Voorbeschouwing AA-Drink Cup (Vlaams Kampioenschap)

Komende zaterdag (22/11) opent de jaarlijks weerkerende strijd om de 10 Vlaamse Kampioenentitels. De Lokerse BadmintonClub is de gastclub van dienst en zal het sportcomplex van Lokeren ombouwen tot een heuse badmintontempel. Dankzij de 2 sportzalen beschikken we over een capaciteit van 16 badmintonvelden waarvan 8 badmintonmatten.

De loting vond woensdag plaats. Hier volgt een voorbeschouwing:

“Wie houdt Stijn De Langhe  van een tweede Vlaamse titel.”

Het eerste reekshoofd Stijn De Langhe (’t Fortje Zwijndrecht) is de absolute favoriet om zijn enkeltitel in de A-reeks te verlengen. In de kwartfinale komt De Langhe mogelijk uit tegen Hans Willems (DZ99), al moet die zich een ronde eerder van kersvers Oostvlaams kampioen en tevens thuisspeler Stijn Van Herbruggen ontdoen. In eigen zaal kan een speler altijd wel wat meer!
In de tweede bovenste tak van de tabel noteren we met stip de naam van Rover Jay Babatido (Olve) als grote kanshebber op de halve finale. Zijn grootste opponenten zijn Dendoncker (Pluimplukkers), Roeymans (Antwerp) & Elias Bracke (W&L). Wij tippen op een halve finale tussen De Langhe & Rover Jay. Benieuwd wie het wordt! In de onderlinge strijd heeft De Langhe alleszins een (klein) streepje voor.

In de onderste helft van de tabel valt ons oog meteen op het tweede reekshoofd David Scoliers (De Nekker). Scoliers verloor dit seizoen enkel van Gaspard die uiteraard niet deelneemt aan dit tornooi. In de 2e ronde ligt met Birger Abts (Antwerp) echter een eerste hindernis op het parcours. Eens deze klip omzeilt gokken wij op een kwartfinale tegen Lokerse-speler Tim Van Herbruggen. Deze 16-jarige thuisspeler gaat met zevenmijlslaarzen vooruit. Benieuwd wat hij tussen de echt grote jongens kan forceren.
In de 2e tak van de onderste helft zetten we ons geld in op Dendermondenaar Daan Philips (Drive OVL). Daan won dit jaar het enige enkeltornooi waar hij aan deelnam en staat steeds paraat als er titels te winnen zijn. Op zijn weg naar de halve finale dient Daan vooral uit te kijken naar thuisspeler Laurens Pluquet en nog meer naar Pluimplukker Matthias Van Gastel.

“Ervaring vs. de jeugd bij de dames”

Waar bij de heren de waardeverhoudingen vrij duidelijk zijn is dit bij de dames veel minder het geval. Desalniettemin gokken wij erop dat de ervaring  van het eerste reekshoofd Elke Biesbrouck (Lebad) haar ook effectief een finaleplaats zullen bezorgen.De jeugd zal haar het vuur aan de schenen leggen. Lisa Demeyere (DZ99) & Elise D’hondt (Pluimplukkers) tippen we als de grootste kanshebbers om de strijd aan te gaan met Biesbrouck voor een finaleplaats.

Het tweede reekshoofd Ann Knaepen (Hebad) krijgt  een vrijgeleide tot de kwartfinale. Daarin staat mogelijk een verradelijke ontmoeting met Stephanie Van Wel op de affiche. Stephanie staat doordat ze haar tornooien eruit kiest slechts 23e op de ranking. Vorig jaar haalde zij nog de finale van de AA-Drink Cup.

Voorspelbare dubbels?

Bij de heren lijkt het een uitgemaakte zaak dat Nick Marcoen & Floris Oleffe (Dilbeek/W&L) zich zullen plaatsen voor de finale. In de halve maken de Van Gastel-brothers (Pluimplukkers) de grootste kans om de tegenstander zijn maar of winst er voor hen in zit is maar de vraag. In de onderste helft van de tabel zullen De Pauw/Lenaerts hun uiterste best mogen doen om hun status van 2e reekshoofd eer aan te doen. Verschillende duo’s zoals Van Heuckelom/De Smet of Rover Jay/Philips zullen op de loer liggen hen eruit te knikkeren.

Bij de dames maken uit de top 30 maar liefst 23 dames hun opwachting. Met andere woorden, het zal knallen! Eerste reekshoofd Annys/Vandenhoucke (Westhoek/Wit-Wit) zijn als nummer 1 & 2 in de ranking licht favoriet. Maar onderschat allerminst Janssens/Biesbrouck (Pluimplukkers/Lebad) die dit seizoen van hun 7 partijen er nog geen enkele verloren. Outsiders zijn D’hondt/Verbeek (Pluimplukkers) en Beelen/Knaepen (W&L/Hebad).

Vuurwerk verwacht in het gemengd.

Als 1e reekshoofd  maken Oleffe/Annys (W&L/Westhoek) hun opwachting, de nummers 1 en 3 uit de Belgische ranking. Het 2e reekshoofd zijn beide nummer 2 in de nationale ranking. Benieuwd of Marcoen/Vandenhoucke (Dilbeek/Wit-Wit) hun favorietenstatus kunnen waarmaken. De outsiders zijn evenwel ook niet min. Kan het gouwe ouwe team Debbie Janssens/Daan De Smet floreren als in der tijd? Kunnen de winnaars van Antwerp en tevens Vlaams-Brabants kampioenen Lenaerts/VanBuyten stunten? Of mogen we van de thuisspelers Laurens Pluquet/Caro Neyrinck een extraatje verwachten?
Je kan het zaterdag en zondag komen bekijken in het Sportcomplex van Lokeren!

HET VOLLEDIGE PROGRAMMA

?  Zaterdag 22 november 2014

o   vanaf 9u tot ca. 20u : de voorrondewedstrijden van de A- en B-reeks

o   vanaf 15.30u tot ca. 22u : de kwartfinales van de A- en B-reeks

?  Zondag 23 november 2014

o   van 10u tot 13.30u : de halve finales van de A- en B-reeks
o   van 13.30u : VIP-receptie in het Sportcafé
o   van 14u tot ca. 19u :  maar liefst 10 schitterende finalewedstrijden enkel dames/heren,
dubbel dames/heren & gemengd dubbel met licht- en geluidspektakel verzorgd door Club JP
INSCHRIJVEN VIP-ARRANGEMENT (€12pp. – aanvang 13.30u)
Alle info vind je via deze link.
Mail het aantal personen door naar davbauwens@gmail.com .
In een bevestigingsmail ontvangt u dan de wijze van betaling. Bestellen kan tot uiterlijk 19 november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *