Jonah wint jongens Dubbel U13 op Georges Rogiers

2016-tim-redantJarne Maes was onze jongste deelnemer aan de Yonex Belgian Junior Master in Antwerpen. Bij het jongens enkel U11 had hij de latere winnaar in zijn poule. Dikke pech dus. In het dubbelspel (met Wit-Witter Wannes Huyghe) stoomde de PBO-tanden knap door tot in de halve finales. Daarin bleken de Limburgers Swinnen/Vanratingen iets sterker.

2016-jonah-de-smedtTim Redant kon zich in het jongens enkel U13 knap plaatsen voor de finaletabel. Ook  Jonah De Smedt plaatste zich niet zonder moeite voor de volgende ronde. Jente Dhaese & Simon Van Moeseke konden zich niet kwalificeren. Tim schoof door tot in de kwartfinale alwaar het 2e reekshoofd Jen Nuyts hem uitschakelde. Jonah ontmoette Nuyts in de halve finale en ook hij kon de Antwerpenaar niet uitschakelen.

Het jongens dubbel U13 begon heel goed voor Jente & Simon. Ze schakelden in 3 sets De Sitter/Verbist uit (waar Yannick & Jente vorige week nog van verloren). In de kwartfinale werden onze Lokerenboys met 24-22 in de 3e set uitgeschakeld door het 1e reekshoofd. Zonde! Hadden ze die wedstrijd gewonnen dan stonden ze in de halve finales tegen, jawel, Jonah De Smedt die met Bruggeling Milan Albers zover was doorgeschoven. Zij slaagden er wel in Bourleau/Verstrepen uit te schakelen. In 2 sets nog wel! In de finale gingen de TSD’ers gewoon door op hun elan en wonnen het tornooi. Proficiat!

2016-wannes-soenenDries De Puysseleir is aan zijn laatste tornooien in dit jeugdcircuit bezig. Als 2e reekshoofd in het jongens enkel U15 zat zijn loting opnieuw niet mee. Nu was de topper Liam Bauwens in zijn poule ingedeeld. Maar onzen Dries liet het niet aan zijn hart komen en vocht zich na verlies in de 1e set opnieuw in de wedstrijd. Met verlengingen perste hij er zowaar een driesetter uit. Daarin stelde Liam een beetje bij waardoor winst toch net niet grijpbaar bleek. Ook Lennert Heynderickx kon zich niet plaatsen voor de finaletabel. Hij verloor in 2 sets van Mats Born. Evenals Tim De Theije die in zijn poule toch 2 wedstrijden kon winnen. Bjarne Verleysen & eerstejaars (!) Wannes Soenen plaatsten zich wel voor de 1/8 finale. Bjarne kon opnieuw niet winnen van zijn dubbelmaat ad interim (Sebbe Huyghe). Wannes daarentegen verzilvert zijn schitterende vorm waarin hij verkeerd door eerst Lamote & nadien Huberty uit te schakelen. Een halve finale zowaar eindigde na een felbevochten driesetter tegen Purwoko. Prachtprestatie!

In het dubbelspel U15 blijven de mooie resultaten zich opvolgen. Met de tandems De Puysseleir/Heynderickx, Soenen/Huyghe & Verleysen/Huyghe had de Lokerse BadmintonSchool zowaar 3 koppels in de kwartfinales. Enkel het eerste duo schoof door naar de halve finale. Na een goeie partij (met 22-20) moesten ze toch de nederlaag aanvaarden tegen Gius/Purwoko (de latere winnaars).

Femke Christien blijft karakter tonen tussen de één jaar oudere tegenstanders bij de Meisjes U15. Bijna won ze van Silke Bal maar na een driesetter was het toch net niet. Blijven doorbijten Femke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *