Mare Van Britsom & Jonah De Smedt finalisten op Junior Master Dibad (zilver)

Met maar liefst 11 spelers maakte de Lokerse BadmintonSchool de verhuis naar het Limburgse Dilsen om daar deel te nemen aan de zilveren Belgian Junior Master van Dibad.

Bij de jongens enkel U11 kwam Lander Van Coillie met 2 overwinningen uit zijn poule. Daarin stuitte hij op het 3e reekshoofd Lesuisse (Fernelmont). In het jongens dubbel ging Lander er na een driesetter uit in de eerste wedstrijd. In het gemengd dubbel U11 werd een knappe halve finale gehaald. In die wedstrijd werd verloren van de Oostvlamingen Huyghe/Braeckman (Wit-Wit/Pluimplukkers).

Bij de jongens U13 kwamen maar liefst 4 musketiers in actie. Jonah De Smedt kon zich in het enkelspel als enige plaatsen voor de knockout fase.  Yannick Bauwens & Simon Van Moeseke moesten de poulewinst laten aan respectievelijk het 3e & 4e reekshoofd. Jente Dhaese ging 2x in 3 sets onderuit.Op de hoofdtabel kwam Jonah meteen uit tegen 1e reekshoofd Charles Fouyn (W&L). Hij ging regelmatig mooi mee in de ralley maar moest na 2 sets toch het onderspit delven.

Het gemengd dubbel U13 was wel een schot in de roos! Samen met Kaat Keymolen (Brakel) schakelden ze in de 1e ronde meteen het 2e reekshoofd uit. Daarna werd telkens na felbevochten driesetters gewonnen van Lou/Van Wouwe (PBA) en Pourbaix/Dewagemacker (Enghien). De finale was nipt maar ging jammer genoeg in 2 sets naar Navarra/Henry (Enghien). Ook Simon Van Moeseke speelde een mooi mixtornooi. Met Lotte De Man werden ze pas uitgeschakeld in de kwartfinales door Fouyn/Boonen (W&L/Dropshot).

Yannick Bauwens & Jente Dhaese geraakten als enige LBS’ers door de eerste ronde van het jongens dubbel U13. In de kwartfinale verloren ze van Fouyn/Hoebeke in 2 sets. Zij wonnen later ook het tornooi.

Ook een stevige delegatie terug te vinden bij de jongens U15. Geen van de jongens geraakte echter op de hoofdtabel. Wannes Soenen was er dichtbij maar moest in 3 sets de zege laten aan Vanhoutte (Brugge). Ook Sebbe Huyghe was er met eenzelfde scenario dichtbij. Dries, Lennert, Kobe & Bjarne kregen heel goede tegenstanders en konden niet winnen. Esslyn (nochtans 6e reekshoofd) moest jammer genoeg forfait geven wegens blessure.

Het dubbelspel was een groter succes. De tandems Dries De Puysseleir/Lennert Heynderickx & Wannes Soenen/Kobe Huyghe plaatsten zich beide voor de kwartfinales. Daar eindigde voor beide duo’s jammer genoeg het tornooi tegen respectievelijk Van Delsen/Van Delsen (Hebad) & Pourbaix/Loukili (Enghien/Baddicts).

In het meisjes enkel U15 konden zowel Eva Stal, Femke Christien als Mare Van Britsom niet plaatsen voor de hoofdtabel.
Mare Van Britsom
blonk wel uit in de dubbels. In het gemengd dubbel U15 bracht ze het samen met Liam Bauwens (geen familie van) tot in de halve finales. Daar werden ze nipt verslagen in 3 sets door Brumagne/Croux die de finale nadien ook wonnen. Het meisjes dubbel U15 ging zowaar nog beter, want daar plaatste Mare Van Britsom samen met Joalien Croux (W&L) zich voor de finale. Na winst in de 1e set kon ook hier een driesetter niet vermeden worden. Het was blijkbaar een net-niet-weekend want ook de derde set ging met het kleinste verschil naar Geerts/Lammertyn (W&L).

Conclusie : Met 2 verloren finales, 2 halve finales en maar liefst 8 plaatsjes in de halve finales kunnen we terugblikken op een zeer geslaagde eerste zilveren tornooi van het seizoen. Alleen de kers op de taart ontbrak nog. Het verschil tussen zilver en brons is dat op de zilveren tornooien de spelers uit de topsportschool en het topsportdepartement verplicht aanwezig moeten zijn. Met andere woorden, alle Belgische toppers waren aanwezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *