Danlie en Dendermonde

Een week te laat maar beter laat dan nooit wordt bij deze het verslag gepresenteerd van 2 tornooien die afgelopen week door gingen. We starten dicht bij huis namelijk in Hamme.

Jérome Depreitere beet de spits af en verloor jammer genoeg zijn eerste wedstrijd. De tweede poulewedstrijd won hij overtuigend om te laten zien dat hij gewoon een dipje had in de 1e wedstrijd. Op naar de dubbels. Hier was hij 1e reekshoofd samen met zijn partner (waartegen hij zijn enkel verloren had). Ze waren zeker aan elkaar gewaagd dus dit beloofde voor de komende wedstrijden. Alles verliep vlot tot in de finale. Daar speelden ze een nagelbijtende 3 setter met verlengingen in de 3e set. Jammer maar helaas moest hij de duimen leggen. We kijken vol spanning uit naar de resultaten van het BK.

Julie Strubbe een vaste waarde op de jeugdtornooien en wat voor een passie dat daaruit voort vloeit.. Jammer genoeg kunnen ze de loting niet echt variëren en kwam ze weer uit tegen haar dubbelpartner. Hier verweerde ze zich goed maar het mocht niet baten. 2e in de poule dus. Daarna trokken ze samen ten strijde in de MD U13. Ze wonnen de eerste wedstrijd vlotjes maar het 2e reekshoofd dat hen stond op te wachtend bleek een maatje te groot. Een mooie prestatie van deze 2 dames.

Vik Van Der Sypt heeft precies wat weg van Simon Van Moeseke want ook zijn enkels werden marathon wedstrijden om u tegen te zeggen. De eerste werd gewonnen in drie sets en ook de tweede wedstrijd was niet van het korte type. De eerste set ging verloren, maar in een nagelbijtende 2e set haalde Vik alles uit de kast en de spanning begon te stijgen in de zaal. 23-25 en op naar de beslissende set. De tank bleek helaas leeg en de 3e set was er te veel aan. Wel een prachtprestatie als je het mij vraagt.

Nu nog dubbel met Yorben. Hun opmars ging tot de halve finale maar daar stond Rune Verbist weer te wachten en was hij hier ook de betere. Een mooie bronzen medaille. Enora Van Laere ingedeeld met de 2 zware kanonnen van de U11 wist toch een wedstrijd te verzilveren in de poule maar moest een te grote horde nemen om tegen Julie en Gaelle te kunnen winnen dus daar bleef het bij. Ze mag best tevreden zijn met deze resultaten.

Tille Van Parys had zijn tegenstander zoveel schrik aangejaagd dat deze niet kwam opdagen. De eerste match was al binnen. De andere 2 wedstrijden bleek de tegenstand te groot en moest hij de duimen leggen en nog een kans wagen in de dubbel. De latere tegenstanders van Vik stonden her te wachten. Tille gaf het beste van zichzelf maar moest met een nederlaag genoegen nemen.

Lola Wymeersch klaar om van katoen te geven in de U13 speelde alleen maar enkel. Ze bood naarstig weerstand maar dit keer helaas geen overwinningen. Nu tijd voor haar zus om te proberen beter te doen. Nena Wymeersch had jammer genoeg een off-day en vond haar ritme niet. De foutjes bleven komen maar niemand begreep waarom. Maar na een mindere dag komt altijd een betere dus op naar de volgende.

We verplaatsen ons van sporthal en ook naar zondag. De jeugdcup. Deze keer ging hij door in Dendermonde en we mochten fier zijn op de opkomst van onze jeugd die tornooi na tornooi zo talrijk aanwezig zijn.

Joppe Bogaerts -misschien hebben jullie zijn goedlachs gezichtje al eens zien passeren op de foto’s – mocht aantreden in Jongens enkel minibad. In de poule verloor hij jammer genoeg beide wedstrijden. Hierna mocht hij spelen voor de 5-6e plaats tegen clubgenoot Lucas De Smedt. Deze match kon hij wel naar zich toetrekken en de overwinning was binnen. Kiara Coppieters had al oog op de medailles. Sereen en gecontroleerd kon ze zich verplaatsen richting de finale. De motivatie en het harde werk op het veld hielpen om deze wedstrijden te winnen. Elke keer opnieuw werden deze wedstrijden afgewerkt op 2 korte setjes. Maar nu was het tijd voor de finale. Tegen haar rivaal. Een lange 3-setter later werd de winnaar bekend.

Jammer genoeg was de kleur van de medaille voor Kiara zilver. Maar wie weet, volgende keer is het goud. Warre De Cubber was deze keer met het goede been uit bed gestapt. Hij zat in een poule van 5 en moest dus 4 wedstrijden winnen om door te gaan. Hij begon eraan aan dit zware werk. De eerste 3 wedstrijden hadden maar 2 setjes nodig en de buit was binnen. Nog maar 1 te gaan. Dit was tegen de sterkste van ze allemaal. De eerste set ging goed en deze werd gewonnen. Daarna dacht hij te overwinning te ruiken. Jammer genoeg werd de concentratie af en toe verloren en werd het een verhaal van net niet. Nu spelen voor de 3e of 4e plaats. Dit werd een vlotte winst, een derde plaats om trots op te zijn. Lucas De Smedt zat samen in de poule met Niel Janssen. Lucas kon 1 match verzilveren maar de andere 2 waren buiten bereik. Niel won uiteindelijk de poule en mocht spelen voor een 1e of 2e plaats. Het was zowaar een finale met heel veel steun. De jeugdspelers van Lokerse kwamen kijken en hem aanmoedigen. Dit hielp zeker in de 1e set. Hij kon mooie punten maken. Uiteindelijk werd de wedstrijd verloren maar dit smaakt zeker naar meer nu de overwinning binnen handbereik was.

Robbe De Mul heeft de laatste weken heel goed getraind en zelfs wat naar het vrij spel geweest. Dit konden we zien aan de resultaten die hij heeft neergezet. 2 wedstrijden werden vlotjes gewonnen in 2 sets. En de andere 3 gingen gelijk op maar kon hij net niet winnen. Er is zeker progressie zichtbaar, doe zo verder! Gilles De Vreese had gehoord van Vik hoe je een marathonwedstrijd moest spelen. Dit ging Gilles direct uittesten in zijn eerste wedstrijd. Het werd direct een super lange 3 setter maar Gilles wist hoe deze te winnen en deed dit ook. Daarna was de vermoeidheid merkbaar en verloor hij de volgende in 3 sets. De rest van de wedstrijden waren een eitje. Het resultaat was een 5e plaats. Stijn Van Der Aa herschreef zijn prestatie van vorige keer. Hij wist alles te winnen tot de finale. Maar daar stond Maurits, zijn aartsvijand, te wachten. Jammer maar helaas deze keer was de nederlaag snel bekomen. Volgende keer nog een kans.

Enora Van Laere was zaterdag al actief in Hamme en kreeg er maar niet genoeg van. Ze won 2 van de 4 wedstrijden in de poule. Een mooi resultaat zeker als je 2 dagen op rij tornooi speelt. Jasper Vanden Broecke deze keer op tornooi zonder zijn broer. Niet helemaal fit begon Jasper aan zijn wedstrijden. Het voelde wat stroef aan. Precies of het lichaam hem vertelde rust te nemen. Het zat niet mee en na 2 wedstrijden nam zijn lichaam de overhand en moest hij de 3e gewonnen geven. Wel nog knap dat hij de 2 andere wedstrijden nog zo goed gespeeld heeft. Mauro Vermeerschen stond conditioneel klaar. Zeker na het behalen van een Strava-kroontje na lange loopinspanning. Hij begon met een 3-setter maar verloor deze jammer genoeg. Daarna kon hij nog 1 wedstrijd winnen en een walkover kreeg hij ook. Maar de anderen bleken te sterk. Jaro Van Geert mag deze keer afsluiten. Samen in de poule met Maurits, de uiteindelijke winnaar, werd het een opgave als 1e hieruit te komen. Toch liet Jaro zich niet afschrikken en kon hij 2 wedstrijden  winnen. Een 3e zat er in maar het was deze keer net niet. Op naar volgend tornooi met hopelijk weer zo een mooie resultaten. Stein