Lokerse G4 – Beveren 1 : 4 – 4

Wedstrijdverslag + voorproefje vh verslag vd trainingsstage

Bij G4 hebben we niet direct  de gewoonte om veel verslagjes te schrijven. Na gisteren 16 november voel ik me toch moreel verplicht om de huidige generatie vd jeugd met lof te bewieroken, en wel hierom…

Naar aloude Lokerse BC traditie (remember malmedy, Blankenberge en Playa De Aro) vond onze captain Merel er niets beter op om een tweedaagsse “trainingsstage” in te lassen voor de jeugd tss 15 en 25 jaar. Ondergetekende is dus net een tweetal jaartjes te oud en mocht nie mee…  Ik bespaar u de details van het weekend (vermits ook sommige ouders deze katern wel eens durven lezen) maar ik heb een aantal foto’s gezien die weinig aan de verbeelding overlaten. Gasten met bloeddoorlopen ogen, halve en hele lijken die op de vloer sliepen, saxofoonvirtuozen om 5 uur ’s ochtends, behaarde mannenachtersten en hoeveelheden drank om u tegen te zeggen; die er soms langs de verkeerde kant terug uitkwamen,….  Alle ingrediënten waren dus aanwezig om er een gezonde stage van te maken.   Naar ’t schijnt hebben ze ook gebadmintond, geschaatst, een soort van minigolf en ne keer gaan zwemmen.  Helaas zijn daar geen foto’s van, dus dat kunnen we niet verifiëren op authenticiteit.

Maar echte Lokerse bc’ers kunnen ook na 6 uur slaap in 2 nachten en sloten bier een degelijke badmintonwedstrijd spelen.  Zondagavond stond immers de klepper tegen Beveren 1G op het programma.  Zo verschenen Liesbeth en ikzelf nog redelijk monter, maar de aanblik van Merel, Kimberley, Nicolas en vooral Jasper was toch iets minder. Sterspeler Evert kwam rechtsreeks vanuit zijn bad met een halve fles parfum over zich gegoten om de drankgeur te maskeren en besloot wijselijk om zelfs niet eens mee te spelen.  Die van Beveren roken bloed en vooral Van de Perre begon met de psychologische oorlogsvoering, gelukkig waren onze troepen te gedrogeerd om zich te laten intimideren.

Na een aarzelende start werd de Dames dubbel door Merel en Liesbeth in 3 sets toch binnengehaald. Jasper en Stijn hadden een zware brok aan Stijn Somers (b1) en kuitenbijter Van De Perre (B2). Afgeslacht in de eerste, goede 2e, dus de derde set zou beslissen. Na een achterstand van 12-17 werden bij Jasper de laatste krachten aangesproken, hij was op dat moment zo bleek en zo plat als een blad papier, allemaal gezond kan da niet zijn, maar na goed teamwerk en een serie alles-of-niets aanvallen konden we toch met 21-19 zegevieren.

De drie enkels die door onze trainingsbeesten afgewerkt werden, bleken voor Kimberley, Nicolas met een dubbele enkel na een schaatsongeval en de opnieuw meermaals stervende Jasper toch de inspanning te veel.  Gelukkig was Liesbeth wel goed wakker en dus 3-3.  Dat ze toch een sterk mixkoppel zijn bewezen Nicolas en Kimberley nadien en tegen Stijn en Elise (b1 en b2) haalden ze een mooie en belangrijke overwinning binnen. Merel en ikzelf speelden dan een heroïsche driesetter tegen Katrien en Jo en na 8 (!) matchpunten viel de pluim jammer genoeg goed voor de tegenstander.

23-25 in de derde en 4-4,  gezien de omstandigheden mogen we de uitslag billijk noemen. Liesbeth racete naar huis om een halve bakkerij en een groentewinkel te overvallen en intussen een koebeest te slachten en overlaadde ons met een zeer lekker en gezonde broodjesmaaltijd. Haar klein mannen kunnen nog een week eten van den overschot. De jeugd bleef maar pinten pakken en om 1 uur besloten de werkmensen (wij dus) dat het tijd was om naar huis te gaan. De jeugd volgde gedwee en zo eindigde een memorabel weekend dat bij velen wellicht nog even in het geheugen zal gegrift staan.  Voor verdere details raad ik u aan om bij de 22 betrokkenen zelf  te gaan informeren. Ik heb me laten vertellen dat ze een uitgebreid en gedetailleerd verslag gaan schrijven.

Hopelijk zijn ze even talrijk volgende week op de Vlaamse Kampioenschappen om een handje te helpen en wie weet, een pintje te drinken op de goede afloop .

Ley

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *