” Het onderzoeken waard, zou ik zo zeggen…. 🙂

En nu zal ik maar afsluiten, want dat verslag is nu al 2 pagina’s te lang….. 🙂

LOKERSE IS DE PLOEG VANT WAASLAND!!!!!

buZZe

4 gedachten over “Wie wordt de ploeg vant Waasland???

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *