6 titels en 2 verloren finales bezorgen Lokerse BC de wisselbeker!

Lokerse BC wint voor het eerst  Team Challenge wisselbeker.

Vorig jaar moesten we het nog met 1 puntje verschil afleggen tegen de Pluimplukkers… maar dit jaar telden wij 2 puntjes meer dan de buren uit Gent. Opnieuw een heel klein verschil dus! Hierdoor blijft de Jackpot van €600 nog even in de kluis. In 2016 zal deze verhoogd worden naar €800. Als Pluimplukkers volgend jaar De CUP wint dan is dat voor de derde keer en kraken zij de kluis.

In de D-reeks werden alleen de enkeldisciplines gespeeld omdat er in dubbel en mix te weinig deelnemers waren om een geldig tornooi te hebben. In het dames enkel D behaalde Karen Van Lancker knap de halve finale. Daarin moest ze het nipt in 3 sets afleggen. Sam Wesemael evenaarde dat resultaat in het heren enkel D. Ook hij geraakte niet door de halve finale.

Laurence Fermont & Eline Stremus domineren de C2

De leading ladies in de C2 zijn Laurence Fermont & Eline Stremus. In het dames enkel C2 rolden ze elk een kant van de tabel op. In een Lokers onderonsje was Laurence Fermont in 3 sets de sterkste van de 2. Op zaterdag hadden beide dames samen ook al het dames dubbel C2 op hun naam geschreven. Delphine & Jana Segers & Eline De Keukelaere & Elise Schaumont zorgden voor een 3 op 4 Lokerse duo’s in de halve finales.

In het gemengd dubbel C2 nog een Lokerse dame als winnaar. Vicky D’haen beweest er (met Philip Vervaeke) dat ze het mixen nog niet verleerd. In de halve versloegen ze ook Bart Pringels & opnieuw Eline Stremus.

Ook de finale van het gemengd dubbel C1 was grotendeels Lokers getint. Steven De Donder & Gaëtane Snoeck (allebei ex-A, en Gaëtane ex-Lokerse) wonnen er de finale van Dries De Keukelaere & Merel Van Eynde. Ook in het dames dubbel C1 was het net niet voor Merel. Samen met Justine Penneman gingen ze eruit in de halves.

Sterke prestaties in de B2

In de B2-reeks lieten vooral de heren van zich horen. David Bauwens & Davy Van Paemel wonnen in hun eerste (en laatste) tornooi van het seizoen meteen het heren dubbel B2. Eddy Van Herbruggen liet het BK voor veteranen links liggen en behaalde de hoofdprijs in het heren enkel B2. Evert Bastiaens geraakte niet door de halve. Een zelfde resultaat voor Isabelle Geeraerts in het dames enkel B2. Ook zij verloor in de halve finale.
En nog in de B2 schrijft Stein Bondroit (met Evelien Cauwenbergh – beide Zwijndrecht) het gemengd dubbel B2 op zijn naam. Knappe prestatie van onze 15-jarige Lokeraar.

Net geen dubbelfinale voor Tim & Jordy

In de A- en de B1- reeksen konden we enkel een aantal ereplaatsen noteren. Kaat De Keukelaere & Froni Van Daele verloren in de halve finale Dames dubbel B1 en ook Kristel Bingé & Eddy Van Herbruggen kwamen niet verder dan dat in het gemengd dubbel B1. In het heren dubbel A tot slot konden Tim Van HerbruggenJordy Van Der Sypt niet stunten tegen Nottelman/Van Heuckelom. Dankzij deze kwartfinale stijgen ze wel naar de respectievelijk 16e en 18e plaats op de Belgische dubbelranking. In het heren enkel A wist Tim in de kwartfinale bijna te stunten tegen Nottelman. Hij verloor jammer genoeg in 3 sets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *