Lokerse 6H – Buggenhout 1H : 6-2?

Na een paar weken rust, was het weer zover. We mochten onze sportschoenen nog eens aantrekken om de kleuren van Lokerse 6H te verdedigen, we stijgen precies elk jaar een getalleke ….; eerst waren we h3, dan h4, ge begrijpt het wel.

Behoud is ondertussen reeds een zekerheid. Kampioen worden was geen doel. Dus kunnen we de wedstrijd tegen de eerste in onze reeks met een gerust gemoed aanvatten.

6 spelers, wat een luxe; Pense was weer opgedoken na twijfel om zijn badminton carrière te vervangen door een golf carrière.

Bijkomende verrassing : Wymie en al zijn knieprotheses maakten hun wederoptreden in de competitie.

Langs de andere zijde was vooral Ex-A Peter Hermans de afwezige, met ook het ontbreken van een paar anderen goede enkelspelers.

We laten dit niet aan ons hart komen en gaan hier even een ontspannen competitie tegemoet J

De eerste twee dubbels mogen Tom en Thom nog eens samenspelen, het klasseverschil is bijwijlen groot en met  droge cijfers wordt het eerste koppel van Buggenhout opzijgezet. Pat kan nog eens met Pense dubbelen, en moeten na een eerste gewonnen set, en een  verprutste tweede set het verschil maken in de derde. De motor draait wat beter en boem: 2-0 na de eerste dubbels. Goed begin.

Nu mogen de traditionele geroutineerde koppels Pense / Deley en Wymie/ Patjen de andere dubbels beslechten.

Pense / Deley, kunnen na een nipt gewonnen eerste set, alsnog de twee anderen op hun buik schrijven , en de eerste winst voor Buggenhout is binnen.

De weder optredende Wymie gaat het rustig houden en kiest er voor maar één dubbel te spelen. Wymie dus “ nog niet warm”; dat laat zich blijken in de eerst set, waar Lokeren vooral tegen zichzelf speelt, en daar dan ook van verliest door de vele, vele fouten. De tweede set gaat dezelfde richting uit, maar langzaam aan begint de motor toch aan te slaan, en verhoogt de nauwkeurigheid aanzienlijk … Sleutel moment op 17-19  wanneer Wymie achter zijn rug nog een wanhoopsdaad pleegt en de shuttle naar de andere kant krijgt, waar hij vakkundig het net wordt ingewerkt. Met de hakken over de sloot de tweede set binnenhalen met 23-21. Ondertussen is wymie warm, en set drie volgt  … 3-1 na de dubbels.

Tijdens de laatste dubbel is Tom zijn enkel begonnen en heeft hij deze ook reeds beëindigd. 4-1.

De andere drie kunnen gelijktijdig aantreden. Beemer heeft het lastig, en heeft pas laat in de tweede set door hoe zijn tegenstander best aan te pakken. Kalf verdronken na een verdienstelijke wedstrijd tegen een lastige tegenstander.

Deley, een kilooke of 4 kwijt ondertussen;  kan nu eens spelen tegen iemand die 10 kg meer weegt en speelt nu eens het gewichtsvoordeel genadeloos uit in zijn voordeel. Zalig om de anderen eens eerst te zien happen naar adem J smaakt naar meer.

Pat mag het nog eens opnemen tegen een linksepoot. Eerste set: 22-24 . Net niet …De tweede kom ik wat sneller in het spel en mits wat aanpassingen aan de stijl, tweede set richting Lokeren. Ondertussen is de zaal leeg, tis immers bekerfinale;  en dit motiveert me om nog eens  “typische” patjen wedstrijd te spelen: lees: lepe ballen, flick services, platte backhands, … Droge 21-10 in de derde. 6-2 eindstand. Een onverhoopte zege tegen de eerste van de reeks. Juist op tijd om de krabbers van heren 1 ons pleintjes te laten bezetten.  Wij genieten met een cola zero van de laatste minuten van de bekerfinale en zijn eens voor middernacht thuis op nen zondag, de vrouwkes waren blij.

We onthouden dat :

·         We een ideaal foto moment hadden, maar daar weer eens geen tijd voor gevonden hebben.

·         Het wederoptreden van Wymie geslaagd is.

·         Pense ook zal gaan golfen

·         We nu weer tweede van de reeks zijn …

·         Beemer er nu eens een kon blijven drinken , gezien we al om 17u30 mochten spelen

·         Zorro ontgoocheld was dat Anderlecht den Beker niet heeft gewonnen…

Patjen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *