Competitieverslag Gemengd 6

FLEE SHUTTLE – LOKERSE G6 7-1

Vorige vrijdag mochten we naar het verre Knesselare voor onze terugmatch tegen Flee Shuttle. De kapitein van Flee Shuttle Lander was zo vriendelijk geweest om mij een reminderke te sturen mét routebeschrijving. En ik had al een routebeschrijving, de GPS én Vicky wist het ongeveer zijn wegens bekend volk dat daar in de buurt woont of zoiets, dus veel kon er niet meer foutlopen. Joni, Marc, Billy en Peter waren iets anders gaan doen. Onze kapitein besloot niet te overdrijven met invallers zodat we met 1 auto konden rijden, we kunnen toch niet degraderen en dus gingen we de strijd aan met Vicky, Eline, Dirk, Bart Pringels en ik.

Na een korte zoektocht naar de kleedkamers konden we goed op tijd aan de opwarming beginnen. Daarna werd het één grote psychologische oorlogsvoering: om te beginnen kwamen die gasten af met witte plastic shuttles , verklaring volgens de B2 van Flee Shuttle: “aja wij zijn gewoon van met veren te spelen en door die witte shuttles kunnen jullie je ook ergens aan ergeren”. Terwijl wij daar stonden met een D/C2 opstelling . Voor de rest waren het wel toffe gasten daar hoor

Enfin, de dames dubbel werd door Vicky en Eline gewonnen tegen 2 D-dames Mieke en An, al liep het in het begin niet al te best, set 1 eindigde op 19-21. Wij hadden allemaal wat de indruk dat die pleinen daar precies kleiner waren dan elders en dat de shuttles redelijk snel vlogen. Maar de tweede set gaf toch een logischer resultaat: 7-21

Dirk en Ping speelden tegen de B2 en een D speler en ondanks hun moedige gevecht moesten ze spijtig genoeg de winst aan de thuisspelers laten: 21-11 21-17. Zeker niet slecht gespeeld in de 2de set.

Ik speelde al eerste de tweede enkel en raar genoeg stond plots een andere dame op het uitwisselingsformulier, ook wel een D, Mieke Janssens (ipv Lindsay Hoste). Ik durf de vraag al niet meer te stellen of zoiets wel mag (het had uiteindelijk toch niet zoveel uitgemaakt qua eindstand maar toch?). Gezien mijn gebrek aan enkel-ervaring ging ik redelijk zwaar de boot in (2x 21-9), maar het feit is dat ik veel punten heb verloren door de shuttles aan de achterlijn redelijk ver buiten te slaan. Dat terwijl ik altijd al dacht dat ik zover niet geraakte, niet goed bezig dus. Met wat meer zelfvertrouwen zal het snel gaan beteren.

Eline speelde tegen D – An Rotey maar had bij momenten het zelfde probleem als ik: shuttles vlogen buiten aan de achterlijn. Het was superspannend in de eerste set 21-18, maar in de 2de set kreeg An het psychologisch overwicht zodat deze eindigde op 21-11.

Dirk speelde zijn enkel tegen Lander De Muer (C1) maar het klassementsverschil uitte zich in winst voor Flee Shuttle.

Ondertussen was Ping druk bezig om B2 Rik De Schuyter wat in te tomen, het was een zware match die eindigde in het voordeel van de B2, setstanden: 21-14 21-14. Gelet op het grote klassementsverschil kunnen we niet anders dan tevreden zijn met dit resultaat, het was zeker geen afslachting.

De mixen dan maar, Dirk en ik namen het op tegen vader en dochter Hoste. In het begin liep het zeer vlot voor ons, we kwamen redelijk veel voor maar halverwege de eerste set begon onze motor te sputteren en draaide het langs geen kanten meer. Zonder excuses te willen zoeken, we zagen het merendeel van die witte shuttles niet eens vliegen. Setstanden: 21-12 & 21-9.

Alle hoop werd dus gezet op ons C2-gelegenheidskoppel Vicky en Ping die tegen C1 Lander/Mieke D moesten spelen: Het werd een ware thriller: 22-20 14-21 21-13. Ik dacht dat het na die 2de al gedaan was want ik had de eerste gemist omdat ik zelf bezig was. Jammer van die eerste set maar het thuisvoordeel van Flee Shuttle speelde ons serieus parten.

Nadien mochten we in de kantine nog ééntje drinken en toen de thuisspelers vertrokken waren, besloten we ook maar weer richting Lokeren te trekken. Dirk, Ping en ik besloten nog een stapje in de wereld zetten terwijl Vicky en Eline het iets rustiger gingen houden.

Volgende keer mogen we nog ns thuis spelen, weliswaar tegen de 2de in de stand en zonder coole Vicky om de B2 madam af te slachten

– Inge –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *