Jeugdcup in eigen huis

Dit weekend waren we actief in het epicenter van onze talentontwikkeling. Onze thuishaven, mogelijks een thuisvoordeel? Dit zagen we zeker aan de opkomst van onze jeugd. De rode t-shirts, de brede glimlachen, het spelplezier en de kameraadschap. Het was een drukke maar een gezellige bedoening.

We gaan beginnen met de nieuwste spelers. De opkomende talenten. Onze minibad, de U10. Hier waren Joppe Bogaerts, Lucas De Smedt, Arne De Brandt en Niel Janssen degenen die mee deden voor de medailles. Joppe was nog maar net uit de veren en liet de eerste set passeren. Daarna begon hij er aan maar het was net te laat, de eerste wedstrijd jammer genoeg verloren. Al vechtend ging hij door met de volgende 2 enkels maar jammer genoeg bleef de overwinning uit. Een goede prestatie maar het mocht deze keer niet wezen. Eerder ging hij samen met Seppe te keer in de JD U11, de tegenstanders waren net een maatje te groot maar toch een knappe prestatie. Lucas had precies afgesproken met Niel om nog eens tegen elkaar te spelen. In hun poules wisselden nipte en minder nipte wedstrijden elkaar af en nadien was het tijd voor een onderling duel, dat pas na een harde maar faire driesetter zou beslist worden. Uiteindelijk ging de winst na deze heroïsche strijd naar Niel. De medailles lagen nog voor het grijpen en daar had Arne wel oren naar. Na poulewinst tegen clubgenoot Niel werd het een strijd voor de 1e en 2e plaats. Na een spannende wedstrijd was het een verhaal van net niet. Maar de medaille was verzekerd. Geen gouden deze keer maar een zilveren.

Na de minibad is het de beurt aan onze U11. Hier waren Seppe Van Den Borre, Valentijn Saegeman en Gust Van Moeseke actief. Seppe mocht de spits af bijten met een dubbel. Dit samen met Joppe die eigenlijk nog minibad is. Ze speelden een goede wedstrijd. Daarna werd er geënkeld. Als een wervelwind raasde hij door zijn eerste wedstrijd. De andere tegenstanders in zijn poule waren echter serieuze kleppers en helaas werden de andere wedstrijden op dezelfde manier beslist in zijn nadeel. Valentijn wou laten zien van welk hout hij gesneden was. Zeker omdat hij naast Gust zijn wedstrijd mocht spelen. De extra mentale steun zal geholpen hebben want de overwinning was na veel spanning voor hem. Dit herhaalde hij in de volgende wedstrijd. Op naar de finale. Jammer genoeg bleek tegenstander Storm net te groot voor Valentijn en het werd een 2e plaats. Een verdiende zilveren medaille. Gust was actief in de andere poule en verloor tegen dezelfde tegenstander. Maar niet getreurd zegt Gust. Ik ga voor de volgende 2 te winnen. En dit deed hij ook. Vechten voor de 3e en 4e plaats dus. Na een zware conditionele 3-setter bleek de 3e adem op zich te laten wachten en was die laatste set er te veel aan.

Op naar de U13. Hier waren Amélie Meersman, Jolien Verlinden en Enora Van Laere actief. Gelukkig houden de dames ons sterk in deze reeks want de jongens waren niet te bespeuren. De eerste wedstrijd was direct een derby. Amélie mocht het opnemen tegen Enora. De eerste set, ook al was die om 9:00, werd gespeeld op het scherpst van de snee. Het werd 20-22 in het voordeel van Amélie. We wisten dat ze veel babbelden maar dat dit tijdens een wedstrijd ook zo was was een nieuwe ontdekking. Uiteindelijk trok Amélie aan het langste eind. Ze mocht na de poule spelen voor de 5e en 6e plaats. Ze gaf zich niet gewonnen en bleef gaan tot het bittere eind. Dit werd omgezet in de winst. Jolien had er zin in en vertrok snel uit de startblokken. De eerste 2 wedstrijden werden in 2 setjes afgemaakt. Een sterk begin dus. Daarna dacht Jolien nog niet genoeg gebadmintond te hebben dus ging ze voor een marathonmatch. Deze duurde zowaar een uur en beide speelsters moestten putten uit de reserve tank. Het werd een prachtige wedstrijd maar jammer genoeg mocht het niet wezen. Een welverdiende 3e plaats was het resultaat. Enora focuste precies al op het dubbelspel, want tijdens de enkels was de concentratie een beetje zoek.

In het dubbelspel, waren U13 en U15 samengevoegd. Een eerste onderonsje tussen Amélie, Jolien, Alix en Michelle werd gewonnen door de jonkies. Enora’s partner had die ochtend nog afgezegd, maar met een nieuwe partner, slaagde ze er zowaar in de eerste plaats in de spannende poule weg te kapen. Het zilver bleef ook in Lokeren en was voor Amélie en Jolien.

De jeugd wordt ouder en ouder en sommigen mogen we al eens bewonderen in het volwassen circuit. Maar eerst nog eens presteren op de jeugdcup. Dit gaan we zien in de U15 en daarna naar de U17 en U19 waar we zelfs al competitiespelers hebben. Immer goedlachse Joey Coene was paraat om zich te bewijzen. In de poule liet hij iedereen achter in het stof. Klaar om te strijden voor plaats 1-4. De eerste wedstrijd was direct tegen Jakob de latere finalist. Arthur Cornelis, nog zoekende hoe hij zijn raket niet moet laten vliegen, had een iets mindere dag wat resulteerde in 3 nipte nederlagen. We waren wel tevreden want we zagen heel veel goede elementen uit de trainingen terug. Warre De Cubber begon eerst met de dubbel. Deze speelde hij samen met Mauro Vermeerschen. Ze speelden goed samen. In de 2 eerste wedstrijden hadden ze de rotatie nog niet helemaal onder de knie en werden deze wedstrijden jammer genoeg verloren. Daarna hadden ze de smaak te pakken en gingen ze lopen met de overwinning in de volgende 2 wedstrijden. Jakob Westen die ook Joey naar huis had gespeeld werd een te grote horde voor Warre. Maar alle andere wedstrijden werden vlotjes gewonnen door Warre. Met een tevreden blik keek hij terug op een geslaagde dag. Roel Vandenborre wou eens laten zien hoe goed hij de afgelopen tijd getraind had. Doordat hij nog nooit een jeugdcup had mee gedaan moest hij aantreden in de B reeks. Hij wandelde op zijn dooie gemak over iedereen tot aan de finale. In de finale was hij uit op wraak. Hij wou Joey en Warre trots maken en de winst binnen halen. De motor moest nog opgestart worden en hij pruttelde wat tegen. Maar niet getreurd. Het tempo kon hij beetje bij beetje opdrijven en zo begon de motor warm te draaien. Eens hij op wat toeren zat was het maar een formaliteit en goud was de beloning. Mauro dacht nog veel huiswerk te maken in de avond en daarom werden de enkels snel gespeeld. Jammer genoeg geen winst voor Mauro. Maar de grootste overwinning was na het tornooi. Hij was een van onze helpers om de veldjes op te ruimen. Dit werd enorm geapprecieerd. Ruben Vermeulen mocht ook zijn waarde bewijzen in de B-reeks. Het werden lange en felbevochten wedstrijden. Jammer genoeg moest hij huiswaarts keren zonder overwinning. Rias Wierinck had zijn gelijken gevonden in de poule. Dit in de A-reeks. Lange wedstrijden en verlengingen later, met jammer genoeg een iets te hoge foutenlast, moest hij zijn meerdere erkennen. Nu vechten voor de 9-12e plaats samen met Arthur. Dit in het voordeel van Rias. Hij werd 9e.

Ook de dames moesten laten zien uit welk hout ze geseneden waren. Alix Fillaud en Michelle Buysse waren hier onze boegbeelden. Alix bleek een dieselmotor geïnstalleerd te hebben. Tegen de dubbels stond die pas echt goed warm. Daar speelde ze met haar traainingspartner en vriendin Michelle. 1 wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen. Maar wat we kunnen onthouden is dat het spelplezier en de glimlach prominent aanwezig waren. Dit is een kwaliteit dat we hoog in het vaandel houden. Michelle waagde zich alleen aan het dubbelspel waar vele Lokeraars haar gelijk in zouden geven. Dit deed ze heel goed.

We naderen het einde van het verslag alsook het einde van de dag. Het badmintonplezier en competitie gevoel kwamen ten einde. De U17 en U19 waren alweer een samengevoegde reeks. Kiara Coppieters, als enige dame van onze club in deze reeks, heeft het beste van zichzelf gegeven. Ze liet de anderen geen kans om een makkelijke overwinning te pakken te krijgen. Ze won er 2 en verloor jammer genoeg de derde partij. Vechten voor de 3e en 4e plaats dus. Spijtig genoeg was dit niet voor de medailles. En dit ongenoegen liet ze merken. 2 keer 5 en 20 minuten later was gewonnen door Kiara. Een 3e plaats dus. Nu de grotere groep aanwezigen in de U17 en U19. De jongens zaten vol testosteron en knokten voor de winst. Robbe De Mul mocht als eerste aantreden. De eerste match was direct tegen clubgenoot Jaro Van Geert. Jaro was deze keer de betere. Terugkijkend naar een mooie en geslaagde dag ging Robbe tevreden naar huis. Gilles De Vreese speelde hij zijn enkels bedachtzaam en gecalculeerd . 3 keer gewonnen en jammer genoeg 1 verloren na een lange 3 setter. Daarna mocht hij spelen voor de 5e tot 8e plaats. Jammer genoeg verloor hij de eerste wedstrijd.

Door zijn eerdere prestaties mocht Hangrui Liang aantreden in de A-reeks. Hij bleek nog niet helemaal wakker in de eerste wedstrijd, ook al was dit om 13:00. Niet getreurd, kans om zich te herpakken in de 2e wedstrijd. De strijdlust was hoog en de 3 setter werd gewonnen door Hangrui. Daarna werd het spelen voor de 5e tot 8e plaats. Hij verloor jammer genoeg deze eerste wedstrijd. Jaro Van Geert stond heel scherp aan de start. Hij raasde door de poule zonder matchverlies. De weg naar medailles is al goed bewandeld. Tijd om voor plaats 1-4 te gaan. Hier werd zijn veldtocht gestopt en werd dit het eindstation. Stijn Van Der Aa begon aan zijn marathondag met dubbelspel. Om 9:00 samen met Jasper stonden ze direct oog in oog met een zware klepper. Een nagelbijtende wedstrijd om op de rand van onze stoelen te gaan zitten. Verlengingen werden de gewoonte en uiteindelijk kwamen onze Lokerse spelers er als winnaar uit. Een sterke prestatie voor zo een vroege wedstrijd. De benen waren nog moe zeker omdat de volgende wedstrijd zo kort hierop volgde. Dit was te veel en ze verloren dit. De andere dubbels waren ze weer in form en deze werden heel vlot gewonnen. Nu was het tijd voor de enkel. Stijn ging voor goud. De weg naar de finale ging vlot maar er werd op de adem getrapt in de finale zeker in de derde set. Dit is zeker normaal na zo een lange dag. Het werd net niet. 2 zilveren medailles werd het eindresultaat. Jolan Vermeulen zat in de poule met Gilles. Het werd een zware poule en jammer genoeg was er vandaag geen winst bij. Jasper had al een dubbelmedaille op zak, maar ging nu voor de enkel. In de poule waren de benen nog wat zwaar van de dubbel en verloor hij. Nadien kaapte hij wel nog de 9e plaats weg. Ruben Vanden Broecke had een voorbeeld gezien van zijn broer en wou even goed presteren. In de poule begon hij heel sterk met 2 overwinningen. Daarna werd het 2 keer een verhaal van net niet.  Een foutje of 2 te veel in beide wedstrijden en jammer genoeg ontglipte de overwinning hem. Nu was het nog gaan voor de 9e-12e plaats. De concentratie was hoog de foutjes werden deze keer ingeperkt en de winst was voor hem. Een welverdiende 9e plaats.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 247459661_315969756531750_550025212952009754_n.jpg
Onderschrift schrijven…

Het groepsgevoel en de steun die door iedereen werd gegeven was een genot voor de ouders, spelers, trainers en toeschouwers. Zo zien we het graag. Op naar deze zondag voor onze jeugdontmoeting tegen de Pluimplukkers.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 248337698_584217089302759_6695449044446820616_n.jpg

Nog eens bedankt aan iedereen die heeft helpen opzetten, organiseren, opruimen, bordjes ronddragen, cake bakken, … JULLIE ZİJN STUK VOOR STUK TOPPERS.

Bondroit Stein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *