Verslag BCD-tornooi Lokerse

Het LBC-toernooi zit erop en het was – hoe kan het ook anders – een gigantisch succes. 5 titels, drie klassementsstijgingen en ontelbare katers. Een overzichtje (van de toernooiprestaties; de katers opsommen zou te veel werk zijn):

HEB1: Jordy Van Der Sypt had alweer de pech snel tegen latere finalist Hesters uit te komen en kon in zijn eerste wedstrijd niet stunten.
HDB1: Buik (met Nees) haalde de finale van de herendubbel, maar verloor van Castelein-Raepsaet die in de halve finale eerder Jordy en Sander uitgeschakeld hadden.
GDB1: zowel buZZe-Kaat als Sander (met Lynn Sioncke) werden op hun weg richting titel uitgeschakeld door de latere winnaars.
HDB2: Foemp en Courtin konden hun kunstje van Mintons niet konden herhalen. Ze verloren in de halve finale van de latere winnaars.
DDB2: Vicky (met Marie Laure Brimbois) won de finalepoule (en dus het hele toernooi).
DEB2: Vicky schopte het tot in de finale, maar verloor daar jammer genoeg in drie sets.
GDB2: Ook hier Vicky die (met Philip Vervaeke) de finale haalde en ook hier jammer genoeg in drie sets verloor. In de halve finale waren ook Kimberley-Nicolas gestrand tegen de latere winnaars.
HEC1: Jens Schuurman verloor na winst tegen onder meer het eerste reekshoofd in de kwartfinales. Voor Jasper, Joris, Seppe en Wymeersch was de tweede ronde het eindstation.
HDC1: Jasper (met Tom De Daele) raakte na elvendertig verloren halve finales eindelijk in de finale. Jammer genoeg bleek een Brits duo in de eindstrijd in drie sets te sterk. In de halve finale waren Jasper (en Tom) nog te sterk voor Gert (met Jan Guns).
DDC1: Lokers getinte finale 🙂 Kimberley (met Isabel De Bruyne) bleek in de finale te sterk voor Eline en Merel.
GDC1: Jasper voegde met Merel een zoveelste verloren halve finale aan zijn seizoenspalmares toe.
HEC2: korte passage voor Lokerse. 10 deelnemers, maar niemand die voorbij de tweede ronde raakte.
DEC2: Justine nam afscheid van haar C2-klassement. De hele enkeltabel werd vakkundig opgerold.
DDC2: Ook hier Lokerse dames in de finale, maar jammer genoeg geen titel. Jana en Astrid verloren na een spannende driesetter. De winnaressen hadden eerder ook al Celine Kelem en Justine uitgeschakeld.
GDC2: Eén titel was blijkbaar niet genoeg voor Justine. In het gemengd dubbel haalde ze samen met Gregory ook hier de eerste plaats.
HED: Veel Lokerse deelnemers en dus veel onderlinge duels. In de halve finales in het enkelspel waren maar liefst 3 Lokerse deelnemers terug te vinden. De finale halen stond zowel voor Simon, Matthias en Laurens gelijk met het behalen van een C2-klassement. In het onderlinge duel bleek Matthias net iets beter dan Simon. Matthias C2 dus en een finaleplaats. Laurens haalde het in een epische match op centre court in zijn halve finale van de enige niet-Lokeraar. Ook Laurens C2 dus.
In de finale werd duidelijk dat de beste pijlen verschoten waren. Matthias won het prestigeduel.
HDD: In het dubbelspel was de overmacht van onze rode armada zowaar nog indrukwekkender. Vanaf de halve finales was het al Lokers dat de klok sloeg. Matthias en Laurens (alweer zij) wonnen in hun finale van Lieven en Jens. Sam, Flor, Rik en Mathieu strandden in de halve finales.
DED: Delphine strandde in de halve finales.
DDD: Annick en Nathalie sneuvelden na een driesetter in de halve finales.

Een volledig sfeerverslagje schrijven zou te veel werk vergen (al mogen de legendarische momenten die ik gemist heb, gerust gemeld worden in de reacties).
We onthouden alvast dat:
– ‘Lama’ Buik nostalgisch terugdacht aan 1990. httpv://www.youtube.com/watch?v=jfpaPIVO69Y
– arme buZZe het slachtoffer van dienst was
– diezelfde BuZZe de talenkennis van de gekleurde medemens lichtjes onderschatte
– “één of anderen bruinen” vrij plat Antwerps sprak
– HanZz zijn koffiekoekskes graag zeer krokant heeft
– kankernegercroissants waarschijnlijk geen politiek correcte term is
– vervallen Vodka Mojito nog steeds lekker smaakt
– voor zover ik weet niemand in het AVLO-greppelke gesukkeld is.
– dat wonderbaarlijk te noemen is bij zoveel drankverbruik
– twee klassementen stijgen in één seizoen nu echt wel “een Pennemanneke doen” genoemd mag worden.
– Justine en Joris dit beiden deden door C2 te worden op Mintons en C1 op ons eigen BCD-toernooi.
– dit de laatste keer was (hopelijk) dat we ‘slechts’ 9 terreinen hadden.
– ons toernooi vanaf volgend jaar dankzij de nieuwe sporthal en de toevoeging van de A-spelers nog fenomenaler wordt dan het nu al was.
– je kan een overzicht vinden van alle winnaars via deze link

– Pieter-

0 gedachten over “Verslag BCD-tornooi Lokerse

  1. hey en dat ook Caro met Ann Kusé ( Mintons) pech gehad hebben om in de tweede ronde de latere winnaars van het dames dubbel B1 tegen te komen. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *