Competitieverslag Heren 1

Damme H1 – Lokerse H1 : 4-4

Zondagmorgen 16 maart, half negen. Lokerse heren 1 vertrekt in Sander zijn gloednieuw (competitie)busje richting Sijsele om Damme 1 te bekampen. Bij winst zouden we op gelijke hoogte komen (met 1 wedstrijd minder gespeeld), bij verlies zou de kloof tussen beide ploegen al 4 punten bedragen. Ons betrachting was op zijn minst een punt te pakken zodanig dat we onze voorsprong op DZ, die zaterdag 2-6 hadden verloren van de Wiet planten van Ronse, zouden verdubbelen (van 1 punt naar 2 punten).
Na het sightseeën (lees we hadden ons ‘misreen’), kwamen we aan op onze bestemming: de Eikelberg (no offense hé gasten, ik heb de naam van die straat niet gekozen), waar we Damme op zijn sterkst aantroffen: het gezin Van Paemel(en), Dieter De Weert en ‘blog’ De Baets. Wij konden (ondanks de druk die we op hem hadden uitgeoefend) niet rekenen op family man Schroyo. Pemel werd uitgeleend aan heren 2, die maandag alweer een poging gingen ondernemen om het behoud in 1ste provinciale te verzekeren.
De wedstrijden:

HD1 Dieter De Weert / Nick Van Paemelen – Frederik Desander / Christof Courtin 21-14 11-21 14-21
Onnodige fouten leidden tot verrassend verlies in de 1ste set waarna we door offensief spel (vooral aan het net hé Sander) de wedstrijd nog eenvoudig naar ons toe trokken.

HD4 Geert De Baets / Chris Van Paemelen – Ingmar Nopens / Chris Vandecasteele 13-21 21-16 18-21
Een ooggetuige vertelt: “Geweun blijve pakke, die manne make toch de fout!” Lijkt simpel, de setstand in den derden laat iets anders vermoeden maar who cares Lokerse leidt 0-2!

HD2 Dieter De Weert / Nick Van Paemelen – Frederik Desander / Ingmar Nopens 16-21 18-21
Ons koppel kwam nooit in de problemen. Straight sets.

HD3 Geert De Baets / Chris Van Paemelen – Christof Courtin / Chris Vandecasteele 26-24 14-21 19-21
Wedstrijd waar Kasteel (vooral tijdens de 1ste set) meer tegen zichzelf vocht. Een setpunt in den eersten werd niet benut om vervolgens orde op zaken te stellen in den tweeden. In de beslissende set waren beide koppels aan elkaar gewaagd. Maar ja, als het er om spant, komt de ervaring boven: aceken van de Courting, een zoalige manier om een wedstrijd te besluiten! Handje schudden, het staat 0-4 en het punt is binnen.

De enkels:

HE2 Nick Van Paemelen – Ingmar Nopens 21-18 21-14
Damme gunde Nopie geen revanche tegen Geert en zette Nick op 2den enkel. Wedstrijd werd grotendeels gespeeld tijdens HD3 dus geen commentaar. Verbouwer Nopie verloor in twee sets.

HE1 Dieter De Weert – Christof Courtin 21-13 21-14
Typisch voorbeeld dat je alleen met veel goede wil geen enkel kan winnen. Kon nooit aanspraak maken op de overwinning. Dat Dieter het heren enkel had gewonnen op het tornooi van Wetteren (tegen Geert) kon Courting niet echt troosten (de jupiler juist na de match kon dat wel, merci Paemel).

HE4 Chris Van Paemelen – Chris Vandecasteele 21-17 21-16
Wustus verloor ook deze keer van deze onder zijn waarde gerangschikte speler. Minpunten voor the castle en Damme terug tot 3-4.

HE3 Geert De Baets – Frederik Desander 21-12 15-21 21-14
We laten Geert even aan het woord:
“In mijn eerste set stond ik geconcentreerd te spelen echter moest ik zeer weinig doen door de grote foutenlast van Frederik, ik won de eerste set gemakkelijk met 21-12. In de tweede set startte ik zeer slecht, de nodige concentratie was niet meer aanwezig en ik stond snel op een achterstand. Ik kwam nog een stuk terug maar kon het verlies van de tweede set niet vermijden, 15-21. Er werden nog snel enige weddenschappen gedaan aan de kant van Lokeren [een baksken westmalle en een baksken leffe mvdr.] tijdens het begin van de derde set. Het mocht echter niet baten voor Frederik want hij stond snel op een gepaste achterstand. Mijn concentratie was optimaal en ik kreeg weinig gemaakte punten tegen. Ik won ook de derde set gemakkelijk met 21-14 zonder al te veel te moeten doen. Zo haalde ik mijn enkel binnen en bracht de score onverhoopt nog op 4-4.”
Yeh sure, ik had het niet beter kunnen zeggen.

Eindconclusie: gespeeld op zijn Lokers, 0-4 voor na de dubbels, 4-4 na de enkels. Beide ploegen waren achteraf tevreden met een punt in hun gemeenschappelijke strijd tegen de degradatie. Op 29 maart trekken we (om negen uur ’s morgens of is da nog nacht) naar DZ. Als we daar zouden winnen, komen we gelijk met Damme en slaan we een gat van 4 punten met DZ. Kapitein, hebben we al nen ploeg?

Achteraf werden er in de privé cafetaria nog enkele leffes (misschien volgende keer iets meer leffes voorzien) en hete honden genuttigd. Nen dikken merci Damme en nen special thanks aan Paul (Vandenbussche) en Kim (Recollecte) voor de bediening en aan die madam van den basket voor die spontane stripact (die ze trouwens nog moet afmaken). Nog nen kleine stop in de Brouwzaele (waar ze loempiakes serveren tot den tweeën) om uiteindelijk op tijd (lees 15:00) terug in Lokeren te zijn.
(geschreven door de Courting)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *