Verslag Lokerse H2 – Gentse H1 : 5 – 3

Vorige zondag konden we voor de 2de opeenvolgende keer thuis aan de slag. Deze keer ontvingen we de heren van Gentse (vorig jaar nog 2e liga). Geen makkie dus, al konden we reeds iets relaxer spelen gezien we in onze openingswedstrijd de volle buit gepakt hadden. Doel was een gelijkspel, al zouden we daarvoor op en top moeten presteren vooral omdat die mannen hun enkelspel meer dan behoorlijk is.
Captain Buik kon deze keer niet rekenen op zijn neo-B1 Hannes (examens) en diende dus te kiezen tussen Courting of Paemel (allebei eerder geroemd vanwege hun dubbelprestaties).
Gentse kwam met de vaste ploeg al hadden zij een verrassing in hun opstelling door Verbruggen een plaatsje te verschuiven. (zijn uitleg : de laatste 4 jaar dat ik in Lokeren kwam spelen heb ik nooit ne match gekregen wegens een opofferingske op één).
Op dubbel nummer 1 stond opnieuw der Hanzz. Hij kreeg Driezz naast zich en kregen de zware opdracht de gebroeder Govaerts te bekampen. Dubbel 4 kon gelijktijdig starten. Daarin stonden Courting-Paemel tegenover De Haene – Verheyden. Courting en Paemel kenden net als vorige week amper problemen met hun tegenstander. Vlotte winst in 2 sets.
Hans & Driezz van hun kant wisten een superwedstrijd uit hun mouw te schudden. Patrick & Jona werden steeds opnieuw tot fouten gedwongen en ons 1ste koppel wist met steeds een klein verschil te winnen in 2 sets.
Dikken bal! En een fameus bonuspunt.
In de 2de reeks dubbels scheelde het niet veel of we hadden het volledig afgemaakt. Buik & Paemel stonden op 3 en waren volledig baas tegen Patrick Govaerts & Hans Verheyden. Courting & Dries speelden een dijk van een wedstrijd tegen Verbruggen & Jona Govaerts. Bij een 11-7 voorsprong konden ze draaien in de 3de set. Maar daarin werd die marge toch nog weggegeven door net iets te veel ongedwongen fouten. Nipt verlies in 3 sets.
3-1 als tussenstand na de dubbels is uiteraard altijd een goeie uitgangspositie.

De enkels werden zoals in het voorwoord reeds vermeld geen makkie. Bovendien zorgde het tactische zetje van Gentse ervoor dat onze beste enkelaar (Dries) tegen de Verbruggen uitkwam. Dries speelde aardig mee. Maar Verbruggen bracht alles terug en elke bal die zelfs maar 2cm buiten was kwam rechtstreeks in rekening. Winst in 2 sets voor Gentse.
Buik speelde een dikke 1ste set tegen Patrick Govaerts. In een wedstrijd met veel en lange ralleys gaven de 2 spelers elkaar geen duimbreed toe. Patrick kwam eerst op setpunt maar Buik kon verlengingen afdwingen en na 2 setpunten tegen plots zelf op setpunt komen. Het 2de setpunt was het goeie. Patrick was aardig van slag na dit nipte verlies en kon zich in de 2de set veel minder doorzetten. Buik bouwde een voorsprong uit van 6 punten die hij niet meer los liets. Een eerste puntje was binnen!
Hans mocht op 3de enkel de andere Govaerts bekampen. Hij maakte zeker kans maar Hans kwam absoluut niet in zijn ritme, wat uiteraard de verdienste was van Jonathan. 2 sets de doos in en nog iets meer druk op de schouders van de Courtin wiens laatste enkel dateerde van toen de dieren nog praatten.
See you in hell waren zijn laatste woorden al was dit meer een blijk van zijn opperste concentratie.
Courting lag in de 1ste set onder in de ralleys maar dit werd meer dan gecompenseerd door de rechtstreekse fouten bij Christoph De Haene. Toch bleven beide spelers dicht bij elkaar al begon Christoph zijn kas op te fretten door de lange voorbereiding van de Courtin bij zijn service. Wat gans Lokeren weet weten ze in Gent blijkbaar nog niet. Meester-tacticus Courtin won met een kleine overschot de 1ste set om dan in de 2de helemaal open te plooien. Nu ging hij beter mee in de ralley en elk gaatje bij de tegenstander werd gezien. Courtin speelde punt voor punt en liep 13-2 uit om nadien feilloos uit te spelen.
Zo behaalden we een onverhoopte overwinning en kunnen we volgende week naar Merchtem met het maximum van de punten.
In den après natuurlijk enkel lachende gezichten. Marcske had voor lekkere Turkse broodjes gezorgd (waarvoor dank) en de tafel werd gevuld met echte ventenklap.

0 gedachten over “Verslag Lokerse H2 – Gentse H1 : 5 – 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *