Lokerse viert 9 provinciale titels op PK Jeugd!!

Onwaarschijnlijke oogst van 9 gouden, 7 zilveren & 4 bronzen medailles

Met slechts 10 Lokerse spelers en 4 spelers uit de Lokerse Badmintonschool trokken we richting Kluisbergen voor een tornooi waar we met zijn allen al even naar uitkeken, de Provinciale Kampioenschappen voor de jeugd. Wat onze jongens en meisje daar presteerden hadden we zelfs in onze stoutste dromen niet kunnen inbeelden. Ze kwamen terug met maar liefst 9 provinciale titels en ook nog 7 zilveren en 4 bronzen medailles! De badmintonscholers voegden daar nog 1x goud, 1x zilver en 3x brons aan toe.

Bij de meisjes U9 verdedigde Geike Rooman onze eer. In een poule van 3 greep Geike héél nipt naast de zilveren medaille. Ze verloor met 15-14 & 15-13 van Helena Bourgeois. Bij de jongens zag (jammergenoeg) niemand het zitten om de verre verplaatsing te maken.

2x goud en 1x zilver voor Jonah De Smedt in de U11!

Bij de Jongens U11 was (alweer) Jonah De Smedt de man in vorm! In het enkelspel plaatste het 1e reekshoofd zich moeiteloos voor de finale. Yannick & Simon slaagden er allebei niet in hun poule te winnen en zo werd uiteindelijk Mattias Devos (Vla-Bad) de opponent van Jonah in de finale. Jonah nam de touwtjes meteen in handen en legde al snel de eerste set in een definitieve plooi.  Mattias gaf zich echter niet gewonnen en kwam nog opzetten maar de voorsprong van Jonah was groot genoeg. In de tweede set ging het lang gelijk op… maar naarmate de climax naderde nam Jonah de bovenhand. Hij kroonde zich tot een terechte provinciaal kampioen in het enkelspel!

In het dubbelspel streden 2 Lokerse duo’s in een poule van 4 om de prijzen. Het draaide uit op een onderling duel om het goud. In een beklijvende driesetter van bijna een uur wonnen uiteindelijk Yannick Bauwens & Simon Van Moeseke van Tim Redant & Jonah De Smedt. Setstanden waren 21-18, 21-23 & uiteindelijk 21-14 in het voordeel van Yannick & Simon. In het gemengd dubbel was Jonah opnieuw topfavoriet met Kaat Keymolen (Vla-Bad). In de halve finale moesten ze al hun beste badminton boven halen om Mattias & Femke (eveneens Vla-Bad) te verslaan. De andere finalisten waren Yannick Bauwens & Lise Hermans (dochter van Peter Hermans) die voor het eerst samenspeelden wat wonderwel fantastisch klikte. De eerste set ging al snel naar Jonah & Kaat maar Yannick & Lise slaagden erin om de bordjes opnieuw gelijk te zetten. In de beslissende derde set konden Yannick & Lise hun niveau van de 2e set niet verder zetten en zo pakte Jonah zijn 2e provinciale titel van de dag.

Eindbalans -11 :
2x goud en 1x zilver voor Jonah De Smedt.
Goud voor Simon Van Moeseke & Yannick Bauwens en nog eens
zilver voor Yannick Bauwens & Tim Redant in het gemengd dubbel en het jongens dubbel.

Dries De Puysseleir pakt titel in gemengd

Ook bij de U13 baden we in weelde. In het jongens enkel won Dries De Puysseleir echter als enige Lokerse speler zijn poule. De andere halve finalisten waren Esslyn De Pauw (LBS, Mintons), die Wannes Soenen versloeg, Noa Swinnen (Denderleeuw), die in 3 sets Lennert Heynderickx uitschakelde en Bjarne Verleysen (LBS, Mintons). En Dries stootte door. Hij won in 2 sets van Bjarne en kwam zo in de finale tegen over Esslyn. In een uiterst knappe wedstrijd met veel ralleys won Esslyn De Pauw in 2 sets van Dries.

In het jongens dubbel bracht de loting een halve finale tussen Lennert/Dries & Wannes met Kobe Huyghe (Wit-Wit). Wannes & Kobe plaatsten zich in 2 sets voor de finale tegen Sebbe Huyghe & Noa Swinnen die verrassend  het eerste reekshoofd Esslyn & Bjarne hadden uitgeschakeld. Terecht zo bleek in de finale want Sebbe & Noa wonnen in 2 sets van Wannes & Kobe.

Het was wachten op het gemengd om bij de U13 alsnog een gouden plak te scoren. Dries De Puysseleir zorgde hiervoor met Bethlé Hermans (Buggenhout). Ze hadden het echter niet onder de markt want elke wedstrijd was een driesetter. Lennert Heynderickx (met Eva Stal, Eikenlo) werden derde.

Eindbalans -13 :
1x goud & 1x zilver voor Dries
1x zilver voor Wannes en
2x brons voor Lennert

Siebe Verhoeven stunt in jongens dubbel

Bij de U15 verraste Siebe Verhoeven vriend en vijand in het jongens dubbel. Onze enige vertegenwoordiger in die leeftijdscategorie pakte goud in het jongens dubbel. Samen met Jarne Van Herreweghe (Wetteren) won Siebe hun poule van 3. In de finale haalden ze het in 3 sets van Eloïme Bossuwe & Max Dierickx (Vla-Bad)! In het enkelspel was Siebe iets minder succesvol. Hij werd 3e in zijn poule.

Geen maat op Stein Bondroit.

In de provincie Antwerpen was er eigenlijk maar één vraag. Slaagde Stein Bondroit erin de treble te pakken? Het antwoord was volmondig JA! In het enkelspel stonden maar liefst 4 poulewedstrijden op het menu. Stein plaatste zich zonder setverlies voor de finale. Zijn opponent Cabije kon het alleen in de 1e set wat spannend maken. Nadien was het walk over. Ook in het dubbelspel en het gemengd walste Stein door zonder setverlies. Gevolg: 3 disciplines, 3 titels! En dit na maar liefst 10 slopende wedstrijden. Dit presteren er niet veel.

Conclusie :

Met maar liefst 9 provinciale titels en 7 zilveren medailles (op een totaal van 11 deelnemende spelers!) bewijst onze jeugdwerking dat ze goed bezig zijn. Daarnaast vielen er nog 1 gouden en 1 zilveren medaille te vieren voor spelers uit de Badmintonschool (die niet bij Lokerse aangesloten zijn). We gaan de ingeslagen weg alvast verder bewandelen… we zijn er zelfs van overtuigd dat we nog betere resultaten kunnen halen. Bij de U17 hadden we bijv. geen enkele deelnemer en er was slechts één Lokers meisje aanwezig. We evenaren ons resultaat van 2009. In die tijd deelden Jordy, Sam, Hannes, Romy, Joke &  Stein nog de plak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *