4 Lokerse jeugdspelers openen seizoen in Nederland

Met ondermeer 4 Lokerse-spelers zakte de TSD-selectie van Badminton Vlaanderen af naar Noord-Holland, meerbepaald Haarlem.
Daar organiseerde traditieclub BC Duinwijck een Junior Master-tornooi.

2 finales voor Jonah De Smedt in U13

Onze tweedejaars U13 bewijst meteen dat hij topvorm zit dit seizoen. Jonah rekende in zijn poule meteen af met het 4e reekshoofd David Van Dalm met 18-21 en 20-22 setstanden. Ook in de dubbels liep het gesmeerd met Milan Albers (Brugse). Zonder setverlies plaatsten ze zich voor de finale op zondag. Ook Jente Dhaese is al meteen goed op dreef in het enkel. Met het kleinste verschil werkte hij zich voorbij Kas Sacranie (NL). Nadien overwon hij nog 2 Nederlanders en zo ook voor hem een plaatsje op zondag. Yannick Bauwens had een zware loting en ging 2x onderuit tegen Rune Van Dalm & Jessy Molier. Ook in het dubbel geen meeval voor Yannick. Met maatje Jente moesten ze meteen tegen het 2e reekshoofd VanDalm-VanDalm. Een tweede partij konden ze wel winnen maar in partij 3 moesten ze opnieuw, zij het zeer nipt, het onderspit delven. In de finale jongens dubbel U13 gingen ook Jonah & Milan eraan tegen de Nederlandse broertjes.

Op zondag hadden we nog 2 Lokerse spelers op de hoofdtabel enkel. Jente Dhaese stond tegen een straffe Nederlander, Noah Haase (NL). In de eerste set bleef de emotie niet onder controle maar in de 2e set speelde Jente complexloos. Desalnietemin werd ook die set verloren. In de bovenste helft won Jonah De Smedt de halve finale van zijn dubbelmaatje Milan in 2 sets. In de finale bleek Noah Haase die eerder Jente al uitschakelde te sterk voor Jonah.

Jonah was de enige die ook gemengd dubbel speelde. Met een Nederlands meisje werd hij 2e in zijn poule na David Van Dalm, maar Jonah & Andrea werden als beste 2e opgevist voor de hoofdtabel. In de halve finale stond een duel met Milan Albers & Sophie Mayer genoteerd. De eerste set werd nog wel gewonnen maar de 2 andere sets gingen naar de tegenstanders.

Conclusie : met 2 finales, een halve en een kwartfinale staat onze U13 meteen op scherp. Benieuwd wat het volgende week geeft op de sterk bezette Junior Master van Lokeren.

Halve finale voor Mare Van Britsom

Mare moest als enige de Lokerse eer hoog houden in Nederland. Niet vanzelfsprekend als eerstejaars. Ze deed het toch meer dan behoorlijk met een halve finale in het meisjes dubbel U15. Samen met gelegenheidspartner Lotte Geerts openden ze straf door hun 2 poulewedstrijden te winnen. In de halve finale stond een duel met de andere Belgische meisjes, Evelien Cauwenbergh & Joalien Croux. De één jaar oudere meisjes haalden het en wonnen later ook de finale.

Ook in het enkelspel geraakte Mare door de poulefase. ze won 2x in 2 sets. In de kwartfinale stond ze tegen de één jaar oudere Croux. Mare verloor de eerste set in verlengingen. De tweede werd aardig meegespeeld maar ook die ging naar Croux. In het gemengd werd Mare gekoppeld aan een Nederlander doordat Noa Swinnen gekwetst verstek moest geven. Jammerlijk ging de eerste wedstrijd verloren tegen Smet/Geerts. De 2 andere poulewedstrijden werden wel gewonnen.

Conclusie : Ook deze powergirl staat helemaal op scherp voor het nieuwe seizoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *