Verslag R. Antwerp G3 – Lokerse G2 : 2 – 6

Zondag 25/10 speelden we reeds onze 1ste match van de terugronde, op en tegen Royal Antwerp.

De voorbereiding verliep (alweer) niet helemaal vlekkeloos. Gianni belde een paar uur voor de wedstrijd af met een liesblessure, gelukkig wou Evert in laatste instantie invallen (nog es merci hiervoor!!!), zodat de captain geen enkel moest spelen. J

Verzamelen deden we aan de sporthal van Lokeren om daarna in een colonne van 2 wagens sterk richting Antwerpen te rijden. Zoals steeds was het even wachten op Froni Van Daele die met een quasi lege tank en 10 min te laat relax de parking kwam opgereden.

Desondanks kwamen we nog ruimschoots op tijd aan in Antwerp, al was er in de auto van Sam geruime tijd last van geurhinder.

Beginnen deden we met de dubbels.

Tijd om te experimenteren dus werd het duo buZZe-Sam uit elkaar gehaald en begonnen buZZe en Evert tegen Maes/Budini. Zo lang de match duurde, zo kort kunnen we zijn over het niveau. ’t Was niet echt goed….. Opslagen gingen de mist in, smashen gingen omhoog i.p.v. omlaag en er werd verdedigd vanuit de onderbuik. Desondanks konden we in 3sets (3x in verlengingen) toch winnen.

Ondertussen waren onze dames ook een beetje op de sukkel. Froni en Kaat speelden ook al een 3setter tegen Silke De Roover en Lisa Van Der Aa (zus van Anke 😉 ). Klein verschil met de heren is dat onze dames de 3de set wel overtuigend konden winnen!

0-2 na de dubbels, ideaal scenario!

Dan tijd voor de meest geliefde discipline: de enkels!!

Sam streed net zoals in de heenronde tegen Stefan Brys. Ondanks het feit dat Sam regelmatig enkele voetballerskreetjes kraaide, en hij enkele schwalbes fakete, maakte hij toch brandhout van Stefan. In 2 korte setjes (quasi even kort als een short van de tegenstander) besliste hij de match!!

Evert was ondertussen al aan het sakkeren tegen Thomas Maes. Hij won de 1ste set nog wel, en  kreeg zelfs een matchpunt in de 2de set, maar moest deze in verlengingen toch laten aan de tegenstander. ’t Vat was af. Getuige was het flagrant naast de shuttle kloppen, toen hij deze terug wou geven aan Thomas. Gelukkig had de captain dit opgemerkt!! 🙂 Set 3 was slechts een formaliteit en Antwerp had z’n 1ste punt te pakken!

Geen probleem, de dames gingen de klus wel klaren!

Kaat ging voor eerherstel tegen Kim Van De Pol waar in de heenronde nog in 3sets van werd verloren. En ze deed dit met brio, want deze keer versloeg ze haar in 2 korte sets!!

Ellen was ondertussen aan het strijden tegen zichzelf en Lisa. In set 1 kwam Ellen er jammer genoeg niet aan te pas, maar in set 2 kwam het strijdershart in Ellen naar boven en won set 2. Set 3 beloofde een toppertje en tot 11 hielden ze elkaar in evenwicht, tot Lisa besloot om vanaf dan ALLES op de lijnen te spelen! Ellen werd er zowaar een beetje moedeloos van, en onderging de wet van de sterkste vanaf dan.

2-4 na de enkels, nog juist 1 van de 2 mixen winnen en ’t was weer in de pocket!

Sam speelde voor het eerst dit seizoen mix, met Ellen tegen Silke en Stefan. Ons duo had constant overwicht. Al werd het nog bijna even spannend als het broekje van onze tegenstander, maar er werd toch beslist om de wedstrijd in 2 sets af te maken.

buZZe speelde zoals vanouds nog es met Froni tegen Budini en Kim. Ook hier was de 1ste set rampzalig van buZZe, de focus was er precies niet. De tegenstanders speelden natuurlijk ook niet verkeerd, maar mede dankzij een 10tal shuttles die de netrand raakten maar toch onze kant verkozen om te vallen, beslisten set 1 in het voordeel van Antwerp. Kleine aanpassing van tactiek in set 2 en 3 en toen kon er wel vlot afstand genomen worden van de tegenstander.

2-6, alweer een overwinning erbij!!

Na een verfrissende douche met basilicumextracten werden we nog getrakteerd op broodjes door de sympathieke mannen en dames van Royal Antwerp, en zo konden met een gevulde maag terugkeren richting de Durmestad!

Binnen 2 weken spelen we onze volgende (cruciale) match, thuis tegen Latem/De Pinte. Hier gaan we op zoek naar eerherstel voor de verloren match op Latem en mits winst doen we terug volledig mee voor de titel!!

ALLE SUPPORTERS OP POST?? 8 NOVEMBER OM 17U30 IN DE HEL VAN LOKEREN!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *