VERSLAG ABCD-TORNOOI LOKEREN

DUBBELSLAG VOOR VANDENHOUCKE & NOTTELMAN

De Nederlander Léon Nottelman (Roosterse – n°11 uit NL) wist het mannen enkel A op zijn naam te schrijven van het Internationaal ABCD-tornooi van Lokeren. Hij won de finale van Stijn De Langhe (Zwijndrecht – n°5 uit BEL) in 3 sets. Drievoudig tornooiwinnaar Gaspard (Bastogne – n°3) werd in de halve finales uitgeschakeld door De Langhe. Nottelman versloeg Vervaecke (Ixelles – n°4)
Bij de dames kroonde Flore …Vandenhoucke (Wit-Wit Ronse – n°2) zich tot winnares in Lokeren. In de halve finale had de Ronse-speelster een zware driesetter nodig om de Indonesische Nining te verslaan. De finale werd opnieuw vlot gewonnen van Sabine Devooght (Bastogne – n°3). Zij versloeg in de halve finale Lanckriet (Tielt).
Ook het dubbelspel werd op naam geschreven van beide enkelwinnaars. Nottelman – Van Heuckelom (Roosterse – Lebad) knokten zich in de halve finale in 3 sets voorbij Gaspard – Holemans (Bastogne – Dijlevallei). De Pauw – Lenaerts (W&L) werden de andere finalisten na winst tegen Demeyere – Voet (DZ99 – Pluimplukkers).
Vandenhoucke – Lanckriet wonnen de finale van het dames dubbel A van Knaepen – Knuth (Hebad – NL).
In het gemengd dubbel was de volledige Belgische top aanwezig en dat zorgde al vanaf de kwartfinales voor het nodige vuurwerk. Uiteindelijk waren het toch de reekshoofden die zich plaatsten voor de finales. Gaspard – Devooght deden dat ten nadele van Lenaerts – Van Buyten (W&L-Dijlevallei). Nottelman – Janssens (Pluimplukkers) versloegen broer en zus De Langhe (Zwijndrecht). De finale gemengd werd echter de wedstrijd te veel voor De Nottel. Gaspard kon op die manier alsnog een titel meepakken uit Lokeren.

De Volvo Charels Team Challenge Cup kende opnieuw een bijzonder spannend wedstrijdverloop. Door de 2 finales van Vandenhoucke en de winst van Clepkens (in heren enkel D) kwam ook Wit-Wit Ronse zich moeien in de tweestrijd tussen thuisclub Lokerse & de Pluimplukkers uit Gent. Het was thuisspeler Stijn Van Herbruggen die met winst in het gemengd dubbel B1 voor de afscheiding zorgde. Pluimplukkers Laurens/Ghoos (in gemengd dubbel C2) en Davy De Grauwe (in heren enkel B1) sloten hun finale verliezend af waardoor het resultaat van Debbie Janssens in het gemengd A er niet meer toe deed. Lokerse komt net als Pluimplukkers op een tweede eindwinst in de Volvo Charels Team Challenge Cup. Wie de Cup 3x wint strijkt als club de Jackpot op die volgend jaar op €1000 zal staan!
Eindranking Volvo Charels Team Challenge Cup 2016 :
1. Lokerse BC : 35 punten
2. Pluimplukkers : 28 punten
3. Wit-Wit Ronse : 25 punten

Alle winnaars, finalisten en halve finalisten kan je bekijken via deze link :
http://badmintonvlaanderen.toernooi.nl/sport/winners.aspx…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *