Verslag De Mintons D1 – Lokerse D1 : 6 – 2

We hadden om 14.00 competitie in Sint-Niklaas. ’t Was belangrijk want we stonden op een gedeelde eerste plaats. De mintons is onze grote concurrent om te stijgen. Sommigen waren al op voorhand nerveus en dat verbeterde er niet op !

Om 12.00 belde Joke dat ze nog finale moest spelen in Brasschaat ! Toen waren we nog met 3. Mogelijke invallers konden niet (wat vrij normaal is 2u voor aanvang).

Op weg naar de strijdarena kregen we dan toch te horen dat de finale vroeger zou starten. Gelukkig zijn de mintons de kwaadsten niet en waren ze bereid te wachten tot Joke arriveerde. In de auto werd de opstelling nog wat aangepast. We gingen spelen voor wat we waard zijn en geen tactische wissels doen. Of dit een schitterend idee was ?

Toen we de opstelling van onze tegenstanders kregen, bleek ook nog eens dat geen enkele dubbel tegelijk kon gespeeld worden ! Het zou dus een lange namiddag worden.

Joke en Kaat startten hun partij tegen An Kusé en Marijke D’Hondt. De eerste set ging vlot naar onze meisjes. De volgende twee sets werden al strijdend verloren.

De tweede dubbel werd gespeeld door Caroline en Kristel tegen Hélène en An. Het draaide niet echt goed in het Lokers duo. Caroline was nog steeds heel zenuwachtig en Kristel speelde niet op haar beste niveau. We kwamen dus te kort ! Ondertussen begon Joke haar enkel tegen Marijke. We wisten dat het een zware wedstrijd ging worden, maar Joke ging bewijzen wat ze waard was. Marijke speelde echter superier en ook deze partij werd verloren. Het stond dus al 3-O voor de mintons. Kaat begon ook te enkelen tegen de enige B2 speelsters die aanwezig was. De eerste set werd gewonnen, maar de tweede werd nipt verloren. Ook de derde set was voor de mintons. Jammer voor ons, maar een pluim voor Kathleen evan Sint-Niklaas. 4-0 dus ! Kristel en Hélène begonnen dan ook maar te enkelen. Meestal is dit een zware partij met kansen voor beide dames. Maar Kristel dacht dat als ze opsloeg en bleef staan het ook wel kon lukken. Niet dus ! Ze kwam er niet aan te pas; enkel heel af en toe een opflakkering (van korte duur). Hélène haalde verdiend de zege binnen. Caroline en Kaat konden dubbelen, gelukkig met winst, maar ook hier waren er 3 sets nodig. Daarna mocht Caroline nog enkelen tegen An. De eerste set werd gewonnen, maar het kopke wilde niet altijd mee. An deed verder en eindige ook hier met winst. De vierde dubbel werd nog gewonnen door Kristel en Joke. Eindresultaat: 6-2 verlies !

De mintons hebben verdiend gewonnen. Hun beste speelster won van onze beste, hun 2de van ons 2de dame,… Met een andere opstelling kon het misschien 4-4 worden, maar we zijn op onze waarde gekopt.

Na een lange zondagnamiddag onthouden we: de mintons zijn echt goed en we spelen geen tornooi als we ’s middags competitie hebben.

Hop naar de volgende partij en wie weet kunnen we nog iets doen in de terugronde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *