Verslag 4Ghent G1 – Lokerse G3 : 5 – 3

Verplaatsing naar 4Ghent. Deze keer was het de beurt aan Dries om eens thuis te blijven. Op weg dus met mezelf, Kaat, Romy, Hans, Davy Joke en de papa van Romy als gepassioneerd supporters.

Wat onze pronostiek was durf ik al niet meer te zeggen.

HD met Klaas en Hans tegen Alain en Geert. Wat oorspronkelijk een ‘je weet nooit’ matchke was dat mogelijkheden openhield voor betere opstellingen in de andere matchen (in de gedachte dat B1 Wouter zou spelen) liep wonderwel goed af. Positiespel was okee, maar de gezamenlijke activiteit en druk lieten te wensen over. Het was aan de overkant echter nog erger, dus 1-0.

DD met Romy en Kaat tegen Sofie en Neelke. Motivatie was weer ver te zoeken (nochtans twee B2’s maar ja, da’s minder dan B1 + B2 dus winnen we wel). Typisch spelverloop daarbij is: achterstaan, immens slecht spelen, niet bewegen, en op ’t einde nog een inhaalrace. De eerste set ging echter in verlenging verloren en de tweede set (na een inhaalmanouvre waar plots wel talent te zien was) in verlenging gewonnen. Dus zou de derde set ook wel lukken? Noppes dus. Weggegeven met 21-13.

HE met Davy tegen Wouter. Davy kreeg een fles champagne als hij won. Dynamisch en vol goesting om overheads te slaan (not) bracht hij met een sterk verdediging veel terug. De dropkes waren er echter in set 1 te veel aan. Set twee werd er wat meer rondhuppeld en een extra efforke op ’t einde bracht hem dichter bij Wouter. ’t Werd echter in de kiem gesmoord bij 19. Goei oefening voor de backhand geweest (80% van de shuttles?)

HE met Hans tegen Alain. Waar Alain in de HD nog geplaagd werd door een waterval van foutjes speelde hij serieus sterk tegen Hans. Gelijk opgaand spel en een driesetter waarin heen-en-weer-en-voor-en-achter racekonijn Hans telkens niptjes de duimen moest leggen.

DE met Kaat tegen Sofie. Sofie is een mixdame. Kaat is een enkeldame. Geen probleem dus? Tegenvaller. Set 1 ging makkelijk naar Kaat. Te makkelijk, want in set 2 was er van motivatie weer geen spoor. Alles ging mooi naar Sofie die maar moest clearen naar Kaat’s backhand, waar alles zonder tegenstrijd op de grond viel. Twee keer met verlengingen de boot in. Spijtig.

Met 4 verloren matchen moesten er al wonderen gebeuren.

DE met Romy tegen Neelke. Romy wist dat er moest gewerkt worden. Vechtlust, druk zetten en niet afgeven tot er 21 op ’t papier kon gezet worden. Neelke verdedigde nog mooi in set 1, maar set 2 was ’t finito. De hoop werd hoog gehouden.

GD met Davy en Kaat tegen Sofie en Wouter. Niets gezien van deze match, gezien hij startte samen met de andere GD en toch wel een pak sneller afgelopen was. Verslag vanuit de kleedkamer heren na interview: geen kansen gehad en niet goed samengespeeld. No-go voor overwinning dus.

GD met Klaas en Romy tegen Geert en Neelke. Na een setje kijken hoe Romy wilde mixen (en stevig verlies) begonnen aan een instructieset (kort! hoog! weg! motten!). Die liep goed en Romy vond plots haar ritme en hoe ze dat van de anderen moest verstoren. Klaas mocht zelfs af en toe aan ’t net blijven. Set 3 ging op dezelfde manier, maar met iets meer cross-druk van Geert moest het in verlengingen gebeuren. Toch winst.

5-3 dus. Wouter stelde dat hij voor de ontmoeting gerust had willen tekenen voor 4-4. Niet dus. We worden van onze eerste plaats in ’t klassement weggewerkt door een supersympathieke ploeg, maar we hadden toch wat meer gehoopt (en verdiend). We zakken nu naar de 4de plaats, maar worden daarbij normaalgezien nog ingehaald door een van de andere ploegen. Hopelijk komen we zo’n stunts niet meer tegen. “Balen!” gelijk ze in Holland zeggen.

Snoepkes en drank te over in de cafetaria van de sporthal achteraf, waar we rond 1u (!) de goeie sfeer achterlieten.
Details vind je hier

-Klaas-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *