Hoe ziet je klassement er uit nà 1 maart?

Nog een goeie maand en dan verandert bijna iedereen (in één of andere discipline) van klassement. De tornooigangers (lees de jonge gasten) zullen een duwtje in de rug krijgen, de meer competitiegerichte spelers (de anciens) voelen dan iets meer tegenwind. Veel stof voor discussie! Heb jij een mening? Laat dan een reactie na.

Dit is de ranking zoals deze er zou uitzien moesten de klassementswijzigingen ingaan op 1 februari, maw. hier en daar zullen er nog wijzigingen zijn.

(Klik op de afbeelding voor de volledige lijst)

De ranking is aangepast volgens de regels. Iedereen kan maar één klassement stijgen of zakken. Wie een daling meemaakt zal een jaar lang beschermd worden vooraleer een tweede daling ingezet wordt.

Als u op uw naam klikt zal u zien dat u een link opent van uw profiel op toernooi.nl.
Dit profiel kan je wijzigen! Je kan er een foto aan toevoegen. Aan u om dit profiel op te maken! (uiteraard eerst inloggen met je account).

9 gedachten over “Hoe ziet je klassement er uit nà 1 maart?

 1. Ik denk dat er nog veel spelers nog zullen stijgen in sommige disciplines tov hetgeen dit schema laat zien.

  Rekening houdende dat er trouwens maar 1 klassement kan gestegen worden per evaluatie, maw dus om de 3 maand.

  Ikzelf bijvoorbeeld heb voor m’n enkel al blijkbaar meer dan genoeg punten om C2 te zijn volgens de tabellen… en een zucht van de C1 in dubbel.
  En sommige andere spelers bekeken te hebben zal er nog veel geschoven worden het komende seizoen naarmate de evaluaties zullen passeren.

  Ik verwacht dan toch ooit een kleine stagnatie na een seizoen over heel de ranking gezien. Dit met het geluk dat er maar 1 klassement kan zakken per seizoen.

  Stel je anders maar voor dat er een C1 terug in den D komt meedoen op het zelfde seizoen na 2 evaluaties in enkel bijvoorbeeld. Zou het aangenaam spelen op de tornooien helemaal om zeep helpen als er een paar funny’s zitten die er de leut van inzien en daar ff met alle pluimen gaan lopen en het niveau scheef trekken ter plaatse… Dan nog niet gesproken als er beetje prijzengeld bij betrokken is en daar vrolijk mee gaan lopen en de anderen de kans ontnemen daarin.

  Samengevat, mij lijkt het systeem nog zo slecht niet en lijkt het me redelijk gebalanceerd opgesteld als je alles eens goed doorneemt.
  De grootste verschuivingen zal dus enkel in het begin zijn omdat “iedereen” hier plots in betrokken is.
  ’t heeft gewoon ff z’n tijd nodig tot iedereen weer stabiel op hun plaats staat in het nieuwe systeem…

 2. Op zich vind ik het nieuwe systeem zeker een verbetering, bvb het invoeren van 3 aparte klassementen. Anderzijds merk ik dat er op een jaar tijd zo goed als niets is gebeurd met de commentaren die naar de klassementencommissie gestuurd zijn geweest… integendeel, de damescompetitie werd nog verder gedevalueerd (http://www.badmintonvlaanderen.be/index.php?option=com_content&task=view&id=2150&Itemid=596) en de “8 inschrijvingen” grens wordt nog steeds in stand gehouden. Ik snap nog steeds niet waarom een B1 punten krijgt om op competitie te verliezen tegen een B2, maar dan geen enkel punt krijgt als diezelfde B1 bvb. op een pouletornooi wint van de 3 andere deelnemers.

  Maar het zal zichzelf inderdaad hopelijk wel een beetje stabiliseren, ook op de tornooien. In de competitie gaat er denk ik in de praktijk weinig veranderen…

 3. Als je naar de kleurtjes kijkt vind ik dat er in het gemengd bij de heren (in verhouding) te veel dalingen zijn. Ik vind dat ze op dat vlak het puntensysteem toch iets mogen bijsturen. Bij de dames zijn er dan onderaan te veel stijgingen. Alleen dames die niet mixen behouden het D-klassement. Maw. er zal op tornooien geen mix meer gespeeld kunnen worden in de D-reeks (tenzij net gestarte dames betreft).
  Persoonlijk vind ik het verschil van 2 klassementen te groot. Ik denk dat één klassement verschil de verhoudingen evenwichtiger houdt. Ook voor het plannen van een tornooi zou dit toch iets makkelijker werken zijn 🙂
  En als derde punt vind ik opnieuw de puntenverhoudingen tussen de lagere klassementen klassementen te klein. Sommige spelers behalen in een discipline zoveel punten dat ze meteen voldoende hebben om 2 klassementen te stijgen. En ze hoeven hier zelfs nog niet voor te winnen 🙂

  Conclusie, ik sluit mij aan bij de mening van Sofie, de probleempunten zijn intussen gekend… en ik vind ook dat ze de bijsturingen nu al zouden kunnen doorvoeren…. ipv. nog een jaar te wachten (en wie weet alle zonden van Israel over zich heen te krijgen)

 4. Die vele dalingen in mix bij de mannen was me nog niet opgevallen, maar het houdt wel steek natuurlijk. De meeste clubs hebben meer mannen dan vrouwen die competitie spelen, waardoor de mixploegen vaker relatief veel mannen hebben. En natuurlijk kan je enkel mixen in een mixploeg, terwijl enkel en dubbel zowel bij dames/heren als in de mix op het programma staat, waardoor je sneller punten kan rapen in enkel of dubbel…

  Het probleem van in principe 2 klassementen kunnen stijgen, zal zichzelf oplossen na deze initiële periode. Nu zullen er inderdaad op 1 mei nog een hele rits mensen een tweede klassement stijgen, omdat de klassementen zolang bevroren zijn geweest. In de toekomst zal je echter stijgen zodra je de eerste grens overschrijdt, en speel je dan direct in de hogere categorie, waarin je je dan direct weer moet bewijzen om ook de volgende stijging te kunnen halen…

 5. Simpel. Belachelijk. Zie nog steeds dezelfde commentaar die ik vorige keer gaf. Gezien ze nog niets veranderd hebben. Een van de redenen dat het me niet meer interesseert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *