2x goud, zilver & brons op Yonex Junior Master Gits

De Lokerse BadmintonSchool trok opnieuw met 15 spelers richting 3e Yonex Belgian Junior Master van het seizoen. Deze bronzen editie ging door in het Westvlaamse Gits-Hooglede. Toch wel 95 km rijden. Onze jeugd deed het opnieuw fantastisch. En vooral! De opvolging is verzekerd!

Bij de jongens U10 waren er slechts 2 inschrijvingen. Eén van hen was Tille Van Parys en hij won zowaar de wedstrijd en dus goud! De eerlijkheid gebiedt ons om ook te melden dat Tille (om het niet bij één wedstrijd te houden) ook tegen een aantal meisjes was geloot. De eerste partij verliep best wel stressvol. Weinig of niets lukte. Maar na verlies van de eerste set herpakte Tille zich grondig en won hij de tweede set. In de derde set kregen we echt al een knappe pot badminton te zien. Jammer genoeg kon daar geen overwinning aan gekoppeld worden. In de 2e wedstrijd had de tegenstander een pak meer ervaring. Hier bleef het bij 2 sets. Absoluut trots dat je erbij was Tille!

2016 - Lander Van Coillie

Ook bij de jongens U11 speelt er een topper in wording.Lander Van Coillie wist er zowaar de oppergaai mee te graaien. In zijn poule had hij drie sets nodig tegen Viktor Patteet (PBA) en ook zijn halve finale was een bijzonder zware driesetter. Toch werd komaf gemaakt metMatts Croes (De Klamp). In de finale stond er uiteindelijk helemaal geen maat meer op Lander. In 2 sets won hij vanWannes Huyghe. Nog bij de U11 werd Jules Everaert heel nipt uitgeschakeld in de poulefase. Hij verloor met 2x 25-23 vanRamon Albers (Brugse). In zijn 2 andere wedstrijden verslond hij zijn tegenstanders. Ook Jarne Maes had één verliespartij in zijn poule waardoor hij zich niet kon plaatsen. Het jongens dubbel U11 ligt onze Jarne echter beter.Vrij vlot behalen Jarne & Wannes Huyghe de halve finale waar ze in 3 sets uitgeschakeld worden door Vancamp/Croes (PBA) die later ook het tornooi wonnen.

Tim Redant had het niet getroffen met zijn loting bij de jongens U13 want hij zat in de poule met het 1e reekshoofd Martijn Ombecq (Oostrozebeke). Deze wedstrijd verloor hij logischerwijs. Tim sloot echter zijn tornooi in schoonheid af want hij kon in een beklijvende driesetter winnen van Lars Patteet(PBA). Jente Dhaese en Yannick Bauwens hadden daarentegen geen slechte enkelloting. Maar zoals zo vaak heeft Yannick het lastig in zijn eerste partij. De eerste set ging nog vlot maar nadien werd te stereotiep gespeeld. Ook Jente kon zijn openingsmatch niet winnen tegen  Robbe Verbist en zo konden beide spelers zich niet plaatsen voor de hoofdtabel. Het was blijkbaar niet hun dagje want ook in het dubbelspel liep het voor geen meter.

Bij de jongens U15 vaardigde Lokerse het 1e en 2e reekshoofd af. Dries De Puysseleir stuitte in zijn poule echter op de Fransman Terny en ook Lennert Heynderickx ging niet door na een nederlaag tegenMats Born (Olve). Wannes Soenen betaalt nog leergeld als eerstejaars. Hij verloor weliswaar 2 van zijn wedstrijden maar speelde in beide partijen omzeggens de pannen van het dak. Bjarne Verleysen kon zich wel plaatsen voor de hoofdtabel. In de kwartfinale stond hij oog in oog met Wit-Witter Sebbe Huyghe. De eerste set werd duidelijk gewonnen, de tweede nog duidelijker verloren. In een uiterst spannende derde set moest hij echter het hoofd buigen in verlengingen. Het zat er in?

lennert en dries

Bijna bingo in het jongens dubbel U15Dries en Lennert behaalden vrij makkelijk de halve finale waar ze tegenover een Zweeds-Frans duo stonden. De eerste set werd met winst afgesloten maar een derde kon niet vermeden worden. Na een knappe partij was de finaleplaats verdiend. Daar was het duo De Troyer/Purwoko echter een maatje te groot. In 2 snelle sets moest de Lokerse tandem tevreden zijn met zilver. In de kwartinfale hadden Wannes Soenen & Kobe Huyghe ook al hun tanden op hen stuk gebeten.

Waar zijn die meisjes hoor ik jullie al vragen? Wel bij de U15 waren ze aanwezig! Eva Stal won simpel haar poule maar moest dan jammer genoeg forfait geven met een knieblessure. Spoedig herstel! Femke Christien stond voor de 2e maal tegen de 3 koppen grotere Laura Luijten (Retie). Om het allemaal nog wat zwaarder te maken stond ook het 1e reekshoofd in haar poule. Winst zat er in enkel dus niet in voor onze eerstejaars. Nog even geduld. Het is bijna nieuwjaar  .  In het meisjes dubbel U15 kon Femke in haar poule brons pakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *