Competitieverslag Gemengd 4

Belangrijke overwinning voor het behoud : Eikenlo – Lokerse : 1 – 7

Afgelopen vrijdagavond stond ons weer een belangrijke match te wachten in de strijd om het behoud. We zitten vrij safe, maar deze match moest zoiezo gewonnen worden tegen rode lantaarn Eikenlo.

Jo moest forfait geven, en zonder versterking bij te vragen trokken we (Tine, Elise, Pieter en ik) naar Eeklo. Na genoeg shuttle-kokers bijeen gezocht te hebben, en het blad met de opstelling boven water kwam , konden we aan de dubbels beginnen..

Elise en Tine kwamen uit tegen Katleen De Roo (C2) en Lindsay De Vrieze (D) terwijl Pieter en Steven het opnamen tegen Philippe Baudts (C2) en Bart De Vrieze (D). Op papier geen enkel probleem en de eerste set werd bij beiden vlot binnengehaald. In de 2de en 3de kregen we wat last van “Het gaat gemakkelijk, ’t is vrijdagavond, hele week gewerkt, en zouden liever op ’t gemak in de zetel kruipen”. Gevolg : 2de set verloren en met de hakken over de sloot toch de 3de binnengehaald.

Zelfde scenario dus in beide matchen waar we best enkel onthouden dat we gewonnen zijn.
DD : 18-21 / 21-19 / 18 – 21
HD : 11-21 / 21-19 / 19 – 21

0-2 en mooi uitgangspunt voor de enkels..

Elise oefende nog snel even haar verre opslag om nadien tijdens de match toch maar kort op te geven tegen Katleen De Roo. Taktiek was duidelijk kort – ver – kort – ver wat snel leidde tot een winst met 16-21 / 14-21.

Pieter speelde tegen Kevin Recollecte (ondertussen C1) maar mocht al snel weer op de bank gaan zitten. Tijdens het uithalen naar een mooie drop van Pieter sloeg Kevin zijn voet om.. 15min “medische time-out” werkten nogal genezend zodat de partij weer verder kon gezet worden alsof er niets gebeurd was. Pieter voelde zich de hele avond al niet 100% ok, waardoor hij dat tikkeltje te kort kwam en in 3 sets verloor. Jammer.. of toch niet, bleek later..

Ondertussen was Tine het al aan het opnemen tegen Lindsay. Mooi afwisselend badminton waar ze haar tegenstander vele hoekjes van het plein liet zien. Tine amuseerde zich en stond soms versteld van haar eigen perfect geplaatste drops. Met een smash beëindigde ze de partij : 12-21 / 14-21!

Met een 4-1 voorsprong kon Steven aan zijn enkel beginnen, zich niet bewust dat hij een D voor zich had. Eerste set veel te vlot binnengehaald met 9-21 waardoor ’t in slaap wiegen kon beginnen.. 21-16 verlies in de tweede. ’t Werd tijd om weer een tandje bij te steken en met 6-21 werd onze ontmoeting beslist :

1-5 !

Te vermelden valt nog dat tijdens die beslissende 3de set, Tine en Pieter al door de “wedstrijdleiding”, ehum, “gedwongen” werden om aan hun mix te beginnen. ’t Zou anders veel te laat worden naar ‘t schijnt.. Lokerse liet zich niet zomaar de les spellen, en er werd een compromis gevonden dat zodra Steven 11 had, ze hun mix zouden beginnen. )

Om het maw niet te laat te maken, speelden Pieter en Tine hun typische goed-draaiende mix die met 14-21 en 18-21 “snel” werd gewonnen.

Bij de laatste mix verving Steven Jo die normaal gezien traditioneel met Elise mixt. Ooit nog maar één keer samen gespeeld, dus ’t was weer even wennen, met een logisch verlies in de eerste set. Halfweg de tweede kwam de diesel eindelijk op gang en mede door een belofte van Pieter dat hij ging trakteren als hij voor de enige verliezende match had gezorgd, moest en zouden we die ook nog winnen.. Elise kan achteraan goed haar “mannetje” staan, dus deed Steven af en toe de rok maar aan om het net te gaan afdekken. Uiteindelijk winst met 21-16 / 18-21 / 16-21.

1-7 voor Lokerse !

We hebben gedaan wat evident werd geacht, dus de volgende afspraak tegen Evergem wordt echt beslissend! En Pieter.. den tournée générale hebben we dus nog te goe hé?!

De groeten!
Steven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *