Competitieverslag Gemengd 7

Lokerse 7G – Gentse 3G: 5-3 (verslag door Ellen)
De ploeg was voltallig. Deze keer speelden we thuis tegen Gentse. We hadden ertegen verloren in de heenronde met 5-3. Deze keer waren we vastberaden om te winnen!
De Gentenaars waren met 3 D-dames (Maureen Godu, Sarah Claeys en Aurélie D’Haese), Twee D-heren (Eric Maes en Stijn Cabus) en een C2-heer (Thomas Dekeyzer).
Sam en Jordy speelden dubbel tegen Stijn en Thomas. In theorie zeker een haalbare kaart, in praktijk bleek het toch wat lastiger om ervan te winnen. De eerste set verloren onze jongens met 19-21. Gelukkig hebben ze zich herpakt, en zijn de heren aan de overkant zich een beetje gaan forceren, zodat de volgende twee sets voor Lokeren waren. Twee keer 21-18. De dames hebben ook goed gespeeld, maar zijn in twee sets nipt verloren van Maureen en Aurélie. Twee keer 19-21.
De stand was 1-1. Het beloofde nog spannend te worden.
Sam speelde eerste enkel, tegen Eric, een heer die zijn lengte meeheeft, laten we het zo zeggen . Jordy had er nipt van verloren in de heenronde, maar de jongens hebben al zoveel vooruitgang gemaakt dat deze D deze keer een hapklare brok was voor Sam. 21-16 21-14. Merel speelde enkel tegen Maureen (waar ik in de heenronde nog kansloos van verloren had). De eerste set verloor ze nipt met 19-21. Dat had haar blijkbaar mentaal de das omgedaan, want in de tweede set kwam ze al snel 0-11 achter, om de wedstrijd met 6-21 te verliezen. Spijtig.
2-2. Als we wilden winnen moesten we er werk van beginnen maken!
Tweede enkel voor Jordy, weer geen enkel probleem, 21-17 21-12 tegen Stijn Cabus. Bij de dames was het aan Laurence, nog een geluk dat zij er is om af en toe eens een dames enkel te winnen . Ze versloeg Sarah Clays met 2 keer 21-12. Heel mooie cijfers zijn dat!
De overwinning leek binnen. 4-2! Mats zou zijn mix met Eline wel winnen en dan konden Tom en ik nog voor de eer spelen.
Helaas liep het niet exact als gepland. Mats kende een klein dipje. Hij had de nacht ervoor bij de Pluimplukkers moeten draaien en daar zal hij zwaar afgezien hebben zeker? Dat bleek ook uit het feit dat hij die ochtend er niet aan gedacht had om schoenen aan te doen . Zijn sloefkes zagen er heel comfortabel uit Aan boterkoeken had hij gelukkig wel gedacht. Daarom dat we het hem kunnen vergeven dat hij zijn mix verloren heeft. Droge cijfers: 17-21 17-21.
Gelukkig dat Tom en ik terzelfdertijd aan die tweede mix begonnen waren, want dan wisten we niet welke druk er eigenlijk op onze schouders rustte. En we hebben het nog spannend gehouden ook. De eerste set verloren we al met 15-21. We speelden tegen Eric en Aurélie, ofte de reus en het konijn (volgens Mats, hij had het alleen te laat door ) en het konijn wist niet goed waar ze moest staan. Maar blijkbaar had Tom dat nog niet goed door in de eerste set. In de tweede set was zijn frank gevallen en wonnen we gemakkelijk met 21-16. De derde set besliste dus over winst of gelijkspel tegen een ploeg waar we altijd van moesten winnen. Al chance dat we niet in slaap gevallen zijn, en toch nog de overwinning uit de brand gesleept hebben. Laatste set:21-18.
Uitslag: 5-3. Het deed deugd.
Als kers op de taart had Mats, onze lievelingskapitein, vol-au-vent besteld bij de Walter. De papa’s (Anthony en Werner) zijn om frietjes gereden, het was smullen geblazen. Voor de show had Mats dan ook nog eens schotels met groentjes en zo besteld, maar daar hebben alleen die van Gentse van gegeten, langs onze kant van de tafel lag die schotel nog even vol voor als na de vol-au-vent! Dat konijneneten, da’s niks voor ons.
Maar al bij al was het een geslaagde zondag! Ik zou zeggen: voor herhaling vatbaar!
Ellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *