Lokerse jongens aan het kanon in de jongste categoriëen

Door het forfait van Maite Boone was de jeugdcup van Drive een Lokerse jongensuitstapje en zeker in de jongste reeksen was het erg succesvol.

2017 is nu al het jaar van Thijs Van Bockxlaer. Na winst op het jeugd-ouder, daarna winst op een Yonex junior master, kaapte hij nu ook autoritair de zege binnen in het minibad op de jeugdcup van Drive. Zonder setverlies stoomde hij naar de winst in een grote poule van zes. Tille werd in dezelfde poule vierde. 

De A-reeks van het JE U11 kleurde bijna volledig Lokers. Maxime De Paepe bevestigde zijn favorietenstatus en won overtuigend zijn drie wedstrijden. Roel Vandenborre moest weer vrede nemen met de zilveren plak, want tegen de overmacht van Maxime viel weinig te beginnen. Alsof goud en zilver niet voldoende waren, werd ook de derde podiumplaats weggekaapt door onze Warre.

Bij het JE U13 iets minder prijzen. Meindert knokte in de B-reeks voor wat hij waard was en werd tweede in zijn poule; Jarne deed in de A-reeks hetzelfde, maar moest in zijn plaatsingsmatch nipt het hoofd buigen na een driesetter. Zowel in de poules (Wannes Huyghe) als in de plaatsingsmatch (Corneel Vanderweeën) was het een Wit-Witter die hem van de zege hield. Jasper kon niet doorstoten en eindigde vierde in zijn poule.

Ook in het JE U15 bleek de tegenstand te sterk voor onze jongens. Zowel Senne, Arthur als Ruben konden niet doorstoten naar de plaatsingsrondes van de A-reeks. Nu, wetende dat ze allemaal eerstejaars zijn is dat niet zo onlogisch… In de B-reeks lukte het beter. Zowel Yannick Van Hecke als Dries Van der Aa eindigden tweede in hun poule. Na winst in de volgende ronde kwamen ze in de match om plaats 5 tegenover elkaar te staan. De ervaring van Dries bleek hier doorslaggevend en hij kon deze Lokerse broedermoord succesvol afsluiten.

Eén deelnemer maar in het JE U17, namelijk good old Pieter Bommelé. Hij had de pech in zijn eerste wedstrijd (zelfs 12u20 voelt nog aan als ’s morgens vroeg) te moeten aantreden tegen de latere winnaar. Nadien raakte Pieters motor beter aan de praat en dus won hij zijn overige twee poulewedstrijden. Zijn plaatsingswedstrijd (voor plaats 3)  won hij nadien al bij al makkelijk, zodat hij toch nog op het podium eindigde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *