Winst in dubbel U13 & U15 op Junior Master Danlie

Lokerse domineert jongens U15 op Junior Master Circuit

Omdat ze het zo super doen starten we dit maal ons verslag met de oudsten van het jeugdcircuit. Want de U15 deed het nog meer dan in de andere leeftijdscategorieën buitengewoon op de Yonex Belgian Junior Master van Danlie… in het naburige Hamme.

wannes-soenen-2016In het jongens enkel U15 werden maar liefst 5 van de 6 plaatsen op de eindtabel ingepalmd door spelers uit de LBS. Wannes Soenen speelde opnieuw een beresterk tornooi want hij schakelde eerst Sebbe Huyghe uit en vervolgens Dries De Puysseleir om de finale te bereiken. In de onderste tak was het een Beersel-speler die uiteindelijk de finale bereikte ten nadele van de wederoptredende Esslyn De Pauw en Lennert Heynderickx. PBO vs. PBA dus in de finale. Uiteindelijk verloor onze Wannes van Lars Van De Ven met het allerkleinste verschil. Het werd 21-19, 19-21 en vervolgens 24-22. Zo nipt!

2016-bjarne-esslyn-dries-lennert-danlieIn het jongens dubbel U15 een zowaar nog grotere Lokerse heersschappij. In de kwartfinales werd eerst komaf gemaakt met alle mogelijke tegenstanders/buitenstanders. Dries & Lennert wonnen de eerste halve finale van Sebbe Huyghe & de Zweed Nils Stromo. In de 2e halve finale wonnen Esslyn & Bjarne van Kobe & Wannes. Een klassieker van formaat dus waar Dries & Lennert in 3 sets winnen van Esslyn & Bjarne. Proficiat boys!

In het jongens enkel U13 mogen we steevast rekenen op een uitstekende Jonah De Smedt. Als 2e reekshoofd plaatste hij zich vol voor de eindtabel. Ook Simon Van Moeseke deed dat zonder setverlies. Simon ging er uiteindelijk uit in de kwartfinale tegen Jen Nuyts (PBA), Jonah daarentegen klopte de Antwerpenaar in een stevige driesetter. In de finale bleek Martijn Ombecq (Brugge) net iets sterker dan Jonah.

jonah-de-smedt-2016Jente Dhaese & Simon Van Moeseke wonnen in het jongens dubbel U13 hun openingsmatch maar moesten in de kwartfinale plooien voor een Limburgs duo. Eerste reekshoofd Jonah De Smedt (met Jen Nuyts) daarentegen legde een feilloos parcours af tot in de finale. Telkens winst in 2 sets. Ook de finale ging zonder setverlies naar Jonah & Jen na winst tegen Albers-Ombecq (Brugge).

Jules Everaert had de pech de poule van het eerste reekshoofd te loten in het jongens enkel U11. Hij speelde echter een schitterende partij tegen een potentiële Belgisch kampioen Lesuisse. Verlies in 2 nipte sets. Ook Jarne Maes & Roel Vandenborre slaagden er niet in zich te plaatsen voor de hoofdtabel.

In het jongens dubbel U11 haalde Lander Van Coillie (met Wit-Witter Wannes Huyghe) de halve finale, daarin werden ze na een driesetter uitgeschakeld door Jones/Lesuisse die een ronde eerder Jules & Jarne naar huis gestuurd hadden.

In het minibad U10 tot slot lag alles dicht bij elkaar. Thijs Van Bockxlaer slaagde er in een set te winnen van de 2e maar viel uiteindelijk net naast het podium op de 4de plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *