Verslag DZ99 H 1 – Lokerse H1?

Zaterdagmorgen was het al vroeg opstaan voor onze ploeg, alhoewel niet voor iedereen. Eén van de sterspelers van de voorbije matchen bleef liever wat langer liggen. Jaaa, ne kersverse werkmens heeft niet zoveel kansen om uit te slapen. We traden dus aan met Stijn, Eddy, Laurens en Jordy. Ik moest de signalen van mijn lichaam en wijze raad van de dokter volgen en mij dus beperken tot supporteren.

We begonnen met Laurens en Stijn op HD1 tegen Kevin Desloovere en Laurens Chantrie. Een match van een heel degelijk niveau. Het werd geen ochtendwandelingetje. Stijn en Laurens moesten heel geconcentreerd blijven, want er werden heel lange rallies gespeeld en de jonkies van DZ scoorden soms 5 punten op rij. De ervaring gaf uiteindelijk de doorslag en we winnen in 2 sets.
Jordy en Eddy waren op HD 4 begonnen tegen Michael Filliaert met Bjorn Vannieuwehuyse. Ik had Jordy en Eddy nog niet vaak samen zien spelen maar er zat wel muziek in. Het leek een goedwerkende combinatie van subtiliteit en kracht. Mede door wat teveel fouten bij DZ werd de wedstrijd makkelijk gewonnen.
Op HD 2 had ik gekozen voor vader en zoon. Meestal niet makkelijk uit verband te spelen, maar het vlotte niet echt deze ochtend. Kevin speelde met Bjorn en zij brachten enorm veel ballen terug. Alle aanvallen op het lijf draaiden meestal op een oorveeg uit. Slechts in de tweede set haalden Stijn en Eddy even de bovenhand maar konden het jammergenoeg niet doortrekken in de derde set die dan ook werd verloren. Sterke match van de mannen van DZ.  Jordy en Laurens hadden in hun laatste dubbel geen problemen met de tegenstand, alleen op het einde van set dreigde er even gevaar maar de onze wisten het vakkundig uit te maken. 1-3 na de dubbels en alles volledig naar verwachting.
Bij de enkels had ik ook een verliesmatch ingecalculeerd, maar ik kon niet inschatten  van wie die zou komen. Dan zet je al snel je geld op Jordy, maar die beschikte over zijn geheim wapen ( Emm) en dus was alles mogelijk.
Maar we zijn een ploeg in vorm en in bijna al onze ontmoetingen winnen we 3 van de 4 enkels. Vandaag deden we nog beter. Iedereen won zijn match en dat zelfs in 2 sets. De zaterdagochtend wandeling door Zwevegem sporthal werd dus netjes met 1-7 afgesloten. We blijven op koers en de druk ligt op de schouders van Dilbeek. Volgende week ontvangen we de dag na de bekerfinale in Lokeren de laatste in de stand De Valkaart.
Grts Sander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *