Verslag Pluimplukkers 4G – Lokerse 4G: 1-7

Borgi, onze kersverse provinciaal kampioen in heren dubbel b1, had precies last van Agorafobie, zijnde pleinvrees.  Het vooruitzicht om te moeten dubbelen met mindere goden zoals Jasper, Evert of mezelf, was voldoende om één of andere blessure te veinzen en zo te ontsnappen aan een directe confrontatie met onze jeugdtrainer Nathan Van Der Bruggen. Diezelfde Nathan was net terug van een trainingsstage in Denemarken dus dat beloofde spektakel te worden.  Twas echter een wervelwind genaamd Jasper, en een beheerste zeebries genaamd Ley;  die voldoende druk zetten op Nathan en Iggy, zodat we samen met 8 en 18 de HD konden binnenrijven.   Justine en Merel, die naar goede gewoonte weer wat te laat was, …  , hadden weinig last met Merel en Emma in de dames dubbel.

De enkels dan; zoals steeds vecht Evert in zijn partij vooral tegen zichzelf, zo ook tegen Iggy. Gelukkig kwam hij genoeg bij zijn positieven om een derde set uit de brand te slepen. Jasper vond het dan nodig om pluimen die uit vallen achter Evert toch binnen te callen, zodat Iggy nog vrij dicht kwam, maar uiteindelijk kwam toch goed.

Tegelijk won ook Justine, zij het vrij nipt met 19 en 18 tegen de hoger geklasseerde Hannah, een klassementsstijging voor Justine is enkel a matter of time.

Jasper mocht dan Nathan bekampen, 22-24 id eerste, 22-20 in de tweede en dan een on-waar-schijn-lijke derde set: Jasper staat voor met 1 – 17, (één – zeventien idd ), wil dan bewust niet meer aanvallen, laat Natan terugkomen tot 17-17, dan maken ze wa ruzie en zo, en uiteindelijk wint hij dan toch met 17-21, bizarre match, hij kan zelf den uitleg beter geven.

Ons Merel had wat last van diepe ballen en kon dus haar enkel niet verzilveren.

De mixen waren een technische formaliteit, twas al 1-5,  maar we waren gebrand op winst om onze statistiekenbalkskes nog wat groener te maken en natuurlijk om Merel een volgende traktatie aan te smeren indien het 7-1 zou worden. Zo geschiedde, want zowel Evert-Justine, als Merel en ikzelf, wonnen vlot.

Wat hebben we geleerd:

– We staan gedeeld eerste en dus mogen er ambities zijn om te stunten dit jaar? Zowel Justine, Jasper, Evert, Ley en Borgi hebben gemiddeld maar 1 verliesmatch dit jaar, goe bezig. (Evert is zelfs ongeslagen)

– het hondsbeest Manfred, eigenlijk een kleine grizzlybeer, vreet ons Merel helemaal arm, een collecte dringt zich op

– Evert is op veroveringspad, ladies be aware

– Jasper ook, hij gaat iets doen aan zijn ideale schoonzoon-imago…

– Justine is ook op veroveringspad, maar dan aan de ontvangende kant, zo erg dat zelfs broerlief en zijn bende moeten ingrijpen. Wordt vervolgd, wellicht op tv in een Aquino crimi-reportage.

– Borgi wou nie badmintonnen, maar vanavond als de brakke boys weer moeten shotten, zal hij wellicht weer present zijn, dienen we conclusies te trekken als ge liever tussen 10 mannen staat dan tussen 4 mixploegen in het Gentse?

Captain in ne zetel Ley.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *