Abts & Haan verrassend enkelllaureaten op VK

Flore Vandenhoucke & Nick Marcoen waren de uitblinkers in het dubbel met elk 2 Vlaamse titels

De AA-Drink Cup gaf afgelopen zondag haar geheimen vrij. Dit bracht héél wat verrassingen met zich mee. In een aardig volgelopen Lokers sportcomplex sloeg Birger Abts (Antwerp) -die in de kwart nog Tim Van Herbruggen (Lokerse) uitschakelde- zich naar de finale door Daan Philips (Drive) te verslaan in 2 sets. Philips behoorde tot het kransje favorieten. In de onderste tabelhelft plaatste zich eveneens een outsider tot de finale. De 36-jarige Hans Willems (DZ99) versloeg in een perfect parcours oa. thuisspeler Stijn Van Herbruggen (Lokerse), eerste reekshoofd Stijn De Langhe (Zwijndrecht) en in de halve Elias Bracké (W&L). In de finale begonnen de vele wedstrijden echter door te wegen en kon Willems nooit echt een vuist maken tegen een ontketende Birger Abts.

Ook bij de vrouwen ontmoeten we een verrassende laureate. De Nederlandse Rachelle Haan (Zwijndrecht) verraste vriend en vijand met een indrukwekkend parcours. Eerst maakte Haan komaf met het 4e reekshoofd Beelen (W&L) om zich in de halve finales te ontdoen van 2e reekshoofd Ann Knaepen (Hebad). In een beklijvende finale versloeg Haan vervolgens topfavoriete Elke Biesbrouck (Lebad) met een adembenemende 21-19 in de derde set! Biesbrouck beleefde niet haar meest gelukkige namiddag want ook in het dames dubbel A liep het in de finale mis. In een spektakelmatch versloegen Annys/Vandenhoucke (Westhoek/Wit-Wit Ronse) het Lebad-duo Elke Biesbrouck en Debbie Janssens. Setstanden waren 12-18, 14-21 & 21-18.

Het heren dubbel A leverde zijn verwachte overwinnaar op. Floris Oleffe & Nick Marcoen (W&L/Dilbeek) lieten in de finale geen spaander heel van Dejongh/Van Werde. De meeste tegenstand ondervonden ze nog in de halve finales van Lokerse-spelers Jordy Van Der Sypt/Tim Van Herbruggen.

Eindigen doen we waar de finales mee begonnen. De gehoopte topaffiche in het gemengd dubbel A kwam er ook effectief. Nick Marcoen en Flore Vandenhoucke tekende beide voor een tweede gouden plak door eerste reekshoofd Oleffe/Annys (W&L/Westhoek).

Thijs Demeyere haalt 2x goud in de B-reeks en scoort punt van het jaar!

Waar in de A-reeks de ervaring duidelijk de bovenhand haalde mogen we toch stellen dat in het B-klassement de jeugd het definitief overgenomen heeft. Frodo Holemans (Dijlevallei) bewees zijn stijgende vormcurve door in de finale topfavoriet Tomas Simkens (W&L) te verslaan alweer een thriller van formaat. Bij de dames haalde de topfavoriet het wel. Anna Bogemans (W&L) behaalde zonder setverlies de finale maar moest daarin toch alles uit de kan halen tegen de ervaren Kelly Scoliers (Brasschaat).

In het gemengd dubbel B werd zonder twijfel het punt van het jaar gemaakt. Thijs &  Lisa Demeyere (DZ99) stonden in de 1e set 19-12 achter tegen Tim Van Herbruggen/Hanne Janssens (Lokerse/Olve) toen Thijs midden in de ralley zijn snaren afsloeg en naar zijn bag rende om te wisselen van racket. Lisa ving de smash waarna de ralley door ging en Thijs & Lisa alsnog op onwaarschijnlijke wijze het punt binnenhaalden. Jammer dat hier geen camera op stond want dit was de wereld rondgegaan! Tim & Hanne waren zo van hun melk dat ze geen punt meer scoorden in die set. Ook in de 2e set konden de thuisspelers het tij niet keren en pakken de Demeyere’s goud.

Ook in het heren dubbel B vinden we Demeyere terug in de finale met de herrezen Kjell Janssens (Eikenlo). De finale tegen de Sioncke/Lamont bezorgde het publiek de 6e driesetter van de namiddag. En opnieuw ging Thijs Demeyere met de zege lopen.

In het dames dubbel B hoopte het thuispubliek op een Wase finale met Joke D’hont & Kathleen Verspreet (Lokerse/De Mintons) die in de halve finale tegenover Beertens/Houben (Opbad) stonden. De verlengingen in de derde set bezorgden het publiek bijna hartkloppingen. Beertens/Houben haalden het uiteindelijk met 24-22. Jade Blondeel & Marthe Tack (Lebad/Oostrozebeke) waren de andere finalisten. En ook hier werd het -wat dacht u- een driesetter waarin de Westvlamingen het laken naar zich toe trokken.

(foto’s door Fons Van der Vorst)

Bekijk hier het overzicht van alle winnaars, finalisten en halve finalisten.

Bekijk ook foto’s van zaterdag op de facebookpagina van Nicolas & Kimberley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *