Van Herbruggen wint enkel op R. Antwerp

2016-tim-van-herbruggen-antwerp2
(Foto Patrick De Dauw)

Op de jubileumeditie van het tornooi van Royal Antwerp (reeds voor de 50e maal georganiseerd!) wist Tim Van Herbruggen voor de 2de keer dit seizoen het heren enkel A op zijn naam te schrijven. Hij was echter niet bepaald spaarzaam met zijn energie. Op zijn eerste wedstrijd na (vs. De Rooms) had Tim telkens een driesetter nodig om voorbij respectievelijk M. Lenaerts (W&L), Dehaes (Herne), en Szymoniak (Pool) te geraken om de finale te geraken. Zijn opponent in de finale, Thijs Demeyere (DZ99) had op één wedstrijd na telkens 2 sets nodig. Het werd een opnieuw een felbevochten driesetter. De eerste set ging naar de Lokerse n° uno, de tweede echter naar de Westvlaming. In de beslissende set wist Tim echter voldoende voorsprong opbouwen en won hij voor het eerst (in 5 wedstrijden) van het Westvlaamse toptalent! Door deze overwinning springt Tim in de nationale enkelranking over Thijs naar een 6de plaats. Klaar om de top 5 binnen te vallen ;-). Ook oudere broer Stijn Van Herbruggen speelde een knap tornooi. Hij schakelde respectievelijk De Pauw (W&L) & Van Gastel (Pluimplukkers) uit. In de kwartfinale werd Stijn echter uitgeschakeld door Holemans. Ook Stijn maakt een mooie sprong op de Belgische ranking. Hij duikt opnieuw de top 30 binnen!

In het heren dubbel A verslikten Jordy Van der Sypt & Tim Van Herbruggen zich in hun kwartfinale van Dewit – Holemans (Dijlevallei). En ook het gemengd dubbel A was geen succes voor Tim. Na één wedstrijd was het reeds afgelopen.

Joren Robberecht & Jordy Van der Sypt speelden ook het heren enkel B. Hun eerste partijen werden met winst afgesloten maar in de 2de ronde stootte Jordy op de sterke Jarrit Van De Velde. Hij verloor in 3 sets.  Joren geraakte tot in de kwartfinales en werd uitgeschakeld door Rik Dewit. Deze kwartfinale is voor Joren voldoende om in enkel te promoveren naar het A-klassement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *