Caro Neyrinck pakt brons op BK elite!

Op het BK badminton voor elite behaalde Caro Neyrinck de bronzen medaille in het dames dubbel A. Samen met Lisa Demeyere (DZ99) losten ze als vierde reekshoofd de verwachtingen in. In de eerste ronde wonnen ze in 2 sets van Simons/Debats. Waarna ze ook de kwartfinale wonnen van top 20-speelsters Hens/Philips. In de halve finale stonden ze oog in oog met het eerste reekshoofd Annys/Vandenhoucke. De Nummers 1 van België waren te sterk (en pakten later ook de Belgische titel). Alleszins een megastraffe prestatie van Caro!! Dikke proficiat!

In het gemengd dubbel A geraakten Caro & Roel Van Heuckelom niet door de 2e ronde. Ze verloren in 3 sets van de anciens Boonen/Daemen.

Ook Stijn Van Herbruggen legde in het heren dubbel A een mooi parcours af. Samen met vaste dubbelpartner David Hesters (Pluimplukkers) wonnen ze hun 1e ronde van De Wit/De Wit in een zware driesetter. Vervolgens gingen Lenaerts/Goossens voor de bijl. Dit leverde hen een verdiende kwartfinale op tegen de onbetwiste nummers 1 van België Matijs Dierickx & Freek Golinski. De profspelers waren te straf voor Stijn & David en werden later zonder setverlies Belgisch Kampioen.

Het enkelspel bij Stijn eindigde al bij de eerste wedstrijd. De loting bracht hem tegenover zijn dubbelmaat en werd verloren in 3 sets.
Desalnietemin mogen we met die kwartfinale van Stijn zeker spreken van een geslaagd BK!

Voor “kleine broer” Tim Van Herbruggen was het zijn eerste Belgisch Kampioenschap bij de elite. Onze 17-jarige jeugdspeler betaalde vooral leergeld. Maar je kan het maar meenemen op die leeftijd :-). In het heren enkel had Tim in de eerste ronde meteen een zware klant met Lawrence De Pauw. Hij verloor in 2 sets. Ook het gemengd dubbel eindigde na één partij. Tim & Yente Van Aerschot verloren in 3 sets van Gentenaars Dendoncker/Verbeek. Ook in het heren dubbel kon de smaak van de overwinning niet geproefd worden. Tim behaalde met Davy De Grauwe een driesetter maar opnieuw werd de belle verloren.

OVERZICHT BELGISCHE KAMPIOENEN ELITE
  • Heren enkel A : Yuhan Tan (Drive ’83)
  • Dames enkel A : Lianne Tan (Grace BC)
  • Heren dubbel A : Matijs Dierickx / Freek Golinski (Drive / W&L)
  • Dames dubbel A : Steffi Annys / Flore Vandenhoucke (Westhoek / Wit-Wit Ronse)
  • Gemengd dubbel A : Nick Marcoen / Floren Vandenhoucke (Dilbeek / Wit-Wit Ronse)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *