Sam op “Yonex Dutch Junior 2011”?

Sam Van den Broeck is dinsdagvanavond met de Nationale Selectie U19 vertrokken naar Nederland om in Haarlem te gaan deelnemen aan het ‘Yonex Dutch Junior 2011’, een vijf dagen durend Internationaal Tornooi voor jeugdspelers in de leeftijdscategorie onder 19 jaar. Dit is een gerenomeerd tornooi waar van over de hele wereld de betere jeugdspelers graag naartoe komen. Om je een idee te geven, toen Lin Dan (je kent hem wel) die leeftijd had, deed hij ook mee aan dat tornooi. En ook in deze editie komt het Chinese team met hun sterkste jeugdspelers afgezakt naar Haarlem.

En ja hoor, Sam doet mee in het enkel en na een eerste ronde Bye gekregen te hebben, komt hij in de tweede ronde (wordt donderdag gespeeld) uit tegen een Chinees, met name Chunhei Tam. Die naam zegt ons voorlopig nog niets, maar wie weet binnen enkele jaren…. In ieder geval is het duidelijk dat er van Sam niet direct een overwinning verwacht wordt, maar het zal alleszins een zeer leerrijke partij worden voor Sam.

In het dubbel speelt Sam (door het wegvallen van vaste partner Marijn Put) met Nick Marcoen. In de tweede ronde komen ze uit tegen de winnaar van een Pools-Nederlands duel. Hier liggen misschien wel mogelijkheden om een ronde verder door te stoten… Deze wedstrijd wordt vrijdag gespeeld.

Op woensdag begint hij het tornooi in het gemengd dubbel, aan de zijde van Ine Lanckriet, tegen een Engels duo, Ryan McCarthy/Sophie Sankey. Dit kondigt zich aan als een moeilijke wedstrijd, maar waar ze toch wel enige kans op winst hebben.

En dus na een fysiek en mentaal slopend Belgisch Kampioenschap voor de Jeugd, wordt er niet te veel rust voorzien voor Sam. We duimen in ieder geval, al moeten er sowieso geen grote resultaten verwacht worden. In deze bezetting (en in een categorie voor oudere spelers) moet er vooral geleerd worden.

Je kan het verloop van de wedstrijden volgen via deze link.  

– Werner –

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *