Razendspannende clubderby in 1ste provinciale

Verslag Lokerse G4 – Lokerse G3 : 3 – 5

Vorige zondag was het opnieuw zover. De enige echte clubderby tussen G3 & G4. Andermaal gedroeg de cap van G4 zich als een gewond vogeltje. Geen ploeg, zjust genoeg dames, die te laat, een ander niet in vorm. Captain Buik herkent dergelijk gedrag als geen ander en met een listig vraagje aan een andere teammaat Hanzzz (altijd de eerlijkheid zelve) kwam hij erachter dat here Ley weer de halve 2de ploeg had proberen optrommelen. Wat gelukkig maar deels lukte.
Onze opstelling was zoals de meeste ploegen intussen al weten zeer klassiek… never change a winning team.
Dat zag je meteen in de dubbels.
Mul & Buik kregen Deley & Gianni voorgeschoteld. Deley had nogal glazige oogjes en dat weerspiegelde zich nogal duidelijk in het spel. De eerste set werd afgesloten zonder één druppeltje zweet. Mul & Buik hadden hun tempo gedurende die eerste set danig laten zakken zodat het in de 2de toch iets interessanter om volgen werd (want papa Frank was behoorlijk aant fronsen om wat hij te zien kreeg). Toch kwamen Mul & Buik nooit in de problemen. Vlotte winst.
Liesbeth & Elke verloren dit seizoen nog niet en hadden nu ook geen moeite tegen Merel & Kimberley. Hun eerste set was zelfs nog iets eerder afgelopen dan bij de heren, en ook de tweede werd zonder veel poespas binnengerijfd.
Een poepsimpele 2-0.
Wat zich blijkbaar toch een beetje wreekte in het enkelspel.
Liesbeth had nog steeds last van de rug en verloor in 2 sets van clubkampioen Isabelle.
En ook Buik legde een matte prestatie af tegen Hanzzz.
Zo stonden de bordjes opnieuw gelijk.
En toen ging ons anders zo stabiele schip pas echt aan het zwalpen.
Hannes kreeg in zijn laatste match als B2 een ander jong veulen tegenover zich, “den Eddy” (aka Gianni De Wilde)
In een spectaculaire aanvang werd al snel duidelijk dat er geen cadeautjes werden uitgedeeld. Gianni opende het sterkst maar Hannes beet fel terug. Uiteindelijk won Gianni verdiend de eerste set. Na enkele tips legde Hannes meer variatie in zijn service en dit loonde. Hannes was de volledige 2de set baas en kwam verdiend gelijk. In de belle kwam Gianni echter opnieuw veel scherper voor de dag.
Hij won dik verdiend deze knappe partij.
Vicky kreeg Kimberley tegenover zich, een jongedame met B2 ambities, dus ook geen cadeau. Dat bleek meteen na de eerste set die in verlengingen werd verloren. Vicky kreeg amper grip op deze zeer evenwichtige partij. Vicky moest alle registers open trekken maar kon niet beletten dat Kimberley op matchpunt kwam. Op Clijsteriaanse wijze wist ze dit echter weg te werken en alsnog een 3de set uit de brand te slepen. Kimberley kwam deze mentale opdoffer duidelijk niet teboven. De 3de set was een overdondering van Vicky… die ons ploegske behoedde van puntenverlies.
3-3 met nog 2 mixkes te gaan.
Mul & Elke toonden zich net iets beter dan Deley & Isabelle. Winst in 2 sets was hun deel.
In de andere partij was het echter (opnieuw) alle hens aan dek. Hannes & Vicky slaagden er amper in Oste & Merel uit verband te spelen. Vaak werden ze tot een pingpongspelleke gedwongen waar Merel & Steven duidelijk beter in onderlegd zijn. De eerste set ging dan ook naar de thuisploeg. Gelukkig hebben we een B-trainster in onze rangen en die wist toch een goed werkend tactisch plannetje mee te geven. De partij kantelde zo in het voordeel van G3. Na een spannende 2de set moest de 3de uitsluitsel brengen. Hierin zag je de moed stilaan zakken bij Oste & Merel en zo werden ze nog redelijk makkelijk richting slachtbank geleid.

Oef, zucht, puf. Met de schrik vrij gekomen.
Hanzzz (later op de avond Markske gedoopt) verzorgde na afloop het culinaire deel voor een groot deel van de spelers. Den Buik had echter nog een competitiematchke, dus die kan hier niet echt iets zinnigs over vertellen.

De partijen volgen elkaar peilsnel op. Volgende week staan ons 2 midweekmatchen te wachten. Maandag zijn we te gast bij de vrienden van Latem (hopelijk kunnen we zowel onszelf als onze copains van G4 hier een dienst bewijzen). 3 dagen later (op donderdag) mogen we opnieuw aan de slag in Drive.
Drukdrukdruk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *