Lokerse weelde op Jeugdcup Drive

Met maar liefst 18 jeugdspelers zakte Lokerse af naar de jeugdcup in het naburige Dendermonde.
Als we onze eigen jeugdcup buiten beschouwing laten is dit een record aantal deelnemers.
En het moet gezegd! Onze delegatie speelde gewoonweg uitmuntend!

Ziehier een overzicht :

Bij de jongens U9 kwamen maar liefst 5 van de 9 spelers uit Lokeren. En ze mengden zich volop in de debatten. Jasper De Bruyne lootte het 1e reekshoofd èn de winnaar van de vorige jeugdcup. Kobe Verstocken & Nagui De Clerq hadden een beetje pech dat ook zij deze poule lootten.
Jasper speelde voortreffelijk. Zelfs zonder setverlies ontdeed hij zich van zijn opponenten en plaatste hij zich voor de grote finale. Kobe werd uiteindelijk 4e ten nadele van Nagui na een spannende driesetter.
Ook in poule 2 was de eerste plek voor een Lokerse-speler. Matice Van De Velde stuntte in zijn 2e jeugdcup door oa. Wannes Huyghe (2e reekshoofd) te verslaan. Natan De Clercq werd 4e in de poule.
In een Lokerse finale was Jasper De Bruyne iets te sterk/meer ervaren voor Matice.

Mare Van De Sype speelde nog eens mee met de meisjes U9. In een poule van 6 waren de meisjes aan elkaar gewaagd. Mare liet in haar 2e wedstrijd een steekje vallen tegen Amber Swaelen (2e reekshoofd) door in 3 sets te verliezen. Maar ook Amber verloor op haar beurt een wedstrijd. Op die manier bleef het toch nog spannend.
Mare Van De Sype blijkt in de eindafrekening uiteindelijk één setje minder te verliezen dan Amber waardoor zij uiteindelijk 1ste wordt!

Bij de Jongens U11 waren er 3 Lokerse-spelers actief. Wannes Soenen moest zelfs helemaal niet goed spelen om de beste te zijn van zijn poule. Een zeer vlotte eerste plaats. Tim Redant zat bij Kobe Huyghe (1e reekshoofd) in de poule en maakte het de Wit-Witter knap lastig. Jammer genoeg kon hij zijn prestatie niet constant genoeg houden om ook de 3e set te winnen. Toch een knappe 2e plek in de poule. Yannick Bauwens werd ook 2e in zijn poule. Kapoenenstreken (met een kapot racket tot gevolg) zorgden ervoor dat hij tegen Matthias De Vos met zijn reserveracket (met kortere steel)  te veel fouten sloeg. Yannick & Tim mochten onderling uitmaken wie de finale voor de tweedes speelden. Beide spelers waren enorm aan elkaar gewaagd en elk punt moest (minstens) 2 keer gemaakt worden. Uiteindelijk won Tim met het allerkleinste verschil (15-14 in de 3e set). In de finale verloor Tim in 2 sets.
In de grote finale stond Wannes Soenen opnieuw oog in oog met Kobe. De  derde set moest weer beslissing brengen en voor de 2e keer op rij was het Wannes die aan het langste eind trok!

Ook bij de Jongens U13 is Lokerse traditioneel goed vertegenwoordigd. In poule 1 kregen Siebe Verhoeven & Xander De Bruyne naast het 1ste reekshoofd ook nog een tweede topper in hun poule. Siebe haalde na een driesetter de onderlinge overwinning. Lennert Heynderickx plaatste zich met een 2e plaats wel voor de finaleronde. Dries De Puysseleir deed zelfs nog beter met een 1e plaats in zijn poule. In de halve finale was Dries uiteindelijk kansloos tegen Jarne Van Herreweghe (de latere winnaar). Maar toch een knappe 3e plaats voor Dries.  Lennert haalde wel de finale (van de tweedes) maar daarin was Esslyn De Pauw sterker.

Bij de Meisjes U13 kunnen we steeds op Aline Van De Velde rekenen om onze clubkleuren te verdedigen. Aline verloor in 2 nipte sets haar 1e wedstrijd maar in de 2 andere partijen liet ze haar niet meer verrassen. Knap 2e dus. In de finaleronde voor de 2des plaatste Aline zich knap voor de finale maar daarin bleek Lotte De Rijcke te sterk.

Meerten De Ryck had het niet onder de markt bij de Jongens U15. Als eerstejaars U15 betaal je uiteraard altijd wat leergeld. Toch knap dat Meerten zich (ondanks de nederlagen) blijft engageren om jeugdcups te blijven spelen!

Bij de Meisjes U15 tot slot slaagden zowel Hannelore Wilssens als Lara Rogiers er net niet in om bij de eerste 2 te eindigen in hun poule.

Uitslag Jongens U9 :
1. Jasper De Bruyne
2. Matice Van De Velde
7. Kobe Verstocken
8. Natan De Clercq
9. Nagui De Clercq

Uitslag Meisjes U9 :
1. Mare Van De Sype

Uitslag Jongens U11 :
1. Wannes Soenen
6. Tim Redant
7. Yannick Bauwens

Uitslag Jongens U13 :
3. Dries De Puysseleir
6. Lennert Heynderickx
3e in de poule : Siebe Verhoeven
4e in de poule : Pieter Bommelé
4e in de poule : Xander De Bruyne

Uitslag Meisjes U13 :
5. Aline Van De Velde

Uitslag Jongens U15 :
5e in de poule : Meerten De Ryck

Uitslag Meisjes U15 :
3e in de poule : Lara Rogiers
3e in de poule : Hannelore Wilssens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *