Competitieverslag Heren 2

Badlove H1 – Lokerse H 2 : 5 – 3

Aie aie aie. Gisteren opnieuw van een kale reis terug gekomen uit Lovendegem. Nu wordt de wedstrijd van komende maandag stilaan cruciaal voor het behoud, want onze laatste 2 wedstrijden zijn tegen de nummer 1 & 2 uit de stand. De kans is klein dat we daar iets rapen.
We vertrokken naar Badlove met een vierkoppige delegatie Klaas, Famacci, Mul en Buik. Badlove van zijn kant was voor het eerst sinds lang nog eens op volle sterkte met 2 B1’s.

De dubbels:
1ste Mul/Klaas vs. David De Schrijver (B1) /Gino Bockaert (B2)
Mul en Klaas speelden voor het eerst dit seizoen samen en het ging naar tschijnt behoorlijk. De eerste set werd zelfs met klein verschil gewonnen. Maar jammer genoeg gingen de 2 volgende sets verloren. We kwamen net iets te kort.

3de Buik/Famacci vs. Tom De Foer (B1)/Johan Philips (C2)
Ne C2, je leest het goed, maar wel enen die onder zijn waarde staat. De eerste set ging vooral door de hoge foutenlast bij de tegenstanders naar het Lokerse-team. Al was het niet met schitterend badminton. Maar in de tweede set begon alles terug te komen. Net iets te ongeduldig met de trage shuttles waardoor een derde set moest beslissen. Daarin kwamen Buik en Famacci meteen 3 punten op voorsprong. Die voorsprong bleef tot het eind overeind. Verdiende overwinning.

2de Mul/Famacci vs. Tom De Foer (B1)/Mario Dossche (B2)
Ne sleutelmatch die jammer genoeg verloren werd. Er zat nochtans meer in. De eerste werd wel kansloos verloren maar na de tactiek een beetje aan te passen liep het plots veel beter.
In de belle werd één serie van 5 punten fataal. De 3 punten achterstand werden nooit meer opgehaald. Jammer, want er zat echt meer in.

4de Buik/Klaas vs. Mario Dossche (B2)/Jan Verstraeten (B2)
De eerste set werd vrij makkelijk binnen gehaald, maar in het begin van de tweede set sloeg Klaas een snaar af. De racketwissel was niet bepaald een succes te noemen, binnen de kortste keren stonden we 9-1 achter. Dat haal je niet meer op natuurlijk. In de derde set werd een derde racket in aanslag genomen waarna het opnieuw beter draaide. We namen vanaf het begin een voorsprong die we nooit meer weg gaven.

De enkels:
2de Famacci vs. Tom De Foer (B1)
Offerfeest nummer 1. Heel veel fouten naar tschijnt. Foerke is nooit in de problemen gekomen.

1ste Mul vs. David De Schrijver (B1)
Offerfeest nummer 2. David is in vergelijking met vorig jaar redelijk wat kiloos kwijt. Gevolg, zijnen enkel werd nog iets beter en Mul kreeg nog iets meer om de oren.

3de Buik vs. Mario Dossche (B2)
Sleutelmatch die jammer genoeg werd verloren. De griep was duidelijk nog niet uit Buik zijn benen. De eerste set ging duidelijk naar Mario, de tweede werd meer een nek-aan-nek wedstrijd waarin Buik in verlengingen toch moest plooien. Jammer.

4de Klaas vs. Gino Bockaert (B2)
Klaas stond scherp naar tschijnt en Gino probeerde wel, maar het lukte niet. Een overduidelijke overwinning voor Klaas, en vooral 10 competitiepunten!!! Proficiat met uwen B1 Klaas.

Opnieuw een spijtige nederlaag, al was een puntje meer op een diefje geweest dan vorige zondag. We zullen maandag het behoud moeten veilig stellen.
Na de wedstrijd zakten we traditiegetrouw af naar Klein Sleine in Evergem, toch wel een kwartierke verderop. Maar de mixschotels zijn daar wel best te pruimen en de Tripel Karmelietjes ook.