Verslag Gentse 3H – Lokerse 6H : 0 – 8

Na een drukke start van het seizoen in september en oktober en nu een maand rust konden we er terug aan beginnen.

We mochten onze vaste reserve er weer bijhalen, want Pense en Ley waren eens samen op weekend in Dardennen en onze technische kapitein zit met wat knieproblemen en kan er mogelijks voor nieuwjaar niet meer bijzijn (of wilde hij naar de voetbal ?).

Na de start van het seizoen en een paar  “net niet” wedstrijden, en de laatste inhaalbewegingen, zouden we nu de wat zwakkere broertjes in de reeks moeten tegenkomen en was er hoop op goede resultaten.

Tom, Thom , Oste en mezelf waren op post, en konden op tijd de sporthal in Gent bereiken. We zijn wel rond gereden via de R4, maar blijkbaar zijn de werken in Gent al een deel opgeschoten, want bij het terugrijden ging dat al vlot.

Wat opwarmen en een gemengde ploegopstelling opschrijven volgens sterkte.

Allen klaar om in de bijna lege sporthal de wedstrijden aan te vatten. De tegenstander was er ook maar met vier.

Tom-Thom mochten eerst aantreden, ikzelf speelde met Oste nog een keer samen. Tom-Thom speelden vlot de tegenstand naar huis, en Oste en ik deden het zelfde. Beiden wedstrijden op het zelfde moment gedaan. 0-2 in een wip klaar.

Op naar de andere dubbels, ditmaal in een De Foer / Oste, en Beemer / De Vylder combinatie. Ikzelf met Beemer konden na wat inspeeltijd de tegenstand op achterstand brengen en dit in twee sets afronden. Oste en De Foer hadden wat meer moeite , en waren op achtervolgen aangewezen .. tot de laatste punten waar ze tweemaal de kering konden brengen. 0-4 een feit en alles in twee setjes ….

Gezien er een lege sporthal voorhanden was, werden alle enkels gelijktijdig aangevat. Beemer kon aangemoedigd door de opgekomen persoonlijke supporter en fotograaf, Simon opzij zetten in twee sets. Tom kon makkelijk Mathias er aan herinneren dat hij nog steeds een pluim kan slaan. Oste mocht als de derde enkel voor zijn rekening nemen en kon deze ook in twee sets naar zijn hand zetten.

Ik mocht de vierde enkel spelen tegen een D . Nou ja … een D … Deze bleek in zijn land vroeger een B1 geweest te zijn (volgens de geruchten), en had nog een goede fysiek ook.

De eerste set kan ik nog mooi naar me toehalen. Hoop voor de tweede set. Slechte kant van het veld en wat steken laten vallen. Gentse zijn eerste set is een feit. Maar dan kennen ze De Vylder nog niet. Trukkendoos volledig open, spelstijl een paar keer aanpassen en na draaien op 11-10 achterstand de zaak nog een even anders aanpakken. Ok, ik had de kleur van mijn t-shirt al aangenomen, maar was nog niet volledig kapot. Laatste tandje bijsteken en de derde set komt ook richting Lokerse. Onze eerste 0-8 van dit seizoen is een feit. En dit op een 1u45 tijd … sterk.

Een korte SMS aan de afwezige teamleden leert :

–          Dat lokeren in de 62e minuut 3-0 voorstond

–          Men voor 9 uur ook al zat in de zetel kan zitten

–          Er dan nog tijd is om Gourmet te eten na 9 uur …

–          We sterk bezig zijn …

–          De Foer ook nog goed presteert na een copieuze maaltijd met de nodige apero en drank.

Daarna nog even lang in een het lokale dorpscafé van Mariakerke, waar men volop naar de voetbal een het kijken is ( standard weliswaar).

Wij bestellen ons allen gebrouwen drank.  De tegenstanders drinken de softe versie … zou daar het geheim liggen van dit succes ?

Op naar December en onze laatste wedstrijd in de heenronde …

Groeten,

Patjen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *