BK Jeugd 2021: 3x goud en 1x zilver!

In het weekend van 20-21 november trokken 6 jeugdspelers naar het verre Malmédy om te strijden voor de titel Belgisch Kampioen. Met de aanwezigheid van veel spelers van de Topsportschool lag de lat hoog. In totaal stonden er maar liefst 334 matchen op de planning. PBO was ter plaatse met twee coaches: Nathan Van der Bruggen en Martijn Van Hamme.

Lokeraars van jong naar oud: Julie Strubbe (U11), Enora Van Laere (U11), Jérome Depreitere (U13), Nena Wymeersch (U15), Vik Van Der Sypt (U15) en Tille Van Parys (U15).

Julie Strubbe (U11) Belgisch kampioen in meisjes dubbel en gemengd dubbel

Bij de meisjes U11 werd Julie in de poule uitgeschakeld door het eerste reekshoofd en dubbelpartner Gaëlle De Cuyper (OLVE) die later Belgisch kampioen werd. Ondanks een mooie voorsprong bij de start van de tweede set, liet Julie zich toch onder druk zetten. Gaëlle toonde zich zaterdag duidelijk de sterkste.

In de dubbel meisjes speelden Julie en Gaëlle zich vlot een weg naar de titel met heel overtuigende dubbele cijfers in al hun matchen. Ze werkten hiervoor goed samen en hadden echt plezier in hun spel. Dit duo is klaar om de overstap naar U13 te maken.

Competitie met protocol én scheidsrechter: een bijzondere ervaring!

Het zilver in MD werd weggekaapt door Enora Van Laere en Marith Goossens (Dendermondse BC). Enora en Marith hebben hiervoor moeten knokken tegen Lise Van De Velde en Hanne Den Hond. De eerste set was een echte nagelbijter. De meisjes kunnen heel goed babbelen, op het veld én ernaast… Resultaat: winst met 25-23 en 21-17.

Julie en Enora

De wedstrijden in de mix waren andere koek! Julie en mixpartner Rhune Verhelst (Pluimplukkers) mochten in de poule eerst opwarmen met een snelle winst op Yaro Willems en Elza Zhang (21-6 en 21-7). Even later kwamen ze echter oog in oog te staan met Gaëlle De Cuyper en Louis Li. De initiële schrik voor de tegenstander hebben Julie en Rhune al gauw omgezet in slim samenspelen, goed communiceren en veel plezier op het veld, tot frustratie van de tegenpartij. Dank aan PBO-trainer Nathan Van der Bruggen voor de stoomcursus mixen en Martijn Van Hamme voor de coaching. Het resultaat mocht er zijn: winst met 17-21 en 17-21. Op naar de finale op zondag tegen Lise Van de Velde en Kobe Weyn. De tegenpartij werd goed gecoacht en had al snel de zwakke plek van Julie en Rhune gevonden. Lise en Kobe pakten onverwacht enkel mooie punten. Tijd voor Julie en Rhune om zich opnieuw te concentreren op hun spel. Onder het tevreden oog van coach Nathan werd deze finale gewonnen met 21-8 en 21-13. Julie en Rhune mogen zich heel terecht Belgisch kampioen U11 mix noemen.

Jérome Depreitere (U13) Belgisch kampioen in jongens dubbel

Zaterdagochtend mochten Jérome en Yasmina De Vent starten met een eerste winst in de mix. Na deze snelle winst moesten ze het opnemen tegen Arthur Ooms en Nika Berckmans. Jérome en Yasmina haalden hun beste spel boven en wonnen met 17-21 en 17-21. De volgende tegenstander Seppe Daemers en Lily Verhulst bleken echter een maatje te sterk. In een spannende driesetter 18-21, 23-21 en 21-16 was het game over voor Jérome en Yasmina.

Jérome en Yasmina aan het werk in de mix

In het enkelspel won Jérome vlot van PBO-trainingsmaatje Jakob Westen. Echter volgende in de poule daarop de uitschakeling door Sybren Tack. Jérome is blijven vechten, maar moest in Sybren zijn meerdere erkennen: 18-21 en 16-21.

Jérome en Victor in de halve finale tegen Mats en Seppe

Op naar het dubbelen met partner Victor Mihalache. Dankzij een walkover verschenen ze fris aan de start in de match tegen Quinten Adam en Timothée Jadot. Bij dit duo zat de vermoeidheid in de benen na een zware driesetter gespeeld te hebben. Jérome en Victor wonnen met een duidelijke 21-13 en 21-8. Op naar de volgende match tegen PBO’ers Seppe Cabus en Mats Temmerman. Deze Pluimplukkers hebben het Jérome en Victor niet gemakkelijk gemaakt. De foutenlast aan beide zijden van het net lag hoog: veel buiten geslaan, in het net, frustraties,… Ondanks een aantal heel mooie punten van Seppe en Mats ging de overwinning toch naar Jérome en Victor. En dan, le moment suprême: op zondag de finale tegen Flint Croes en Seppe Daemers. De verwachtingen waren hoog gespannen: deze vier toppers kampten al eerder tegen elkaar met winst voor Flint en Seppe. Maar op het BK werden de kaarten anders geschud! Jérome en Victor verloren de eerste set met 14-21. Na deze wake-up call hervonden ze hun focus en kwamen ze terug met 21-14 en 22-20. Beide partijen gaven het beste van zichzelf: een echte triller was die laatste set!

Nena Wymeersch (U15), Vik Van Der Sypt (U15) en Tille Van Parys (U15)

In het enkelspel moest Nena Wymeersch het al direct opnemen tegen Fae Boonen, studente aan de topsportschool. Maar Nena liet zich niet intimideren en zette haar match goed in. Ze scoorde een aantal héél mooie punten en heeft zich goed verdedigd. Nena heeft op geen enkel moment haar kopke laten hangen en is blijven vechten voor elk punt. Helaas bleek Fae zoals verwacht wel te sterk voor haar.

Nena in haar match tegen Fae Boonen

Ook in het meisjes dubbel was het lot Nena niet goed gezind. Samen met dubbelpartner Elise Laporte (Pluimplukkers) kwamen ze al in hun eerste match oog in oog te staan met eerste reekshoofd Noa Dauphinais en Tammi Van Wonterghem. Nena en Elise hebben zich goed geweerd, maar de overmacht was gewoonweg te groot.

Voor het mixen hebben Nena en Vik Van Der Sypt de krachten gebundeld. Ze begonnen de match tegen Rune Verbist en Annisha Khimani sterk, maar de samenwerking aan de andere kant van het net was net iets beter. Eervol verlies met 16-21 en 12-21.

Vik Van Der Sypt begon zijn BK met een afvalschema in BS met winst op Gabriel Strodiot in twee sets van 21-14 en 21-17. Vik was de sterkere speler, maar toch was hijzelf niet tevreden over de match. “Te veel domme foutjes” dixit een geïrriteerde Vik.  In de tweede match tegen Nicolas Berckmans liet Vik slechts een paar puntjes over voor tegenpartij: hij speelde Nicolas naar huis met 21-6 en 21-7. ’s Avonds om 20u stond de match tegen eerste reekshoofd Roel Pipeleers op het programma. De vermoeidheid van de lange dag sloeg onverbiddelijk toe bij Vik. Ondanks een goede verdediging en enkele heel mooie punten, moest hij in Roel zijn meerdere erkennen. Knap werk van Vik om zover in deze afvalrace te geraken. In het dubbel streed Vik zij aan zij met Yorben Stockman. De PBO-trainingsmaatjes moesten het opnemen tegen het tweede reekshoofd Micah Melis en topsporter Viktor Patteet. Ze hebben zich geweerd als duveltjes in wijwater, maar verloren met 14-21 en 12-21.

Vik versus Gabriel Strodiot

Tille Van Parys is op het BK helaas weinig in actie moeten komen. In het dubbel met partner Elias Westen (Pluimplukkers) moest de eerste match niet gespeeld worden wegens walkover. Volgende in het afvalschema meteen het eerste reekshoofd Thomas Mabbe en Roel Pipeleers, die later Belgisch kampioen werden. Tille en Elias hebben zich niet laten doen en konden nog 11 en 14 punten maken. Helemaal niet slecht als je tegenover die twee toppers staat. In het enkelspel kwam Tille tegenover Adam Janssens te staan. De eerste set ging gelijk op en eindigde met 18-21. In de tweede set kwam tegenpartij plots fel uit de hoek. Tille sleepte nog 12 punten uit de wacht, maar kon de match niet meer redden (12-21).

Tille

Conclusie: Lokerse BC mag trots zijn op deze 6 jeugdspelers die het beste van zichzelf hebben gegeven en die elkaar gesteund hebben met sportief gedrag op en naast het veld. Chapeau!

Wil ook jij 2022 goed starten? Schrijf je dan in voor onze kerststage op 3-4-5 januari via: https://forms.gle/d6PsTdDBqJ4dWE1u7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *