Oudegem H2 – Lokerse H 2 : 4 – 4
Voor de derde keer deze maand mochten we in actie komen. Na onze 0 op 4 waren puntjes meer dan welkom. We speelden met het zelfde team dat thuis nipt (en met pech) verloor van Drive. Het beloofde een lastige match te worden waarin vooral de dubbels belangrijk waren gezien Oudegem intrinsiek beter was in de enkels.

De dubbels:
1ste Mul/Buik vs. Cédric Cooreman (B1) /Jan Verwaeren (B2)
Buik was dan wel hersteld van zijn griep, nu was het kebabke van de avond voordien lelijk misvallen waardoor hij zowat de helft van de dag op de plee had doorgebracht. Mul van zijn kant was bij afbraakwerken in ne nagel getrapt, gelukkig was het niet in de hiel.
Grote twijfels dus, die gelukkig niet echt op zijn plaats waren. De tegenstander bleef gans de partij onnodige fouten opstapelen waardoor vrij makkelijk in 2 sets gewonnen werd.

4de Paemel/Famacci vs. Glenn Van Schuerbeeck (B1)/Matthias Coppens (B2)
Toch een beetje ontstemming langs de kant toen Famacci de dubbel aanving in trainingsbroek. Het toonde een beetje aan alsof het een opwarmingske betrof. Bleek dat hij zijne short vergeten was. Deze wedstrijd werd bestempeld als een kantelmatch die best gewonnen werd, maar daarin slaagde het Lokerseduo jammer genoeg net niet in. Twee keer moesten ze de duimen leggen in verlengingen. Doodjammer.

2de Mul/Famacci vs. Cédric Cooreman (B1)/Matthias Coppens (B2)
Sleutelmatch nummer 2 en opnieuw werd die verloren. Mul en Famacci bleken nooit in staat de overwinning binnen te halen.

4de Buik/Klaas vs. Glenn Van Schuerbeeck (B1)/Jan Verwaeren (B2)
De eerste set bleek vooral voor Klaas lastig om op gang te komen. Langs de slechte kant kregen we veel pluimen rond de oren. Gelukkig konden we ons na het draaien herpakken. Langzaam groeiden we in de match wat eindigde in één van ons beste matchen samen. De beslissende set werd met 11-21 gewonnen

2-2 na de dubbels, ik had stilletjes gehoopt op een matchke meer.

De enkels:
2de Klaas vs. Cédric Cooreman (B1)
Een gokje van de kapitein en twas raak gegokt. Cédric paste volledig in de spelstijl van Klaas. De zwakke punten van de tegenstander werden optimaal uitgebuit waardoor Klaas met een aantal schitterende punten kwam en overwon. Sjiek gespeeld en een oververdiende overwinning

1ste Mul vs. Glenn Van Schuerbeeck (B1)
Onze clubkampioen is er ook gisteren niet in geslaagd om zijn eerste enkel van het seizoen te winnen. Tzal voor volgend jaar zijn vrees ik. Glenn vond vooral met gemene dropkes De Mul zijn zwak punt en won makkelijk in 2 sets.

3de Buik vs. Jan Verwaeren (B2)
Voor de derde keer die avond mochten ze elkaar partij geven. Het stond al 2-0 in Buik’s voordeel. Buik liep meteen uit tot 11-5 maar dan plots sloeg de stress toe. De mogelijkheid om B1 te worden spookte duidelijk door zijn hoofd. Een fameus dipje van 7 punten zorgde opnieuw voor gelijke bordjes. Buik bleef de rechtstreekse fouten opstapelen waardoor de eerste set uiteindelijk verloren ging. Dankzij de constante aanmoedigingen langs de kant begon hij gelukkig iets beter te spelen al kreeg hij het opnieuw lastig om het af te maken. Maar de tweede set werd gewonnen in verlengingen. En dan was die stress er weer. In de belle keek Buik meteen tegen een ruime achterstand aan. Maar een chancepuntje bij 15-7 zorgde voor de ommekeer. Jan begon plots de fouten te maken waardoor Buik zelfs op voorsprong kwam. In een razendspannend slot overwon Buik uiteindelijk zichzelf en de tegenstander, al was het opnieuw in verlengingen. De 10 competitiepunten zijn eindelijk binnen!! Oef. Een pak van mijn hart.

4de Paemel vs. Matthias Coppens (B2)
De Paemel startte enigzins onverwacht zeer sterk en won verrassend de eerste set. Ik verlies zelden de eerste set beweerde hij achteraf. Maar jammer genoeg was hierna het vet wat van de soep. De tweede set bood Paemel nog wat weerwerk in de derde set kwam de neus nog amper aan het venster. Jammer.

Al bij al een billijk gelijkspel. Naar mijn mening een correcte uitslag, we verliezen een punt met onze dubbels. Door dit gelijkspel blijven beide ploegen in de onderste regionen kamperen. Lokerse staat voorlopig wel op een veilige plaats maar staat maar één puntje los van een degradatieplaats. Thuis tegen Pluimplukkers worden er best nog punten gepakt. Wat natuurlijk niet gemakkelijk zal worden.