Competitieverslag Heren 2

Lokerse H 2 – Drive H 2 : 3 – 5

Zondag stond de zeer belangrijke thuismatch tegen Drive H2 op het programma. Bij winst duwden we onze tegenstander in de problemen en waren we zelf waarschijnlijk gered. Bij verlies, geen nood, we hebben nog een aantal wedstrijden te goed.
Acteurs van de dag waren Mul, Klaas, Famacci, Paemel en Buik. Drive kwam zelfs met een
6-koppige delegatie opdagen, 5 B2’s en nen B1 (Sven) waarvan we dachten dat die nog gekwetst was.

De dubbels:

1ste Mul/Buik vs. Sven Van Nuffel (B1) /Geert Troch (B2)
Mul en Buik acteerden aanvankelijk meteen op een hoog niveau. De aanval werd steeds vastgehouden waardoor de eerste set duidelijk in ons voordeel beslecht werd. Ook in de 2de game rolde het goed… maar naarmate de wedstrijd vorderde kwamen Sven en Geert toch meer in de ralley. Na een dipje op het verkeerde moment ging de 2de naar het Drive-koppel. In den belle ging het zeer gelijk op met mooie punten aan beide kanten. Maar vooral Buik miste wat scherpte (en reactievermogen) aan het net waardoor een aantal gemaakte punten toch de mist in gingen. Het draaide uit op verlengingen waarin Drive steeds op matchpunt kwam en wij niet konden overpakken. Bij 24-26 viel het beslissende foutje. Jammer.

3de Paemel/Famacci vs. Bart Tourné (B2)/Ive De Ruysscher (B2)
In de eerste set hadden we net iets te weinig vertrouwen in eigen kunnen waardoor deze naar de bezoekers ging, maar gelukkig kwam dat tikkeltje meer er wel uit in de 2de set. Lokerse was net iets verrassender waardoor ook de 3de game probleemloos werd binnen gehaald. Knappe overwinning tegen een goed op elkaar ingespeeld koppel.

2de Mul/Famacci vs. Matthias De Vleeschouwer (B2)/Bart De Smet (B2)
Tegen 2 younkies kwamen onze sluwe vossen nooit in de problemen. Jong gastjes missen vooral de ervaring van het dubbelspel waardoor we geregeld seriekes van 5 makkelijke punten konden scoren. Match werd in 2 sets beslecht.

4de Paemel/Klaas vs. Ive De Ruyssher (B2)/Geert Troch (B2)
Twee aan elkaar gewaagde teams zorgden voor een dijk van een wedstrijd. Een ware marathon. De eerste nipt voor ons, de tweede nipt voor Drive en ook in de derde een zeer gelijkopgaande wedstrijd die uiteindelijk op verlengingen uitdraaide. Daarin toonde opnieuw Drive zich de betere. Tedju toch. Nochtans knap gespeeld.

De enkels:

2de Buik vs. Bart Tourné (B2)
Buik had 9 competitiepunten, Bart had er reeds 14… the Battle of the Neo-B1’s dus. Maar veel gebattle was er niet aan. Buik kon gewoon nie mee. De week in bed was nog niet uit de kleren. Verder dan een 15 en een 16 geraakte hij niet.

1ste Mul vs. Sven Van Nuffel (B1)
Sven is ne goeien enkelaar en Mul had niet veel in de pap te brokken. Ook hier gingen we in 2 sets de boot in.

3de Klaas vs. Bart De Smet (B2)
Nief talentje en Klaas heeft het geweten. Pas na 2 sets beuken en neuken kwamen er barstjes in Barts fundamenten. Zo werd de derde set uiteindelijk vrij eenvoudig binnen gehaald.

4de Famacci vs. Matthias De Vleeschouwer (B2)
Onze laatste strohalm voor een puntje. Bart moest ook tegen een jonk gastje die hij in principe zou moeten aan kunnen. Maar Famacci zoekt al een gans seizoen naar zijn enkelvorm. Nergens te vinden blijkbaar. Hij ging roemloos ten onder in 2 sets.

Zeer spijtige nederlaag, waarin we toch (laat ons eerlijk zijn) een gelijkspel hadden verdiend. Met die 2 dubbels die we 2 keer verliezen in verlengingen kon de uitslag zelfs net andersom zijn. Woensdag kunnen we al revanche nemen. In en tegen Badlove.

Wedstrijdgegevens zijn te vinden op:
http://www.toernooi.nl/sport/teammatch.aspx?id=16567&match=57

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *