Lokerse pletwals op PK Jeugd!

Lokerse jeugdspelers halen 17x goud & 18x zilver!!

Afgelopen weekend heeft de Lokerse pletwals onwaarschijnlijk hard toegeslagen op de Provinciale Jeugdkampioenschappen in Temse. Om te beginnen waren we er als club in geslaagd onze jeugdspelers massaal te mobiliseren voor dit kampioenschap. Met 50 verschenen ze op het appèl! Een aantal om trots op te zijn. Lokerse schrokte het hele brood op, de andere clubs moesten het doen met een beetje kruimels. Maxime De Paepe, Yannick Bauwens & Mare Van Britsom scoorden zelfs een triple (winst in alle 3 de disciplines). In totaal behaalden de Lokerse spelers bijna de helft van de medailles op. 17 (van de 38) gouden en 18 zilveren. Het relaas van deze gouden, zilveren en bronzen medailles leest u hier!

Minibad U10

Bij de meisjes U10 lag het allemaal dicht tegen elkaar, titelverdedigster Leen verloor in een nipte driesetter van de latere winnaar en pakte, Lola Wymeersch deed het ook uitstekend maar werd op punten uiteindelijk nipt vierde.
Bij de jongens U10 werd Karel (nog maar pas gestart met badminton) vijfde. Titelfavoriet Tille Van Parys moest jammer genoeg ziek afzeggen.
Resultaat 1x zilver

Lokerse dominantie bij de U11

Zowel de jongens als de meisjes presteerden ongelofelijk. Maxime De Paepe was de grote slokop in deze leeftijdscategorie. In het jongens enkel U11 haalden de 2 Lokerse topfavorieten uiteindelijk ook de finale Maxime won daarbij in 2 sets van zijn dubbelmaatje Roel Vandenborre. In het jongens dubbel U11 wonnen Roel & Maxime samen de finale van 2 Buggenhout-spelers. En ook het gemengd dubbel U11 ging naar Maxime. Samen met Elise Bauwens won hij in een uiterst spannende driesetter van Roel & Marie Van Moeseke.

Zo komen we bij de meisjes dubbel U11 waar Marie & Elise het samen in de finale moesten afleggen tegen Norah & Renske (Brakel/Denderleeuw). Samen speelden ze een topwedstrijd waarin het overwicht steeds heen en weer ging. Uiteindelijk bleef de concentratie bij Norah & Renske iets langer hoog en werd het zilver na 3 sets.
Voor Marie Van Moeseke kwam er nog een derde keer zilver bij. In het meisjes enkel U11 was het opnieuw net niet in de finale tegen Renske De Backer.

Resultaat 5x goud & 5x zilver

Yannick Bauwens oppermachtig bij U13

Nog een triple-man vinden we terug bij deze leeftijdscategorie. Yannick Bauwens wist op zaterdag met dubbelmaatje Jente Dhaese zonder noemenswaardige problemen de titel te pakken in het jongens dubbel U13. Eerstejaars Jarne Maes pakte met de jongste Huyghe knap zilver. In het jongens enkel waren 3 van de 4 halve finalisten van Lokerse. Jente versloeg eerstejaars Jules Everaert, Yannick speelde met focus Wannes Huyghe (Wit-Wit) naar huis. In een heftige finale wist Yannick in 2 sets te winnen van Jente.
Geen 2 zonder 3 want met Lore Pooters (Buggenhout) speelde Yannick ook gemengd dubbel. En jawel. Ook deze titel ging naar de Lokerse slokop… al hadden ze in de finale een pittige driesetter nodig om voorbij Huyghe/Braeckman te geraken.
Bij de meisjes was onze enige kanshebber Mare Van De Sype jammer genoeg ziek 🙁

Resultaat 4x goud en 2x zilver

Mare Van Britsom & Wannes Soenen King and Queen van de U15

En de Lokerse bulldozer draafde gewoon door. Bij de U15 hadden Lokerse-spelers een hand aan elke titel. Mare Van Britsom kroonde zich eveneens tot het triple-gezelschap. Op zaterdag had ze met Femke Christien een thriller van een driesetter nodig om tot de overwinning te komen (tegen De Man/Keymolen – Buggenhout) in het meisjes dubbel. Op zondag liep het heel wat vlotter. Daar schreef Mare telkens in 2 sets eerst het meisjes enkel en nadien het gemengd dubbel (met Noa Swinnen – Denderleeuw). Eerstejaars Jonah De Smedt kwam daar zelfs al de neus aan het venster steken en pakte een knappe 2de plaats.

Geen Queen zonder King. Bij de jongens was het al Wannes Soenen dat de klok sloeg. Als een Romeins keizer overheerste hij de debatten in het enkel en het dubbel. Op zaterdag overklasten Wannes & Kobe Huyghe in de finale opnieuw Jonah & Wolf Hoebeke (Pluimplukkers). De 2e set werd zelfs met een paasei afgesloten. En ook in het jongens enkel stond er geen maat op Wannes. In de halve finale versloeg hij clubgenoot Jonah. In de finale kreeg Noa Swinnen een pak voor de broek.

Resultaat 6x goud & 2x zilver

Michiel Van Britsom slokop in de U17

In het jongens dubbel U17 kon onze regerende Belgisch kampioen en Lokers zijn status waar maken. Met Stijn Van Herreweghe (Pluimplukkers) werden eerst De Puysseleir/Heynderickx opzij gezet en in de finale stond Matteo Christiaens (met neef Jarne Van Herreweghe) tegenover hen. Ook zij werden in 2 sets geklopt door Michiel en zijn maat. Jammer genoeg geen gemengd voor Michiel want klasgenoot en dubbelmaatje Sara Vydt werd eveneens geveld door die verduivelde griep. Hierdoor miste zij ook (als eerste reekshoofd) de kans op de enkeltitel. Ook voor haar veel beterschap. Het jongens enkel moest dan maar soelaas brengen want ook daar bereikte Michiel zonder zware manoeuvres de finale. En daar was het alle hands aan dek. Het eerste reekshoofd Jarne Van Herreweghe gaf alles en dwong Michiel tot het uiterste. Uiteindelijk had onze sportbelofte van het jaar 3 punten overschot in de 3de set. Chapeau!

Resultaat 2x goud

4x zilver bij de U19

We eindigen bij de oudsten. Bij de meisjes blonk vooral Emilyn Janssens uit. Zij pakte zilver in het meisjes enkel na de ongenaakbare Braeckman (Pluimplukkers) maar voor clubgenoot Lara Rogiers. In het dubbel landden Emilyn & Katrien Bommele op en derde plaats. Ook Sander De Coninck zwaait de jeugd af met 2 zilveren medailles. In het enkel verloor hij de finale van Dierickx. Samen met Meerten De Ryck worden ze 2des in het jongens dubbel.

Lokerse veteranen baas in dubbel

Ook enkele vet’s namen deel. Patrick De Vylder & David Bauwens wonnen er het heren dubbel +35 voor Dirk Bondroit & Bart Pringels. Sabine Van Hecke haalde nog brons in het gemengd dubbel +35

Net geen triple voor Lander Van Coillie in West-Vlaanderen

Ook buiten de provincie zijn er nog LBS’ers actief. Lander Van Coillie presteerde bijzonder knap. Als eerstejaars U13 won hij het jongens enkel en dubbel. In het gemengd werd het nipt zilver. Puik!

 

Conclusies

Met maar liefst 17x goud & 18x zilver op de in totaal 38 gouden & 38 zilveren medailles behalen we met de Lokerse BadmintonSchool nagenoeg de helft van de medailles. En dan misten we nog enkele spelers (Tille Van Parys, Mare Vd Sype, Sara Vydt & Stein Bondroit) waarvan er ook zeker enkelen in de prijzen gevallen waren.
Proficiat in de eerste plaats aan onze jeugdspelers zelf die bereid zijn hard te werken en uiteraard ook proficiat aan de trainers en de organisatoren van de jeugdwerking!

Foto’s zijn terug te vinden op de facebookpagina van Kimberley & Nicolas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *