Verslag clubkampioenschap

DE PUTSCH VAN DE JEUGD

 

Afgelopen zaterdag was het weer zo ver.
Maar liefst 48 strijders waren klaar om zichzelf een jaar lang een bijna onsterfelijke status aan te meten van clubkampioen.
Velen droomden ervan… weinigen waren uitverkoren.

HE B1
De trofee “meest verdienstelijke krijger” gaat ongetwijfeld naar Kristoff De Caigny. Het moet geleden zijn van het tornooi Malmédy in 2004 dat onze Foemp zich nog eens tot een enkeltornooike liet verleiden. En hoe!
In de eerste ronde versloeg hij Davy Van de Putte in 3 sets… om daarna zowaar nog meer te stunten. Ook derde reekshoofd Frederik Desander moest er aan geloven in 2 sets. En nog was zijn geweldig parcours niet voorbij want in de halve finale wist hij de clubkampioen van vorig jaar te kloppen. 2 keer met het kleinste verschil ging Frederic Schroyens voor de bijl.
De onderste helft van de tableau werd beheerst door onze kersverse B1, Sam Van den Broeck. Met voldoende overschot wist hij zich meester te maken van in volgorde David Bauwens en Chris Vandecasteele. Ook in de halve had Sam geen probleem met Klaas De Waele die eerder Jordy Van Der Sypt eruit geknikkerd had.
De finale  bezorgde ons jammer genoeg niet de gewenste apotheose. Foemp had blijkbaar zijn pijlenmandje leeggevuurd en Sam wist elke alles-of-niets-bal van de Foemp terug te brengen. In 2 korte sets werd Sam Van den Broeck op schitterende wijze clubkampioen enkel in den B1.
In de kleine finale wist Klaas nog de maat te nemen van Schroyo.

HE B2 – C1
De enige reeks die nog niet is gekaapt door de jeugd is die van de B2’s en de C1’s. Al durf ik deze heren beloven dat het waarschijnlijk de laatste keer zal zijn.
Hans Van den Brande begon als favoriet in deze reeks. In de eerste ronde zorgde Tim Wymeersch voor de opwarming. Daarna ging Hans over Davy Van Paemel naar de finale.
In de onderste helft verraste Koen Van Moeseke door Steven Oste uit te schakelen. Tweede reekshoofd Bart Famaey was net iets sterker dan Patrick De Vylder. In de halve had Famacci opnieuw 3 sets nodig om zich naar de finale te hijsen. Daarin was favoriet Hans ietske sterker.
Omdat hij zich in de verliezersronde zo te pletter heeft gespeeld wil ik nog even Stijn Deley vermelden die de verliezersfinale in 3 waanzinnige sets kon winnen van Patrick ;-).   

HE C2 – D
16 taaie klanten hadden zich gemeld voor deze reeks. Tot onze grote vreugde waren daar maar liefst 9 jeugdspelers bij. De loting besliste dat de oude(re) garde in de bovenste helft zat en de jeugd in de onderste tak verzameld was. 
Kris Vermeulen wist in de eerste ronde maar net de storm van Jasper Poppe te overleven. Met 21-17 in de derde set haalde de ervaren C2 het maar nipt. De volgende ronde tegen Pieter Verlee ging een pak vlotter, Pieter die een ronde eerder Frank De Wilde wist te verslaan.  
Werner Van den Broeck zette ook een knappe reeks neer. Eerst was Rik D’Hont eraan voor de moeite. Nadien ging ook Bart “Ping” Pringels eruit. (niet vergeten dat Werner nog steeds D-speler is). 
Kris Vermeulen wist deze zegereeks te counteren en werkte zich in 2 sets naar de finale.
In de onderste helft was Gianni De Wilde heer en meester. In de eerste ronde werd Nassim Amnad makkelijk opzij gezet, waarna Joris Penneman het tweede slachtoffer werd. Seppe Maesen was de 4de halve finalist. Hij won achtereenvolgens van Lander Borgonjon en Wim Brondeel. Gianni De Wilde bleek echter een maatje te groot. 
In de finale begon Gianni het best aan de wedstrijd al nam Kris het in de tweede set over. De vele (snelle) drops van Gianni begonnen zijn vruchten af te werpen en Kris kraakte uiteindelijk. 2 op 3 voor de jeugd!

DE B1 -B2
Joke Breynaert
gaf verstek wegens snotvalling waardoor iedereen maar 3 ipv. 4 wedstrijden moest afwerken in deze poule (en ik denk niet dat onze dames daar rouwig om waren)
Eigenlijk vielen er geen verrassingen. Alles werd netjes in 2 sets afgewerkt. Kaat De Keukelaere kroonde zich tot clubkampioen. Liesbeth De Bock werd tweede, Elke De Waele derde en Vicky D’Haen sloot het rijtje.

DE C – D
Ook hier liet niemand zich verrassen. Kimberley Hillaert (C1) was net iets sterker dan Sylvie Daeyaert (C2) die op haar beurt sterker was dan Jana Segers (D).

Dames Dubbel
In de poule van drie stond er geen maat op Elke De Waele en Joke Breynaert (mss. onthouden voor op tornooi). Zij wonnen 2x in 2 (korte) sets.
De strijd om de tweede plek was heel spannend. Daarin wonnen Kaat De Keukelaere en Vicky D’Haen nipt in een spannende driesetter van Liesbeth De Bock en Kimberley Hillaert.

HD C2 – D
Groep A werd gedomineerd door Jasper Poppe en Pieter Verlee. Rik D’Hont met Seppe Maesen en Nassim Amnad en Frank De Wilde werden in 2 sets opzij gezet.
In groep B ging het er een pak spannender aan toe. Bart Pringels en (gelegenheidsinvaller) Renaat De Zaelwachter hadden meer dan de handen vol met Werner Vd Broeck en Wim Brondeel.  Gianni De Wilde en Peter De Wolf werden op hun beurt nipt geklopt door W&W.
Flor Maesen en Tijl De Backer werden eervol vierde in deze reeks.

Eindwinnaars werden Jasper en Pieter. Zij klopten Renaat en Bart met 21-12 en 22-20. Rik D’Hont en Seppe Maesen wonnen de strijd om de derde plaats.

HD B2 – C1
Topfavorieten Stijn Deley en Kris Pensaert gingen aanvankelijk in één rechte lijn naar eindwinst. Zowel Oste/Paemel, Famacci/De Moese en Patjen/Vermeulen gingen in 2 sets voor de bijl. In de laatste wedstrijd was Deley zijn vat echter volledig leeg (cfr. enkelfinale verliezersronde) en gingen ze in 2 sets ten onder tegen Wymie/Hanz. Hierdoor werd de wedstrijd tussen Hanz/Wymie en Oste/Paemel cruciaal. Oste/Paemel wonnen die overtuigend met 21-11 en 21-16. Hierdoor hadden ze welgeteld 6 puntjes minder tegen gekregen dan Deley/Pensaert. Wat een ontknoping!

HD B1
Het stond op voorhand vast (of toch bijna) dat Schroyens zijn dubbeltitel kon verlengen. Het lot had hem namelijk gekoppeld aan niemand minder dan Sam Van den Broeck. In hun poule kon het duo Jordy/Kasteel 3 sets forceren. Foemp/Dries werden in 2 sets afgemaakt (al zat Foemp zijn overbelaste hiel (cfr. enkelfinale) er wel voor iets tussen) 
In de andere poule hadden Courtin/VdPutte het knap lastig tegen Buik/Klaas. Tegen Mul/Desander liep het al een stuk vlotter. Buik/Klaas gingen uiteindelijk ook kansloos onderuit in hun 3de partij.
De finale werd met het nodige overschot in 2 sets gewonnen door de topfavorieten. 2 op 2 voor Sam Vd Broeck!

Héhé. We zijn rond 😉
Voor de freaks kan je alle cijfertjes nog eens bekijken via deze link.
“Enkele” foto’s kan je hier bekijken. Op de facebookpagina van Steven Oste staat er nog een deel.

Tot slot zou ik graag uit naam van het bestuur iedereen van harte bedanken die geholpen heeft bij de organisatie, de opzet en de afbraak van de terreinen tijdens het afgelopen weekend. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *