Maar liefst 17 (!!) LBS’ers op BK Jeugd!

De Lokerse BadmintonSchool is Booming Business! Dat bewijst het aantal deelnemers van de Lokerse BC aan de Belgische Kampioenschappen voor de Jeugd in Ieper. Maar liefst 17 spelers uit de Lokerse badmintonschool wagen hun kans om één van de 25 Belgische titels te veroveren. Begin dit jaar, in het Ardense Spa, waren het er 9 (wat we ook al immens vonden). U leest het goed! Er worden dit jaar 2 keer Belgische kampioenschappen georganiseerd omdat de leeftijdscategorieën sinds 2016 aangepast werden en dat er anders de spelers met een oneven geboortejaar wel veel benadeeld werden. Het is alvast een uniek moment om 2 keer in hetzelfde jaar Belgisch Kampioen te worden. Voor Lokerse komt Michiel Van Britsom als enige hiervoor in aanmerking. Tim Van Herbruggen (onze 2e Belgische kampioen in Spa) heeft het volwassendom bereikt en kan niet meer deelnemen.

Even een overzicht van de verwachtingen.

2016-lander-van-coillieLander Van Coillie 1e reekshoofd gemengd U11

Lander Van Coillie zou in principe ver kunnen geraken ware het niet dat het lot hem in de 2e ronde al meteen tegenover het 2e reekshoofd Soares plaatst. In het gemengd dubbel U11 staat Lander (met Fien Bogaert) als 1e reekshoofd. Normaal zit een halve finale er zeker in. Daar zouden ze tegen de Oostvlamingen Huyghe/Braeckman uitkomen. Benieuwd!

Jules Everaert is onze tweede Lokerse speler. De loting is niet slecht waardoor een kwartfinale tegen 3e reekshoofd Huberty binnen de mogelijkheden valt. Jules is alleszins fantastisch bezig!

In het dubbelspel speelt Jules met Ramon Albers (uit Brugge), Lander speelt met Wannes Huyghe (Wit-Wit). Beide zijn goeie duo’s dus wie weet zit er wel iets in.

Zware loting  voor Jonah De Smedt in U13

simon-van-moeseke-2016Bij de U13 kijken we vooral uit naar het gemengd dubbel U13. Provinciaal kampioenen Simon Van Moeseke & Lotte De Man hebben zeker uitzicht op een kwartfinale tegen de toppers Fouyn/Boonen of Pourbaix/Dewagemacker. Jonah De Smedt en Kaat Keymolen openen waarschijnlijk tegen Hoebeke/De Bree waarna 4e reekshoofd Nuyts/Broeckx hun opwachting maken. Wue weet kunnen zich plaatsen voor de halve finales.

In het jongens enkel U13 valt de loting van Jonah (nochtans 5e reekshoofd) zwaar. Jonah krijgt al meteen een kans op revanche tegen Savels. (in Buggenhout verloor hij met 12-23 in de 3e set). Nadien speelt hij voor de halve finale tegen een volgende zware dobber Game. Ook Simon Van Moeseke & Jente Dhaese troffen geen geweldige loting. Simon mag zich meteen meten tegen het 2e reekshoofd Pourbaix. Jente komt in de 3e ronde zelfs tegen het 1e reekshoofd Fouyn. Voor Yannick Bauwens zit er mogelijks een kwartfinale in tegen Gerondal.

Yannick geniet samen met Jente ook in het jongens dubbel U13 over een behoorlijke loting. Mits goed spel behoort een kwartfinale tegen Pourbaix/Navarra zeker tot de mogelijkheden. Ook voor Jonah (met Henoteau) is een kwartfinale mogelijk.

7 jongens & 2 meisjes in actie in de U15

2016-bjarne-esslyn-dries-lennert-danlie-kopieDe loting in het jongens enkel U15 valt voor de meeste spelers mee. Zowel Lennert, Esslyn, Bjarne, Sebbe als Wannes kunnen zeker enkele rondes meevaren. Voor Dries & Kobe zal het alles geven worden in hun eerste wedstrijd.  Vanaf de kwartfinales zitten er telkens zware mannen tussen. Benieuwd wie zo ver geraakt.

In het jongens dubbel U15 valt de loting wel dik tegen. De Pauw/Verleysen staan tegenover het 2e reekshoofd. Zelf 4e reekshoofd De Puysseleir/Heynderickx loten de broertjes Van Delsen en onze eerstejaars Soenen/Huyghe moeten tegen de 2 beren Bauwens/De Baere.

2016-mare-van-britsomBij de meisjes U15 komt Mare Van Britsom in de 1e ronde uit tegen Pagliari. Nadien volgt Taveirne. Een top-Mare kan zich plaatsen voor de halve finale. In het gemengd dubbel U15 openen Mare & Noa Swinnen jammer genoeg meteen al tegen de gedoodverfde winnaars Cauwenbergh/Cabije. Dat wordt dus moelijk. In het meisjes dubbel tot slot staan Mare & Ellis Daneels als 2e reekshoofd. Benieuwd wat dat geeft want hun eerste wedstrijd is meteen een lastige tegen Deserranno/Pagliari.
Femke Christien komt uit in de 3 disciplines. Het worden 3 zware dobbers. In enkel ontmoet ze waarschijnlijk Debruyckere.

2015-stein-bondroitStein Bondroit outsider bij U17

Door een blessure, in februari opgelopen op de Belgische in Spa is een groot deel van vorig seizoen in duigen gevallen voor Stein. Daarmee gepaard ook een vrije val op de ranking. Maar Stein heeft opnieuw het goede ritme te pakken. Hij start desalnietemin als outsider aan het tornooi. Met een goeie loting! Wie weet zien we hem zondag terug.

Eerstejaars Michiel Van Britsom zal mogen strijden. Winst in zijn eerste enkel is mogelijk maar nadien volgt het 3e reekshoofd Vandeurzen. In het jongens dubbel speelt Van Britsom opnieuw met Luca De Angelis. Als titelverdediger kan je altijd iets meer al is het nu een leeftijdscategorie hoger.

In het gemengd U17 vinden we enkel Stein terug. Hij speelt met de Limburgse Kirstin Boonen. Ook hier is een halve finale mogelijk.

In het jongens dubbel U19 wordt het moeilijk voor Stein. Waarschijnlijk speelt hij toch al zeker kwartfinale na het forfait van Carraggi/Van Nieuwkerke (tenzij er een vervanger is voor Van Nieuwkerke). Daar zal het waarschijnlijk eindigen tegen top-20 spelers Bracké/Lenaerts.

We wensen al onze deelnemers enorm veel succes toe komend weekend!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *