Verslag Oudegem H4 – Lokerse H6 : 3 – 5

In de eerste 2 wedstrijden wonnen we van Evergem 3H (1-7) en Eikenlo 2H (6-2). Twee maal stonden we 4-0 voor na de dubbels. Wat een luxe ! In de 8 dubbels werd bovendien maar 1 set weggegeven en in de enkels werd het dan afgemaakt. Een eenvoudig recept, dat we elke week wel willen herhalen …

Voor de ploegopstelling tegen Oudegem was het wachten tot na de opwarming. Bart had immers last van pijn aan zijn linker borstspier. Normaal geen erg, tenzij je linkshandig bent natuurlijk … Best geen enkel dus voor Bart, maar wel 2 dubbels. Enkele wijzigingen aan de opstelling en we konden van start. Meteen mocht Bart samen met Rik, Eddy en Paul partij geven. Beide Oudegemnaars zijn goed op elkaar ingespeeld en bleken te sterk voor het Lokerse duo. Verlies in 2 sets en het eerste verlies in een dubbel dit seizoen ! Ons plan om alle dubbels te winnen viel meteen in duigen … Manu en Stefaan speelden ondertussen ook hun dubbel. Davy en Danny boden stevig weerwerk, maar moesten er toch in 2 sets aan geloven. De stand was dus gelijk.

In de tweede ronde dubbels mochten Bocky en Rik proberen om de tandem Eddy-Paul te ontwrichten. Dat bleek echter niet zo simpel. Verlies in de eerste set, maar stevig teruggevochten en winst in set 2. Bij Bart en Kris was het de omgekeerde situatie. Vlotte winst in de eerste set, maar Davy en Danny kwamen in de 2e set sterker voor de dag en wonnen die dan ook. 2 driesetters zouden dus beslissen over de uitgangspositie voor het enkelspel. 1-3 of 3-1, ’t is een groot verschil. Bij Bocky en Rik was het spannend. Gelijkopgaande score tot het einde van de set. Eddy en Paul konden dan een kloofje maken en dat kreeg Lokerse niet meer dicht. 21-19 verlies, ze waren er dicht bij. Bart en Kris maakten het wel af in de derde set, 2-2 was de tussenstand.

We moesten het verschil dus maken in de enkels. Bocky speelde de eerste enkel en nam vlot de maat van zijn tegenstander … in de 2e set. Ikzelf ging in 3 sets tenonder. Mijn 2e verlies tegen een D-speler. Dat moet beter ! Manu won zijn enkel vlotjes in 2 sets. De wissel met Bart heeft dus gerendeerd. Meteen ook de stand op 3-4 in ons voordeel.

Een gelijkspel was dus al zeker, winst nog mogelijk. “Mepper” Kris speelde de laatste en beslissende match. Geen probleem in set 1, met vlotte winst. Ook in de 2e set kreeg tegenstander Eddy geen voet aan de grond. Bij een 18-13 stand kwam er echter zand in de machine. Eddy rook zijn kans en won zowaar de set met 21-19. Ook in de 3e set ging het superspannend naar 11-10 voorsprong voor Eddy. Alhoewel Kris moest draaien naar de slechte kant, maakte hij het toch af met 21-14. Al het 3e competiepunt voor Mepper en meteen stond ook de 3-5 stand op het bord. Zeker geen slechte uitslag op verplaatsing en de punten zijn binnen !

Met drie overwinningen op rij zijn we het seizoen sterk ingezet. Op naar de volgende match op 28 september thuis tegen Gentse 4H.

Opvallend: Manu en Kris zijn duidelijk “goe bezig” en scoren beiden 100% in de eerste 3 wedstrijden.