Lokerse BC wint 5e Volvo Charels Team Challenge Cup 2016!

Afgelopen weekend was het Lokerse Sportcomplex afgeladen vol voor de snelste racketsport ter wereld! Badminton. Maar liefst 526 deelnemers wilden meedingen naar de in totaal 28 te verdelen titels in enkel, dubbel en gemengd, van D- tot A-speler. Bovendien wordt het tornooi al enkele jaren nog interessanter dankzij de uitreiking van de Volvo Team Challenge Cup! Dit is een prijs die je als club kan verdienen door finales te sprokkelen. Een finale winnen levert 10 punten op, de finale verliezen nog 4 punten. Op zaterdag werden de eerste prijzen verdeeld in het heren en dames dubbel. Het werd al snel duidelijk dat dit niet zo maar een tornooi is. Slechts een handvol Lokerse-spelers plaatsten zich voor de halve finales. Uitschieter van de dag vonden we terug bij het heren dubbel C1. Chris Vandecasteele (ex B1) vond het na 2 jaar inactiviteit te lachwekkend dat hij intussen naar C1 gedegradeerd was in dubbel. Samen met zijn partner van toen, Johan De Mul vonden ze het tijd om op prijzenjacht te gaan. Hun parcours lag echter vol hobbels en bulten. Vooral het masturbatiepolske van Kasteel speelde hen parten. Meermaals werd door het oog van de naald gekropen. Ze behaalden des al niet toch de finale. Daarin ontmoetten ze zowaar een ander Lokers koppel. Chansaer & Frederik D’hondt waren in allemaal driesetters tot in de finale beland. Ook hier werd het een driesetter. Chansaer/D’hondt kaapten de eerste weg maar op karakter brachten Kasteel & Mul de bordjes gelijk. In de derde kwam vooral de ervaring van de 2 ouderlingen boven en zo stijgt Kasteel met stip naar 144 punten! Voldoende om …. te zakken naar C2 #klassementscommissie. Dit was zowaar de enige Lokerse overwinning in de dubbels wat des te meer bewijst hoe sterk bezet dit tornooi wel is. Finales behaalden we wel nog. In het heren dubbel B1 stonden Davy “buZZe” Van De Putte & Eddy Van herbruggen in de finale tegenover een héél straf duo. W&L’ers Mommaerts/Adriaens wonnen een sterk bezette reeks. En ook Delphine Segers & Vicky D’haen konden de finale van het dames dubbel C2 niet naar zich toe trekken. Zij verloren in een nipte driesetter van de Antwerpse jonkies Proost/Rymenans. Halve finales waren er voor Michils/Slabbinck in HD C2 en voor Kimberley Hillaert (met ex-Lokerse Isabelle Geeraerts) in DD B2. Na de zaterdag stond Lokerse hiermee stevig aan de leiding met 18 punten. Pluimplukkers verzamelde er 6. Maar de hoofdschotel wordt pas de zondag geserveerd. Er waren nog 18 titels te verdelen!
Het verslag van het enkelspel beginnen we met recht en reden in de lagere klassementen. De eerste eitjes uit de badmintonschool beginnen uit te komen! In het dames enkel D drong Sara Vydt (komt volgend seizoen over van Landegem) in haar allereerste tornooi meteen door tot in de finale. In een adembenemende driesetter wist ze zowaar de overwinning binnen te halen! Knap werk van onze 15-jarige. Lynn Van Extergem sneuvelde in de halve finale, Lara Rogiers in de kwart. Ook in het heren enkel D kwam jeugd boven. De eveneens 15-jarige Simon Van De Vyver werd pas in de halve finale geklopt. In de kwartfinale versloeg hij oa Sam Wesemael. Eminence grise Wymeersch stond in de andere halve finale maar ook hij haalde het niet. Nog meer jong geweld deed het goed in het heren enkel C2. Matteo Christiaens & Esslyn De Pauw geraakten het verst met een knappe kwartfinale. In het heren enkel C1 bezorgde Jens Schuurman ons nog 4 gouden Cup-punten.Tot de finale won hij alles in 2 sets. Daar moest hij het echter afleggen tegen Eloime Bossuwe (Vla-Bad). Voor de volgende halve finales moeten we al opschuiven naar het heren enkel B1. Meer nog, het waren er zelfs 2! Beetje jammer voor Joren Robberecht viel zijn wedstrijd tegen de relatief onbekende Gheskière gelijktijdig met de partij van Jordy Van Der Sypt tegen Pluimplukker De Grauwe. Geen van beide haalde echter de overwinning binnen, maar toch ongelofelijk knappe resultaten!
Het gemengd zou de beslissing brengen voor de Volvo Charels Team Challenge Cup want nog héél wat Pluimplukkers waren in de running. In het gemengd dubbel D mochten Siebe Verhoeven/Lara Rogiers en Matteo Christiaens/Nancy Van Malderen het onder elkaar uitmaken wie naar de finale mocht. Het werden mama en zoon. De finale ging echter vrij overtuigend naar …. De Pluimplukkers. Het gemengd dubbel C2 helde ook richting Pluimplukkers. Wouter Fransaer & Delphine Segers sneuvelden in de halve finales. Gelukkig liet het Pluimplukkerduo de overwinning en bijhorende 10 punten liggen en ook De Grauwe liet een tienpunter liggen in zijn enkelfinale (dankzij Jordy 😉 ). Stijn Van Herbruggen daarentegen niet. Hij wist met Tine Roeymans (Olve) een superdame te strikken voor het gemengd dubbel B1. In de halve finale maakten ze eerst komaf met clubgenoten Buzze & Froni. De finale daarentegen was ultraspannend! De eerste 2 sets werden netjes verdeeld met slechts 2 punten verschil. In de belle konden Stijn & Tine echter nog een tandje bij steken met een titel tot gevolg.
Mede dankzij Stijn werd dus de Volvo Charels Team Challenge Cup voor de 2de keer op rij binnen gehaald. Nog geen uitreiking van de Jackpot Volgend jaar komt er opnieuw 200€ bij waardoor de Jackpot stijgt naar €1.000!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *