5x zilver & 6x brons op Yonex Belgian Junior Master van Hamme (brons)

Gezien de Junior Master van Danlie Hamme op het einde van de Herfstvakantie ligt zaten vele van onze jeugdspelers op hun laatste krachten. De meeste hadden er namelijk een slopende 5-daagse stage op zitten in Herentals of Oro Denemarken. De spelers die terugkwamen uit Denemarken stonden vrijdagavond pas om 22u30 terug in Wachtebeke. Weinig slaap en dus veel choco-armen en flanellen benen te zien. Al zijn we er wel van overtuigd dat dit hen de komende weken opnieuw een stapje vooruit zal brengen.
Bij de -9 had Lokerse slechts één deelneemster. Elise Bauwens maakte haar debuut in dit circuit en speelde meteen goed mee. Een wedstrijdje winnen zit er in de toekomst zeker in!

Bij de jongens -11 zat Jarne Maes (LBS – DNS) in een hele moeilijke poule. Ook Jasper De Bruyne geraakte niet door de poules. Yannick Bauwens wel. Al liep het stroever als anders. In de kwartfinale won Yannick van de Limburger Margulski waarna hij in de halve finale uitgeschakeld werd door de latere winnaar uit de Zuidnederlandse badmintonacademie, Rune van Dalm.

In het jongens dubbel -11 stonden Yannick Bauwens & Jente Dhaese als 2e reekshoofd genoteerd. Maar de vermoeidheid liet zich enorm gelden. Toch strompelden onze jongens zich naar de finale. Tegen de Waalse selectiespelers Rolin/Beelen stonden Yannick & Jente aanvankelijk voor maar uiteindelijk gaven ze de eerste set nog uit handen. De tweede werd gesparteld en gewroet maar ook hier werd in het zand gebeten. Beetje ontgoocheling toch want hier zat meer in… maar met de zware aanloop naar dit tornooi zeker niet slecht. Proficiat jongens!

Jonah De Smedt lootte in het jongens enkel -13 de poule des doods. Toch slaagde hij er bijna in Ian Croux (W&L) over de knie te leggen. Hij won de eerste maar ging dan (na veel discussie) in de 2e nipt onderuit. De derde set was er te veel aan. Ook de Nederlander David van Dalm was iets te sterk waardoor geen hoofdtabel. Ook geen eindtabel voor Tim Redant die zijn eerste poulematch knap wint maar tegen het 3e reekshoofd Bjorn Peeters (Bornem) nog wat spierballen te kort komt (Bjorn is ook een jaartje ouder). Wannes Soenen liet een bijna overwinning tegen Lars Van De Ven (Beerse) door de vingers slippen. Maar liefst 4 matchpunten liet Wannes passeren. Ook hier mag zeker de vermoeidheid na de stage ingeroepen worden. Niets aan te doen. In het jongens dubbel -13 mocht ons Oostvlaamse topduo Wannes Soenen & Kobe Huyghe na 4 opeenvolgende overwinningen nog eens van de nederlaag proeven. Tegen de Liam Bauwens & Ian Croux (Herne/W&L) werd in 2 nipte sets verloren in de halve finale. Vooral de laatste set smaakte met 23-21 behoorlijk zuur. Volgende week hopelijk een revanche op de zilveren Junior Master van Ieper 😉

Voor Hannah Everaert stond het enkelspel bij de meisjes -13 vooral in het teken van ervaring opdoen voor de jeugdcups. Ze speelde alleszins een héél knappe wedstrijd tegen eerste reekshoofd Ellis Daneels (Beerse). Femke Christien (LBS-Drive) werd knap 2e in een poule van 4 na de latere winnares Merel Proost (Vosselaar). In het meisjes dubbel U13 leverde Femke Christien haar topmoment van het seizoen door met Merel Proost het zilver te pakken. Proficiat Femke!

Een Lokerse invasie mochten we waarnemen in het jongens enkel U15. Maar liefst 7 Lokerse-spelers namen deel in deze reeks. Xander De Bruyne, Esslyn De Pauw, Dries De Puysseleir, Bjarne Verleysen & Gert-Jan De Vleeschouwer wonnen allen wel een partij maar konden niet doorstoten tot de hoofdtabel. Matteo Chrisitaens & Lennert Heynderickx wel, maar zij sneuvelden beide in de kwartfinale.

Op de prestaties in het jongens dubbel U15 mogen we best trots zijn. Zowel Gert-Jan (met Sebbe Huyghe Wit-Wit), Dries & LennertMatteo (met Ombecq – Oostrozebeke) en Esslyn/Bjarne gingen door naar de kwartfinale maar enkel het laatste duo overleefde die. In de halve bleek het eerste reekshoofd (en de latere winnaars) in 2 sets te sterk voor Esslyn & Bjarne. Maar ze speelden een zeer goeie partij!

Ook bij de meisjes -15 was er Lokerse actie te zien. Hierdoor kwamen we toch in bijna elke reeks in actie. In het meisjes enkel U15 mocht Mare Van Britsom zich (als 2ejaars -13) bewijzen bij de “grote”. Ze deed dat met brio want ze won ook haar poule al  moest Mare hier en daar alles geven. Onder andere tegen haar dubbelpartner Sara Vydt (LBS-Landegem) moest ze 2 sets vrij diep gaan. Dat was niet het geval voor Cinne Van De Ven (Beerse) in de andere poule. Zij won alle matchen in haar poule in 2 sets waardoor ze fries speelde dan Mare Van Britsom in de finale. Zilver is dus wel een absolute topprestatie voor onze 2 jaar jongere topspeelster! Proficiat Mare!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *