Gaspard & Kustyaningsih pakken enkeltitels

Bijna 600 spelers zakten afgelopen weekend af naar het Lokerse Sportcomplex om mee te dingen naar de 27 titels die te verdelen waren in het enkel, dubbel en gemengd van A tot en met D speler. Dit maakt het internationaal badmintontornooi van Lokeren het grootste van het land. Maar liefst 14 nationaliteiten (het merendeel uit België en Nederland) werkten in totaal 611 wedstrijden af. En dat zorgde voor volgende resultaten :

Gaspard grijpt opnieuw de macht

Het internationaal tornooi van Lokeren is duidelijk eentje op maat van Frédéric Gaspard (BC Bastogne). Voor de derde opeenvolgende keer kroont de sympathieke Waal zich tot eindwinnaar in het heren enkel A. Gaspard werkte een spaarzaam parcours af tot in de finale door telkens in 2 sets te winnen. Onder andere Frank Vermeesch (Roosterse – NL) en Thijs Demeyere (DZ 99) gingen voor de bijl.

De Nederlander Léon Nottelman (Slotermeer – NL) daarentegen had héél wat meer kruit verschoten om de finale te bereiken. In de kwartfinale had de n°7  van Nederland een zware driesetter nodig om thuisspeler Tim Van Herbruggen te verslaan. En ook in de halve finale was het van dattum tegen Stijn De Langhe (Zwijndrecht). Een ogenschijnlijk vermoeide Nottelman wist echter op een diefje de eerste set in de finale weg te snoepen. De tweede en de derde set gingen echter vrij vlot naar de n° 3 van België en zo kon Frédéric Gaspard voor de 3e maal op rij dit tornooi op zijn naam schrijven.

Eerste titel voor Nining Kustyaningsih

De enkeltitel bij de dames ging dit jaar voor het eerst naar de Indonesisch-Belgische Nining (Zwijndrecht). Zij versloeg in de finale de winnares van vorig jaar Sabine Devooght (Bastogne). Nining werkte zich in de kwartfinale voorbij Bogemans (W&L) waarna ze in de halve finale het eerste reekshoofd Elke Biesbrouck (Lebad) versloeg. Devooght sloeg zich in 2 sets voorbij de Nederlandse n°4 Manon Sibbald waarna ze in de halve finale coming lady Lisa Demeyere (DZ 99) versloeg. De finale werd net als bij de heren in 3 sets beslecht waar Nining Kustyaniningsih in een fysieke veldslag het laken naar zich toe trok.

Léon Nottelman & Debbie Janssens behalen elk 2 dubbeltitels

De Gentse Debbie Janssens (BC Pluimplukkers) kroonde zich bij de dames tot de ster van het weekend. Op zaterdag won ze het dames dubbel A met Elke Biesbrouck (Lebad). De finale werd in 2 sets gewonnen van het Nederlandse topduo Sibbald/Djajawasito (Almere – NL). Janssens bevestigde haar n° 1 status in de ranking door het gemengd dubbel A te winnen met Léon Nottelman (Slotermeer – NL).

In de finale gingen ze in 3 sets voorbij Frank Vermeesch & Meta Knuth (Roosterse/BC Victoria – NL) die in de halve finales de favorieten Gaspard/Devooght (BC Bastogne) wisten uit te schakelen. En ook Nottelman wist daar een tweede titel aan toe te voegen. In het heren dubbel A wint de Nederlander met “good old” Roel Van Heuckelom (Lebad). De Belgisch-Nederlandse formatie ging in de halve finale voorbij Van Der Sypt / Van Herbruggen (Lokerse). In de finale versloegen ze De Pauw/Lenaerts (W&L)

Thuisclub wint voor het eerst de Team Challenge Cup wisselbeker

De wisselbeker gaat jaarlijks naar de club die over alle disciplines en klassementen heen de meeste overwinningen en finalisten weet binnen te halen. De vorige 2 edities werden gewonnen door BC De Pluimplukkers uit Gent waardoor zij met een derde winnaar kans maakten op de Jackpot waar momenteel €600 in zit. Het werd opnieuw een bijzonder spannende strijd maar ditmaal wist Lokerse BC de buren uit Gent nipt af te houden met slechts 2 punten verschil. BC Delft (NL) eindigt op de derde plaats in de eindstand.
Volgend jaar wordt de jackpot opnieuw met €200 verhoogd en zo komt die nu op €800 te staan!

Via deze link krijg je een overzicht van alle winnaars en de resultaten per reeks & discipline.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *